Tratament homeopat in dereglari hormonale la femei

Tratament homeopat in dereglari hormonale la femei

Un rol important în menținerea sănătății oricarei femei îl joacă hormonii. Fluctuațiile nivelului de hormoni duc la dereglări hormonale care se reflectă în starea de spirit, dorința sexuală, ovulație și respectiv fertilitate. Homeopatia ne oferă un tratament naturist în dereglari hormonale cu o rată de succes semnificativă.

Cel mai des indicate 5 remedii homeopate în dereglari hormonale la femei sunt Sepia, Ignatia, Natrium muriaticum, Pulsatilla și Lachezis.
* Sepia, Pulsatilla și Lachezis fac parte din cele mai des folosite remedii homeopate în dereglările hormonale la femei în timpul menopauzei și în tratamentul sindromului premenstrual.
* Ignația este cel mai potrivit dintre remediile homeopatice pentru dezechilibrul hormonal la femeile ce suferă de schimbări de dispoziție severe, depresie și tulburări emoționale, îndeosebi instalate după o dezamăgire și a cărui ecou este încă reflectat.
* Pulsatilla și Natrium muriaticum oferă rezultate excelente în sindromul ovarelor polichistice cauzat de un dezechilibru hormonal.

 

Top 3 remedii homeopate în dereglari hormonale – sindromul ovarelor polichistice

Pulsatilla este indicată atunci când ciclul menstrual este neregulat, întârziat, dureros și foarte scund. Domnișoarele care au ciclul menstrual neregulat și dureros încă de la pubertate, vor beneficia în totalitate de efectul curativ al remediului Pulsatila. În paralel, poate fi tratată și o acnee cauzată de dezechilibrul hormonal.

Sepia este unul dintre cele mai eficiente remedii homeopatice pentru dezechilibrul hormonal care duce la sindromul ovarelor polichistice. Un ciclu menstrual la o persoana ce va beneficia de acțiunea curativă a remediului homeopat Sepia este foarte scurt și întârziat sau prea devreme și foarte abundent, fiind la una din aceste extreme, ambele stări sunt însoțite de dureri lombare. Caracteristic pentru Sepia sunt senzațiile de slăbiciune a mușchilor pelvieni și greutate în bazinul mic. Simptom confirmător pentru Sepia este senzația că organele genitale vor “cădea” iar poziția picioarelor încrucișate ușurează această senzație. Dorința sexuală lipsește, iar actul sexual este dureros. Cazurile de dereglări hormonale asociate cu apariția părului facial și infertilitate cauzată de sindromul ovarelor polichistice vor fi mult ajutate de Sepia.

Natrium muriaticum este util în cazurile când dereglarea a apărut drept rezultat al unei suferințe, cel mai des neexprimate. La fetițele ce vor beneficia de acțiunea curativă a acestui remediu, ciclul menstrual se insatlează destul de târziu în vârsta pubertară. Perioadele menstruale sunt dureroase, prea devreme și foarte abundente. Între menstre sunt prezente multe eliminări vaginale transparente, la aspect ca albușul de ou. De obicei persoanele ce necesită Natrium muriaticum sunt persoane foarte introverte.

Cele mai bune 2 remedii homeopate în menopauză

Sepia și Lachesis – sunt cele mai dese remedii homeopate indicate în menopauză.
Sepia este considerată pentru dezechilibrul hormonal în menopauză, atunci când este prezent următorul tablou – bufeuri, oboseală, atitudine indiferentă față de viață sau membrii familiei, schimbări de dispoziție și iritabilitate. Împreună cu aceasta, se observă, de asemenea, o sensibilizare în uter, uscăciunea vaginului și aversiunea față de sex.

Remediul homeopat Lachesis este indicat în cazul în care apar bufeuri calde marcate de dezechilibrul hormonal în timpul menopauzei, dureri de cap, stare depresivă. O femeie care are nevoie de Lachesis nu poate purta haine strâmte în jurul gâtului sau taliei și are o sensibilitate pentru partea stângă: chist ovarian pe stânga, amigdalite pe stânga ș.a.

Cele mai des indicate remedii homeopate în dereglari hormonale – sindromul premenstrual

Sepia, Ignatia și Conium sunt cele mai importante remedii homeopatice pentru tratarea sindromului premenstrual, dar nu și unicele.

În cazul în care starea de spirit iritabilă apare cu câteva zile înainte de perioade, Sepia oferă un mare ajutor. Această iritabilitate este asociată cu aversiune la munca fizică sau psihică, un ciclu menstrual neregulat. Senzația de greutate în regiunea pelviană este un alt simptom care evidențiază faptul că Sepia este cea mai bună alegere în cazul dat.

Remediul homeopat Ignatia este prescris în cazul în care principalele plângeri sunt schimbările de dispoziție, dezechilibrul emoțional, depresie, tristețe și plâns înainte de menstruație.

Conium este recomandat ca fiind cel mai remarcabil dintre remediile homeopate pentru dezechilibrul hormonal, în cazul în care durerile de sân, tumefierea și sensibilitatea lor sunt principala problemă apărută înainte de instalarea menstruației.

În acest articol au fost menționate cele mai des folosite remedii în diverse dereglari hormonale. Este important să se înțeleagă, că aceasta nu este o legitate și nu toate cazurile vor fi soluționate cu aceste câteva remedii. Remediul care va aduce echilibru hormonal, trebuie ales individual. Prescrirea homeopată este mult mai complexă. Descrierea remediilor în acest articol a fost mult simplificată, și cu accent pe sfera genitală, însă nu uităm ca homeopatia trateaza mental, emotional și fizic. Scopul acestui articol este informativ și pentru a încuraja decizia de a urma un tratament homeopat în cazul dereglărilor hormonale. Unicul sfat este să vă adresați unui homeopat competent pentru a restabili echilibrul hormonal și a reinstala starea de sănătate.

Îmi va face plăcere să fiu medicul tău homeopat, iar vindecarea poate fi doar la un click distanță.

Vreau să știu prețul și avantajele unui consult homeopat!

Distribuie

Share to Google Plus
Share to Odnoklassniki

Tag-uri:

Articole similare: