www.homeopatie.md

www.homeopatie.md

Sănătatea este cel mai de preț dar cu care ne naștem. Să menții un organism în plină sănătate, la prima vedere nu-i atit de greu : o alimentație sănătoasă – ar fi una din veriga succesului, un regim echilibrat de muncă și odihnă – ar fi ceea ce ar complecta veriga de mai sus, și evitarea stresului ar completa această triadă. Dacă primele două depind foarte mult de alegerea conștientă a fiecăruia, atunci cea din urmă nu este dependentă de noi. Felul cum vom face față unui stres depinde de natura organismului. De multe ori Homeopatia ne vine ca o soluție pentru efectele stresului. Urmînd un tratament homeopatic de parca s-ar schimba ceva în structura persoanei, și stresul chiar de rămîne același, deja e primit și privit altfel, iar în cazul că factorul stresant deja a fost consumat, remediu va readuce un echilibru emoțional. Homeopatia ne ofera un tratament ce actioneaza pe nivel fizic, mental și emoțional.

De multe ori o persoană se adresează pentru un tratament homeopatic pentru o afecțiune X , care după ce a primit remediu să constate că a beneficiat de mai multe acțiuni decît pentru problema principală pentru care s-a adresat. Homeopatia, fiind o medicină holistică, vede pacientul ca o totalitate, ca un întreg, și nu poate trata Stomacul, iar Cefaleea s-o lase fără a fi vizată. Pentru a prescrie un remediu, medicul homeopat va fi interesat de pacient ca personalitate, cum reacționează la anumiți factori, ce preferințe alimentare are și care produse îl agravează sau nu-i plac, care e reacția sa față de anumiți factori externi, ce stres l-a remarcat și care a fost reacția sa. De multe ori vedeam nedumerire în ochii pacienților când puneam astfel de întrebări, nu din curiozitate, nu pentru a judeca persoana dată, ci pentru ai afla tipul său de idiosincrazie, astfel alegând remediul corect. De multe ori am avut cazuri deficile de tratat, când venea în cabinet unul din părinți anunțăndu-mă, de exemplu, că copilul său tușește, tratează-l ! La care urma o multitudine de întrebări : de cînd copilul e bolnav? Cu ce legați? Care e caracterul tusei? Care e perioada de agravare și ce-l ușurează? Fără a primi nici un răspuns eram în ceață. Însă am avut cazuri, la care persoana fără să întreb îmi oferea toată informația necesară. Un tratament homeopatic nu presupune doar cunoașterea diagnosticului, ci cunoașterea persoanei, și suferinței lui, prin ce se deosebește suferința lui de a altui, ce-l face individual. Nu vă fie frică să recunoașteți suferința, medicul homeopat nu judecă persoana dată, însă el trebuie să înțeleagă suferință pacientului și s-o recunoască în tabloul unui remediu homeopat.

Un tratament homeopat va necesita multă răbdare, ne îmbolnăvim ani la rînd, iar vrem să fim tratați imediat. Homeopatia este terapia ce respectă legile Universului,  iar vindecarea are ritmul său, la cineva mai rapid, iar la altcineva mai lent. Trebuie doar sa fim buni observatori și să înțelegem mecanismul de vindecare a organismului și să nu-l grăbim, să-i permitem să meargă în ritmul său. Nu poate un automobil să meargă cu viteza avionului. Am avut cazuri cînd vindecarea venea nu atit de rapid cum își dorea pacientul, și persoana abandona acest minunat sistem terapeutic, însă revenea la cabinet după ceva timp recunoscînd efectele benefice aduse de remediu, ca mai apoi să fie adept al homeopatiei mult timp.

Homeopatia este un sistem terapeutic fără limite de vîrstă în acțiune, însă Homeopatia nu este pentru fiecare. Trebuie să înțelegi acest sistem, să-i oferi timp de acțiune remediului, să te înarmezi cu răbdare și să recunoști schimbarea adusă de remediu. Odată ce ai decis să urmezi un tratament homeopatic va necesita o comunicare bazată pe încredere cu medicul tău homeopat. Homeopatia ne poate oferi cu mult mai mult decît vindecarea fizică, el ne poate readice echilibru și o linște sufletească.

Homeopatia nu este pentru fiecare, însă fiecare ar putea benificia de acest sistem terapeutic minunat! Deci, să merităm aceasta!

Voi depune tot efortul, experiența și cunoștințele mele ca să-ți readuc starea de sănătate.
Îmi va face plăcere să fiu medicul tău homeopat, iar vindecarea poate fi la doar un click distanță.

Vreau să știu prețul și avantajele unui consult homeopat!

Distribuie

Share to Google Plus
Share to Odnoklassniki

Tag-uri:

Articole similare: