Dereglari hormonale - tratament naturist

Dereglari hormonale – tratament naturist

Dereglările hormonale pot apărea la orice vârstă, atât la femei cât și la bărbați. Este adevărat totuși că la femei însă incidența dereglărilor hormonale este mai mare. Homeopatia are rezultate foarte bune în cazul dereglărilor hormonale, fiind o terapie holistică ne oferă un tratament naturist, fără reacții adverse.

Ce este dezechilibrul hormonal?

Hormonii sunt substanțele biochimice produse de glandele endocrine și sunt secretați direct în sânge. Prin fluxul sanguin, hormonii sunt transportați în diferite organe ale corpului pentru a regla diverse funcții ale organismului. Cei mai larg cunoscuți hormoni sunt: hormonul tiroidian ce este produs de glanda tiroidă, estrogenul și progesteronul -hormonii feminini produși de ovare, și testosteronul – hormonul masculin produs de testicule.

Dereglari hormonale la femei

Dezechilibrul hormonal la femei poate duce la diferite afecțiuni și sindroame. Principalele sindroame care rezultă din dezechilibrul hormonal la femei sunt: sindromul ovarelor polichistice, sindromul premenstrual și sindromul de menopauză. Sindromul ovarelor poluchistice duce în primul rînd la dereglări ale ciclului, acnee, creșterea părului pe față și infertilitate. Sindromul premenstrual este caracterizat de un șir de simptome care apar cu câteva zile înainte de debutul ciclului menstrual: modificări ale dispoziției, iritabilitate, depresie, cefalee, dereglări ale tranzitului intestinal, balonare abdominală, sensibilitate a sânilor și acnee. Menopauza este încetarea definitivă a menstruației la femei, iar setul de simptome care apar în timpul menopauzei sunt denumite sindromul menopauzei sau preclimacteric. Perioada preclimacterică este caracterizată de bufeuri – valuri de căldură cu transpirație, modificări ale dispoziției, anxietate, iritabilitate, insomnie, depresie, osteoporoză, creștere în greutate, căderea părului, dorința sexuală scăzută, uscăciune vaginală, sângerare vaginală excesivă.

Dereglari hormonale la bărbați

Dereglările hormonale, în special legate de testosteron, la bărbați duce la plângeri majore legate de disfuncția erectilă, infertilitate, dorința sexuală scăzută, dezvoltarea sânilor – ginecomastie, depresie, pierderea puterii musculare, scăderea densității osoase, căderea părului și scăderea nivelului de energie.

Dereglari hormonale ca rezultat al disfuncției glandei tiroide

Glanda tiroidă controlează funcțiile metabolice ale organismului. Hormonii secretați de glanda tiroidă sunt T3 și T4. De o mare importanță în funcția tiroidei este hormonul TSH. Fiind secretat de hipofiză, acesta are controlul hipofizar asupra secreției hormonilor tiroidieni. Dezechilibrul acestor hormoni duce la oricare dintre cele două condiții: hipotiroidism – tiroidă subactivă; sau hipertiroidism – tiroidă hiperactivă. Hipotiroidismul determină, în principal, încetinirea tuturor funcțiilor metabolice ale corpului. În timpul hipertiroidismului, funcțiile metabolice sunt accelerate. Simptomele hipotiroidismului sunt: ​​creșterea în greutate, senzația de răceală, constipația, senzația de oboseală și lentoare. Simptomele hipertiroidismului includ senzația de căldură, pierderea în greutate, tremor al mâinilor, neliniște, stare de spirit iritabilă, oboseală, palpitații, dificultăți de respirație, diaree, ciclu neregulat la femei cu creșterea perioadelor între menstruații.

Beneficiile unui tratament homeopat în dereglari homonale

Homeopatia urmează o abordare holistică în cazurile dereglărilor hormonale. Remediile homeopate reglează echilibrul hormonal acționând direct la rădăcina problemei. Astfel se optimizează nivelul hormonilor într-un mod eficient și inofensiv, fie că se află pe partea superioară, fie că pe cea inferioară a valorilor de referință. Fiind obținute din substanțe naturale, remediile homeopate elimină riscul efectelor secundare adverse.

Îmi va face plăcere să fiu medicul tău homeopat, iar vindecarea poate fi doar la un click distanță.

Vreau să știu prețul și avantajele unui consult homeopat!

Distribuie

Share to Google Plus
Share to Odnoklassniki

Tag-uri:

Articole similare: