Anxietate. Atac de panica

Anxietate. Atac de panica

Pacient: bărbat, vârsta 34 ani.

Motivul adresării:  Anxietate. Atac de panică.

Descrierea cazului:

Starea a debutat din anul 2013, când a avut loc primul atac de panică care s-a manifestat prin: senzație de căldură, slăbiciuni, tremor, palpitații, frică de moarte – frica că face infarct, anxietate, ameţeli şi palpitaţii, uscăciune în gură și neliniște cu agitație. După stress și epuizare la serviciu reveneau periodic aceste crize. După adresarea la medicul neurolog persoana a urmat un tratament medicamentos. Însă crizele reapareau din nou. Atsfel, în Ianuarie 2016, în pofida un tratament medicamentos, crizele au revenit din nou. Crizele manifest îndu-se prin următorul tablou : slăbiciuni generale cu amețeli, tremur, presiune în cap, senzație de nod în gît, frică că se sufocă, în regiunea gîtului apare o senzație ca și cum o lovitură ascuțită apare și ulterior ea declanșează palpitații, tensiunea arteriala crește pînă la valori 142/80, se declanșează o anxietate însoțită de o stare de panică cu frica de moarte și ca ceva se va intimpla din partea inimii și că moartea ar fi o amenințare. Din cauza acestor stări persoana simte mereu o stare de iritabilitate și o frica că are o afecțiune la inimă. Urmînd investigațiile necesare, nu s-au depistat careva dereglări, inima fiind absolut sănătoasă. Pe fonul unui tratament medicamentos starea nu s-a ameliorat, astfel pacientul a decis sa urmeze un tratament naturist. La momentul adresării pacientul prezintă urmatoarele acuze : dereglări de somn – foarte greu adoarme, într-un final cînd reușește să adoarmă are un somn superficial și neodihnitor. Aceasta stare durează mai mult de 2 saptămini. O stare depresivă însoțită de o neliniște și anxietate este mereu prezentă, precum și frica de moarte – fiind cauzată ca ceva nu e în regulă cu inima. Periodic prezintă cefalee, cu caracter pulsatil, în partea stîngă. Se prezintă ca fiind o persoana foarte responsabilă și corectă, ceva mai înainte își punea țeluri și aspirații mari – însă la moment este mai mult depresiv și anxios, cu un simț al echității bine exprimat. Are dificultăți în a se concentra, din ce cauză nu se simte satisfăcut de rezultatul muncii sale. Dimineața se simte foarte obosit, iar în jurul ochilor sunt prezente edeme. La emoții transpiră la palme. Sunt prezente dureri în regiunea gîtului și articulația umărului, cu o senzație de rigiditate musculară. Din afecțiuni prezente anterior menționează o bronșita asmatică, care a debutat la vîrsta de 17-18 ani, și care a dispărut de 3 ani.

În urma consultaţiei se indică: Kali arsenicosum 200CH.

Consultaţie repetată  1, peste 1 lună:

Pe durata tratamentului a avut loc doar o singură criză, cu 5 zile în urmă. Comparativ cu crizele precedente pacientul s-a simțit mai confident, fără atac de panică, fiind prezente doar slăbiciune generală și amețeli ușoare. Nu s-a administrat nici un medicament, și de curînd starea a dispărut. Pacientul menționează că nu a avut stare de panică și frică de moarte, a avut loc papitații nesemnificative, însă reacția la prezența lor deja e alta – pacientul e mai calm. Starea generală cu mult mai bună, simțind un aflux de energie mai mare. Anxietate cu mult mai puțin. Somnul s-a îmbunătățit evident, procesul de adormire e cu mult mai ușor, avînd un somn liniștit și odihnitor. Cefalee nu au fost, precum și a dispărut senzația de presiune și tensiune în diferite regiuni ale capului. A crescut procesul de concentrare. Edemele din regiunea ochiului sunt mai puțin pronunțate. Spatele și gîtul continuă a fi încordate. În momentul cînd se concentrează apare o senzație de amețeală si diminuare a vederii.

Se recomandă repetarea remediului în momentul cînd simte o criză eminentă.

Consultatie repetata 2, peste 4 luni :

Persoana se simte bine, crize nu au mai fost, acuze nu sunt.

Distribuie

Share to Google Plus
Share to Odnoklassniki

Tag-uri:

Toate cazurile clinice descrise sunt istorii reale, iar aceşti pacienţi au fost trataţi homeopatic de mine personal. Rezultatele tratamentului homeopatic însă pot varia, și exemplele date nu pretind să fie rezultate tipice sau obişnuite. Totuşi, ele descriu cel mai bine efectele pe care le poate avea homeopatia în cazul unei prescrieri homeopatice corecte.

Articole similare: