Homeopatia in Irlanda

Homeopatia in Irlanda

Doctorii din Irlanda susțin utilizarea terapiilor complementare, inclusiv homeopatia. Departamentul de Sănătate al Irlandei de Nord a efectuat un studiu pe o durată de 6 luni pentru a explora potențialul de integrare a homeopatiei și a altor terapii complementare în serviciile de îngrijire primară. Conform rezultatelor acestui studiu, medicii de familie raportează că la 80% dintre pacienții care au beneficiat de una sau mai multe terapii complementare au observat o îmbunătățire semnificativă în afecțiunea pentru care a fost făcută adresarea. Rezultatele covârșitoare pozitive au determinat medicii de familie din Irlanda să afirme că sunt dispuși să recomande la majoritatea dintre pacienții lor terapiile complementare.

Homeopatia în Irlanda datează din 1820 când Frederick Hahnemann, fiul fondatorului homeopatiei, Samuel Hahnemann, a venit la Dublin. Nume importante din istoria homeopatiei în Irlanda sunt Charles W. Luther și Joseph Kidd. Homeopatul irlandez Michael Greene din Ennis este renumit prin faptul că a fost primul care a folosit Crataegus ca remediu cardiac. Prima traducere în limba engleză a organonului a fost realizată de Devrient și editată de Samuel Stratten la Dublin în 1833.

În Irlanda, guvernul nu reglementează homeopatia, la fel nici una dintre terapiile complementare și alternative. Specialiștii în homeopatie sunt autorizați de Societatea Irlandeză de Homeopatie (ISH) și Asociația Homoeopatică Medicală Irlandeză (IMHA). Membrii ISH sunt homeopați practicieni, iar membrii IMHA sunt medicii cu pregătire postuniversitară în homeopatie.  Societatea Irlandeză de Homeopatie a fost înființată la 10 aprilie 1845 și numără în prezent mai mult de 400 membri.

Homeopatia poate fi studiată în Irlanda pe o durată de 4 ani la Școala Irlandeză de Homeopatie din Dublin și Cork, la Colegiul Irlandez de Medicină Homeopată din Tralee, Co Kerry și la Colegiul de Homeopatie din Galway, precum și la Colegiul Regal de Medicină Alternativă.

Homeopatia în Irlanda devine din ce în ce mai populară. Dacă cu douăzeci de ani în urmă, în Irlanda existau doar o mână de homeopați, astăzi există câteva sute iar numărul lor este în continuă creștere.

Îmi va face plăcere să fiu medicul tău homeopat, iar vindecarea poate fi doar la un click distanță.

Vreau să știu prețul și avantajele unui consult homeopat!

Distribuie

Share to Google Plus
Share to Odnoklassniki

Tag-uri:

Articole similare: