Homeopatie versus Timp

Homeopatie versus Timp

Homeopatia este o alegere, fie luată conștient, fie din disperare după multe dezamăgiri a unui tratament medicamentos, fie ca o ultimă șansă, fie că a auzit despre ea de la o mămică de la terenul de joacă, fie de la o prietenă. Sunt o multitudine de variații cum ajunge persoana să urmeze un tratament homeopat. O prescriere homeopată nu se face pentru boala X sau Y, dar pentru o persoană ce suferă de maladia X sau Y. Deci homeopatia vede persoana ca o unitate, cu o anumită suferință, iar diagnosticului clinic nu i se dă importanța majoră în prescriere.

Urmînd un tratament homeopat, suntem informați despre așa substanțe inamice ca cafeaua, menta, mușețelul, ciocolata neagră, camfora, eucaliptul ș.a. care ne scad din acțiunea remediului homeopat, sau îl antidotează.  Aceste substanțe ar putea fi numite dușmani ai homeopatiei, însă ….

Urmînd un tratament homeopat, deseori suntem atacați de informație precum că homeopatia este apă pură și nimic mai mult. Deseori persoana stă la dubii de alegerea făcută, iar cei, ce habar nu au ce-i homeopatia – le insuflă și mai multă nesiguranță. Tabăra care se străduie sa discrediteze homeopatia aruncă periodic diversă informație mai puțin adevărată, urmîndu-și scopul bine propus. Nu au decît s-o facă, căci cei ce au încercat măcar odată homeopatia și au avut succes, rămîn adepți pentru totdeauna.

Ceea ce încă nu a fost descoperit – nu înseamnă că nu există! Cel mai dificil este să observi în natură legile care sunt ascunse de noi, care la prima vedere ar părea contradictorii, însă aparențele înșeală. Ca exemplu, ceea ce fiecare din noi vede zilnic este faptul că soarele răsare și apune, mișcîndu-se pe bolta cerească, iar pămîntul ca și cum ar sta pe loc. Astea sunt doar aparențele, pe cînd fiecare din noi știe că pămîntul se rotește în jurul soarelui, și în jurul axei sale, și o face de mult timp, chiar și atunci cînd acest fapt încă nu era descoperit. Giordano Bruno însă nu a putut demonstra aceasta iar cei ce credeau altfel l-au ars pe rug. Suntem tot mai aproape de acea zi cînd datorită nanotehnologiilor, va fi demonstrat cu certitudine mecanismul de acțiune a remediului homeopat, iar pînă atunci ne bucurăm de rezultatele zilnice evidente ale terapiei homeopate. S-ar crede ca cel mai mare dușman al homeopatiei este neștiința însă…

Cel mai mare dușman al Homeopatiei nu este nici cafeaua, nici camforul, nici chiar tabăra opusă, care încearcă să dezinformeze despre eficacitatea tratamentului homeopat. Cel mai mare dușman al homeopatiei este: Timpul.

Deseori într-un caz acut medicul este presat de timp pentru a interveni cu un remediu homeopat, făcînd indicația din puțina informație de care dispune. Aici este vorba îndeosebi în cazul copiiilor mici care nu pot defini bine senzațiile, și mai greu în cazul sugarilor, unde de importanță majoră îi revine informației obiective prezentata de mama. În cazurile acute, din cauza timpului, uneori mai ești presat în a schimba remediul corect ales sub presiunea mămicii îngrijorate (în cazul copiilor mici), care așteaptă efectul imediat, dar…. remediu homeopat are nevoie de timpul său de acțiune, care este dependent de natura remediului, dar și de răspunsul și sensibilitatea organismului. Din experiență, pot să zic că sunt persoane care răspund bine la diluțiile joase, pe cînd alte persoane la cele înalte; sunt persoane care răspund bine după prima doză admninistrată, dar sunt persoane care răspund la a 2-3-5 administrare.  Timpul este de o valoare importantă în cazul unei stări acute, și este în relație invers proporțională cu starea pacientului, dar nu cu diagnosticul de boală.

Altfel stau lucrurile în cazul unei afecțiuni cronice, unde deja limita de timp este impusă nu de numele afecțiunii în sine, ci de însăși pacientul. Pentru un tratament homeopatic de succes din partea pacientului se cere răbdare! Pacientul trebuie să înțeleagă ca vindecarea vine din interior, în ritmul dictat de fiecare organism în parte, iar medicul homeopat, cît de tare nu și-ar dori, nu poate să grăbească procesul. După prescrierea remediului, medicului homeopat îi revine rolul de supraveghetor în urmărirea procesului de vindecare. De multe ori, importanța consultației secundare la medicul homeopat este neglijată, dar ea fiind mai importantă decăt prima, doarece medicul homeopat urmează să analizeze eficacitatea remediului indicat, răspunsul organismului la remediu și să ia o decizie importantă pentru prescrierea ulterioară. În cazul cînd pacientul este nerăbdător și vrea aici și acum vindecarea, poate presa medicul în luarea unei decizii incorecte:  schimbarea remediului corect ales, care ulterior va aduce o dezamăgire și mai mare. Din cauza ritmului de viață, nu mai avem timp pentru sănătate și devenim dependenți a „vindecărilor” rapide.

 Homeopatia este mai mult deсît o alegere, este ceea ce Natura ne oferă în concordanță cu Legile Universului! Să lăsăm natura să facă cum ea știe mai bine, și în ritmul său, iar noi doar să urmărim vindecările produse de remediile homeopate!

Voi depune tot efortul, experiența și cunoștințele mele ca să-ți readuc starea de sănătate.
Îmi va face plăcere să fiu medicul tău homeopat, iar vindecarea poate fi la doar un click distanță.

Vreau să știu prețul și avantajele unui consult homeopat online!

Distribuie

Share to Google Plus
Share to Odnoklassniki

Tag-uri:

Articole similare: