Homeopatia in Germania

Homeopatia in Germania

Populația germană susține atît de mult medicina naturală încît guvernul german a impus ca toate programele școlare medicale să includă informații despre medicamentele naturiste.

Homeopatia este legal protejată în Germania și doar medicii sau heilprakticienii sunt autorizați să o practice. Un heilpraktiker nu se poate numi în mod oficial homeopat, deși pot indica pe cărțile de vizită că practică homeopatia. Medicii din Germania pot primi specializarea în homeopatie după ce trec un program de formare în homeopatie, ce durează șase săptămîni, urmat de un stagiu de 6-12 luni alături de un homeopat autorizat.

În școlile medicale, numărul de cursuri unde se predă homeopatia a crescut în ultimii ani. La moment homeopatia poate fi studiată în 31 de instituții de învățămînt. În Germania există 5 mari manufactori de preparate homeopate și 7 reviste de specialitate. De asemenea, există 3 spitale unde se folosesc în mare măsură preparate homeopate complexe și remedii organopatice în potență scăzută: Robert-Bosch-Krankenhaus (Stuttgart); Waldhausklinik (Augsburg); Harlachinger Krankenhaus (München). În cel din urmă, spitalul Harlachinger Krankenhaus, activează și medici homeopați ce prescriu homeopatia clasică.

Să vorbim în cifre despre homeopatia în Germania:

În urma unui sondaj realizat pe un eșantion aleatoriu de 516 medici germani cu calificări în 13 domenii medicale s-a constatat că 38% au prescris medicamente homeopatice. Un alt sondaj efectuat în departamentele de obstetrică ale spitalelor din Renania de Nord – Westfalia, a constatat că acupunctura și homeopatia sunt cele două practici ale Medicinei Complementare și Alternative cel mai frecvent utilizate. Conform sondajului aproape 96% din departamentele obstetricale au prescris remedii  homeopate.

Studiul german de intervievare și examinare a sănătății copiilor și adolescenților (KiGGS) din 2003-2006 a descoperit o utilizare mai mare decît cea prevăzută a preparatelor homeopate la copii. Studiul a constatat că homeopatia pediatrică este destul de populară în Germania, în special în rîndul copiilor din familii cu statut socio-economic superior. Aproape jumătate din preparatele homeopate au fost obținute prin prescripții de la medici sau heilpraktikeri – practicieni non-medicali. Un procent impresionant de părinți – 89% au raportat că ar recomanda terapiile complementare altor părinți.

În 1993, în Germania a fost înregistrat un număr de 1900 medici care și-au obținut calificarea oficială în homeopatie, pe cînd în 2006, acest număr a crescut la 6073.

În 2002, British Medical Journal (BMJ) a raportat că 75% dintre germani au folosit terapii complementare și preparate naturale. Guvernul german a efectuat un studiu care a constatat o reducere cu 33% a concediilor pe motiv de boală drept rezultat al utilizării terapiilor complementare, în special fiind folosită homeopatia și/sau acupunctura.

Ca dovadă a sprijinului semnificativ față de homeopatie din partea comunității medicale germane este faptul că 85% din vînzările preparatelor homeopate sunt în baza rețetelor prescriese de medici. Conform sondajelor în 98% din farmaciile germane sunt disponibile remediile homeopate.

Îmi va face plăcere să fiu medicul tău homeopat, iar vindecarea poate fi doar la un click distanță.

Vreau să știu prețul și avantajele unui consult homeopat!

Distribuie

Share to Google Plus
Share to Odnoklassniki

Tag-uri:

Articole similare: