Homeopatia - sarbatorile de iarna

Homeopatia – sarbatorile de iarna

Vin sărbătorile de iarnă care ne aduc emoții frumoase, clipe minunate petrecute cu cei dragi și mult așteptata vacanță de iarnă. Concediu ar trebui să fie relaxant, dar uneori  el poate fi un pic stresant. Pentru a avea amintiri frumoase după sărbători, homeopatia ne vine în ajutor.
Să trecem cîteva cazuri cînd homeopatia poate fi de primă alegere fiind în vacanța de iarna, deseori departe de serviciul medical. Avînd trusa homeopată la îndemînă, de multe ori este suficient pentru a readuce starea de bine, cu excepția stărilor cînd viața este pusă în pericol și unde serviciul medical de urgență este inevitabil. Să trecem peste anumite cazuri unde cu ușurință putem folosi remediile homeopate pentru a savura deplin din bucuria sărbătorilor de iarna.

 

           Cauze alimentare

Sărbătorile implică de multe ori mese copioase. Pentru a calma sau a evita dereglările digestive în caz de excese alimentare și a minimaliza efectul de mahmureală, se ia Nux Vomica 15CH în seara evenimentului , înainte de culcare , și se repeat de trei ori pe zi a doua zi după eveniment . După supradoze de prea multe alimente dulci și/sau grase , care cauzează discomfort abdominal, se  ia Pulsatilla 15CH, o doza înainte de culcare în acea noapte și câteva doze a doua zi după eveniment .

 

         Cauze emoționale

Dacă după petrecere suferiți de insomnie cauzată de supra-excitare, cel mai probabil Coffea 15CH va aduce un somn dulce, acest remediu ar putea fi deosebit de benefic pentru copii care au probleme cu somnul din cauza emoțiilor și anticipare în timpul vacanțelor.

În cazul în care vacanța presupune un zbor avia, însoțit de frică exagerată și panică atunci o doza de Aconitum 30CH înainte de zbor și 1-2 administrări în timpul zborului va face zborul cu mult mai ușor.  Anxietatea anticipatorie cu multă slăbiciune și senzație de tremurici lăuntric va fi ameliorată de Gelsemium 30CH , luat de câteva ori în timpul zilei evenimentului .

 

           Rău de mișcare

Dacă vacanța presupune o deplasare cu mașina, iar copiii suferă de rău de mișcare, în ajutor ne vine Cocculus CH30, care se ia cu o ora înainte de plecare și se repetă în momentul plecarii. În caz că Cocculus nu aduce ameliorarea și răul de mișcare e însoțit de vertij, față palidă, transpirații reci, greață și vomă la cea mai mica mișcare, atunci cîteva granule de Tabacum 30CH aduce ameliorarea și face călătoria cu mult mai placută.

 

         Traumatisme

O vacanță la munte poate lăsă amintiri mai puțin frumoase în cazul unor traumatisme. Echimozele (vînătăi) însoțite de durere și edem ce apar în traumatisme de orice natura, beneficiază de un minunat remediu preparat din o planta numita „carul zânelor”- Arnica Montana, fiind cunoscută în medicina populară pentru capacitățile de vindecare a rănilor. Remediul homeopat Arnica în diluție de 15CH se administrează cît mai curînd după momentul accidentului, 3-5 administrări/zi iar apoi în priza unică zilnic sau la cateva zile încă 5-7 zile. Arnica mai poate fi folosită local sub formă de unguent sau ulei, în traumatisme cînd pielea rămîne intactă. În caz de luxații sau entorse o ameliorare rapidă va aduce Ruta graveolens.

 

          Stări acute iarna

De obicei familiile cu copii mici au parte de surprize nu prea plăcute destul de des intîlnite iarna, ca gen răceală, viroză, tuse sau vacanța coincide cu perioada de dentiție la copiii mici. Din trusa lor nu ar trebui să lipsească cele top 7 remedii homeopate pentru combaterea febrei.

Înainte de a merge în vacanță, nu ezitați să contactați medicul D-stră homeopat, care va completa individual trusa homeopată pentru sezonul rece.

Sărbători fericite alături de cei dragi!!!

Îmi va face plăcere să fiu medicul tău homeopat disponibil chiar și în timpul sărbătorilor de iarna sau în timpul vacanței tale la munte, iar ajutorul meu e doar la un click distanță.

Vreau să știu prețul și avantajele unui consult homeopat!

Distribuie

Share to Google Plus
Share to Odnoklassniki

Tag-uri:

Articole similare: