despre mine - Tatiana Savciuc

Orice medic homeopat îşi are istoria sa de devenire ca specialist. Calea mea spre homeopatie, a fost o cale pe care am urmat-o după vocaţie. Nu a fost nicidecum una legată de careva dezamăgiri şi frustrări.

De mică îmi doream să ajut oamenii şi mă vedeam doctoriţă, aşa că timpul meu liber era mereu cu o carte-n mână. Fiind studentă la Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie «Nicolae Testemiţanu», îmi dădeam seama că am ales calea corectă, dar ce voi profesa după absolvire, încă era o dilemă.

În 2002, fiind studentă în anul 4, am cunoscut o altă latură a medicinei, şi am înteles ce-mi doresc să fac pentru tot restul vieţii. Am avut marele noroc să o întâlnesc pe Dna Bolbocean Tatiana Orest, care a reuşit să-mi insufle dragostea faţă de homeopatie în aşa mod ca să-mi fie o primă şi ultimă alegere!

Astfel, după absolvirea Universităţii, am luat rezidenţiatul în Medicină Alternativă şi Complementară, unde am îmbrăţişat cu drag homeopatia, acupunctura şi fitoterapia. Homeopatia totuşi avea un loc aparte pentru mine şi am absorbit-o fără oboseală. Orice informaţie legată de ea îmi atrăgea atenţia, astfel încât timpul petrecut studiind-o, trecea fără a-i da o unitate de măsură, cu o deosebită plăcere şi mulţumire de sine. Prin urmare, începând cu anul 2009, fac ceea ce-mi place, cu mare satisfacţie personală şi gratitudine din partea pacienţilor mei.

Sunt adeptă a homeopatiei clasice şi pentru o practică obiectivă, ştiinţifică, holistică am frecventat cursuri şi seminare ale unor homeopaţi de renume din străinătate. În 2012 – 2013 am avut fericita ocazie de a audia lecţiile profesorului George Vithoulkas, considerat drept unul dintre cei mai mari homeopați ai lumii contemporane, care în 1996 a primit The Right Livelihood Award, numit şi Premiul Nobel Alternativ. Această experienţă mi-a deschis o altă perspectivă către homeopatia clasică, studiind timp de doi ani adevarata artă a vindecării.

În 2015 s-a realizat o altă aspirație profesională, cea de a ajunge pe insula Alonissos, Grecia, unde e stabilită Academia Internațională de Homeopatie Clasică și de a-l audia în persoană pe marele George Vithoulkas. Urmând cursul “Analiza aprofundată a cazurilor dificile” mi-am îmbogățit cunoștințele în arta analizei cazurilor și în înțelegerea puterii curative a homeopatiei la un nivel avansat.

După ce m-am stabilit cu traiul în Canada, mi-am pus ca scop să devin homeopat clasic certifiat. Astfel, pentru a atinge acest obiectiv am frecventat partea practică a cursului de Homeopatie la Western College of Homeopathic Medicine, având-o ca mentor pe Linda Miller, o persoană deosebită și un homeopat cu o experiență largă. Tot efortul, străduința și dedicația au fost pe deplin răsplătite, devenind Homeopat Clasic Certifiat (CCH) recunoscut în SUA și Canada: a 5-a în Calgary, unica CCH vorbitoare de română și rusă din provincia Alberta (Canada) și prima de origine moldovenească în America de Nord.

Mă strădui să fiu la curent cu toate noutățile din lumea homeopatiei, sunt abonată la o multitudine de reviste electronice de specialitate, din 2004 sunt membră a Asociației de Medicină Tradițională din Republica Moldova, iar din 2009 membră a LMHI (Liga Medicorum Homeopathica Internationalis).

La insistența mai multor pacienți am decis să fiu mai aproape de ei și am inițiat o experiență nouă pentru mine, cea de Consultație homeopatică prin Skype. Mă strădui să fiu maxim accesibilă și disponibilă pentru pacienții mei actuali și potențiali. Graficul consultațiilor este deobicei unul flexibil, favorabil ambelor părți, inclusiv seara și în zilele de weekend.

Grație tehnologiilor moderne, depărtarea deja nu mai este o barieră, iar vindecarea poate fi la un click distanță. În cazul în care vă pot ajuta, nu ezitați să-mi scrieți câteva rânduri în rubrica Contacte, sau să mă găsiți pe Facebook sau Skype sub numele de utilizator Homeopatie.md.

Cu respect,
Tatiana Savciuc