Tatiana Savciuc

Homeopatia este mai mult decăt o alegere, așa cum se crede de obicei. Ea este o reamintire constantă a organismului despre abilitatea lui naturală de a se vindeca

Vreau să încerc
skype

Caz clinic: Distonie neuro-vegetativă (06.06.2013)

Caz clinic - Distonie neuro-vegetativă (photo)

Pacient: doamnă, vârsta 58 ani.

Motivul adresării:  Distonie neuro-vegetativă.

Data consultaţiei primare: 06.06.2013

Descrierea cazului:

Starea a debutat pe 01.03.2013, când în timpul unui concert, s-a declanşat o frică mare, cu anxietate, ameţeli şi palpitaţii, pacienta a pierdut cunoştinţa. După 1 lună acelaşi tablou s-a repetat. Pacienta s-a adresat la medicul neurolog, unde s-a stabilit diagnosticul de Crize vegetative ale sistemului nervos, s-a prescris tratament medicamentos, pe care pacienta l-a urmat timp de 2 luni fără efect, şi s-a adresat pentru un consult homeopat.

În momentul consultaţiei pacienta prezenta urmatoarele acuze: slăbiciune cu senzaţia că “se topeste”, că moare; senzaţie de disperare, că nu se va mai face bine. Anxietate cu tremur interior şi frică mare de moarte, care se accentuează când este singură, din această cauză evită ieşirile din casă fără a fi însoţită de cineva. Cefalee de scurtă durată, în regiunea temporală, cu senzaţie de parcă ‘un cuţit fierbinte este înfipt’. Această stare se agravează periodic, fiind însoţite de valori ale tensiunii arteriale egale cu 180/90 mm Hg, cu frică mare de moarte eminentă. În decursul ultimelor trei luni a pierdut 10kg în greutate. Are frică de întuneric, înălţime, moarte, ascensor, spaţii înguste. Este o persoană foarte sensibilă şi îşi interiorizează emoţiile. La vârsta de 34 ani a avut un accident rutier, s-a speriat tare, fiind însărcinată în luna a 7-a, cu frică de moarte pentru ea şi a copilului. Uneori are senzaţie de ‘nod în gât’. Somnul este neodihnitor, greu adoarme, cu treziri frecvente la mijlocul nopţii. Este o persoană friguroasă. Din simptome fizice putem menţiona senzaţia de uscăciune în gură, cu sete de apă, pe care o bea cu gâturi mici. Mai aflăm că are un scaun la 2 zile, uscat.

În urma consultaţiei se indică: Aconitum 200CH.

Consultaţie repetată  1, peste 1 lună: crizele vegetative se manifestă mai rar şi mai puţin intensive. Mai sigură pe sine. Stare de lipotimie nu a fost. Cefalee scurte, senzaţia de ‘cuţit fierbinte înfipt’ nu mai este. Valorile tensiunii arteriale 145/95 mmHg. Adoarme mai uşor, dar trezirile la mijloc de noapte mai sunt, însă fără anxietate. Senzaţia de ‘nod în gât’ nu mai este. Frica de a ieşi din casă fără a fi insoţită se mai păstrează. Se indică placebo.

Consultaţie repetată 2, peste 1 lună: de la ultima vizită crize vegetative nu au mai fost. Cefalee nu a avut, senzaţia de ‘cuţit fierbinte înfipt’ a disparut. A apărut pofta de mâncare, a adăugat 4 kg. Nu mai cade în panică. Se simte mai plină de energie.  Tensiunea arterială are valorile 110/90 mmHg. Greu adoarme, cu treziri frecvente  în mijlocul nopţii, la orele 1-2, şi greu adoarme din nou. Senzaţia de uscăciune în gură mai este, bea apă cu înghiţituri mici şi deseori. Constipaţie nu mai este.
Trebuie de menţionat că pacienta s-a prezentat singură, facând o calatorie de peste 100km pentru a ajunge la cabinet.  Se indică: Arsenicum album 200CH.

Consultaţie repetată 3, peste 2 luni: crize vegetative de 3 luni nu mai sunt. Cefalee nu mai este. Somnul este odihnitor, şi fără treziri. Senzaţie de uscăciune în gură nu mai este. ‘Deja am alte gânduri, şi nu văd viaţa doar în negru, au apărut culorile’.

Peste încă 1 lună, am fost contactată la telefon, pacienta se simte bine, crize vegetative nu au fost, somnul este odihnitor, acuze nu prezintă. Pacienta îşi planifică o călătorie cu avionul (la o distanţă de peste 2400km), urmează să plece singură.

Distribuie

Share to Google Plus
Share to Odnoklassniki

Tag-uri:

Toate cazurile clinice descrise sunt istorii reale, iar aceşti pacienţi au fost trataţi homeopatic de mine personal. Rezultatele tratamentului homeopatic însă pot varia, și exemplele date nu pretind să fie rezultate tipice sau obişnuite. Totuşi, ele descriu cel mai bine efectele pe care le poate avea homeopatia în cazul unei prescrieri homeopatice corecte.

Articole similare:

 • diana

  buna ziua asa boala meau zis si mie medicul nervopatolog spuneti va rog tot asa crize am ca doamna . tratament mi-o dat ataract si distonocal am baut 10 zile mio stat mai usor dar acuma ear din nou aceeasi situatie spunetimi ce sa fac va rog frumos am doar 28 de ani

  • Tatiana Savciuc

   Răspunsul a fost expediat pe poșta electronică.

 • alina

  Buna seara, am 26 ani si am fost diagnosticata azi cu distonie neuro vegetativa. Prima criza am avut-o citeva luni in urma, simteam ca lesin, palpitatii foarte foarte mari si apasari in cap puternice. Am chemat ambulanta , mi-a facut o investigatie – totul era bine. M-am calmat si am uitat. In ultimii 2 ani am avut o periodic diferite stresuri/emotii puternice legate de diferite probleme cotidiene si nu numai. Am avut un zbor foarte periculos cu avionul care m-a afectat foarte tare. Daca vad un pisic/ciine calcat de o masina pling toata ziua , orice zgomot pe strada ma sperie si imi provoaca teama. 3 zile in urma criza s-a repetat, la fel m-am speriat am chemt ambulanta, deja medicul de la ambulanta mi-a spus direct ce am, mi-a recomndat niste calmante si mi-a spus sa ma odihnesc cit mai mult, si sa mai las din activitati ca daca nu ma asteapta spitalul de psihiatrie. Am foarte multe activitati in ultima perioada, pe linga serviciu, fac si cursuri de dimineata si in plus am si masterat seara deci sunt foarte incarcata fizic si intelectual. ieri deja am avut 3 crize pe tot parcursul zilei si ultima care am avut-o seara a fost cea mai strasnica ca am crezut ca mor. ameteam mai tare decit de obicei, batai puternice de inima, respiratie grea. Ceea ce ma ajuta era sa ies la balcon sa scot capul pe fereastra. Am baut un xanax si m-am culcat. Azi am fost la medic si mi-a prescris un tratament pentru 2 luni si daca nu ma ajuta urmeaza internarea su deja tratament agresiv. Nustiu ce sa fac deoarece am citit multe aritcole pe net unde se spune ca medicamentele inlatura simptimele temporar nu si cauzele acestor crize. si unica solutie este sa ma linistesc eu singura , sa ma calmez, sa ma odihnesc, sa imi iau o vacanta, sa mai las din activitati. Ce ma sfatuiti sa fac. Imi este frica sa nu imi afecteze celelalte organe, inima, organele reporductive, etc…

  • Tatiana Savciuc

   Răspunsul a fost expediat pe poșta electronică.

 • Irina

  Buna ziua d-na Tatiana, si eu am asa crize, si neurologul a zis ca este distonie neuro vegetativa. Dar la mine mai este problema si cu glanda teroida am glanda autoimuna. Din decmbrie ma tot chinui cu asa simtome, acuma fac un tratament neurologic, ma simt mai bine, dar mai simt uneori acele simtome, de nod in git , palpitatii puternice si tresar la orice zgomot. Tratamentul neurologic il fac cu Clonazepam 0.5- 1tab seara si Esctalopram 1/2 seara inainte de culcare. Poate puteti sa ma ajutati. Merci mult.

  • Tatiana Savciuc

   Răspunsul a fost expediat pe poșta electronică.

 • Irina

  Bună seara! Sufer de această „boală ” de trei ani…am luatRexitina doi ani şi jumătate…în această perioadă crizele aproape că au dispărut, dar odată cu oprirea tratamentului (sub supravegherea medicului neurolog) simptomele sau întors şi din ce în ce crizele devin mai puternice!!! Ați putea sa-mi dați un sfat…Nu mai doresc să mă întorc la preparate chimice…e posibil oare să scap de această hegemonie? Trece viața pe lîngă mine…am doar 36 ani… Mulțumesc anticipat!

  • Tatiana Savciuc

   Răspunsul a fost expediat pe poșta electronică.

  • Eugenia

   Aceias boala,doresc sa ma tratez

   • Tatiana Savciuc

    Răspunsul a fost expediat pe poșta electronică.

 • katalina

  La fel am tensiune inalta ,palpitatii ,tremor ,toate analizele sunt in regula .Medicul mi-a prescris distonocalm ,il iau cind am astfel de crize .Am 21 ani .Totul sa inceput dupa o perioada indelungata de stress.

  • Tatiana Savciuc

   Răspunsul a fost expediat pe poșta electronică.

 • Rodica

  Buna ziua Dna Doctor, Am fost diagnosticata cu Distonie neuro-vegetativa cu mai multi ani in urma. Dupa tratamentul cu Distonocalm nu am mai avut crize mult timp. Acum insa, in urma mai multor evenimente stresante, s-au repetat cu palpitatii puternice, slabiciune, senzatia de nod in git si dificultate respiratorie. Va rog sa-mi spuneti daca remediile homeopate m-ar putea ajuta. Va multumesc anticipat pentru raspuns.

  • Tatiana Savciuc

   Răspunsul a fost expediat pe poșta electronică.

 • Alexandru

  Buna Ziua am disfunctie neurovegetativa si ma simt ca mor ca am o boala grava la inima sau la plamini am atacuri de panica de la nimica toata mie frica deja sa mai ies din casa ca imi pare ca fac un stop cardiac sau infarct am fpost si la psiholog putin am urmat un tratament la psihoterapeut insa ajuta pe o perioada de vreo 4 luni si cum nu mai beau medicamentele iar mise incepe traiesc de parca as fi bolnav cu o boala incurabila adica mizerabil , cer un ajutor deja simt ca imi ies din minti

  • Tatiana Savciuc

   Răspunsul a fost expediat pe poșta electronică.