Homeopatia - în Elveția

Homeopatia – în Elveția

În Elveția homeopatia a primit același statut ca și medicina convențională, Mai 2017. Terapiile alternative, ce include homeopatia, medicina pe bază de plante, acupunctura și medicina tradițională chineză, vor fi considerate ca fiind egale cu medicina convențională și vor fi incluse în sistemul obligatoriu de asigurări de sănătate din Elveția.

În Elveția, sprijinul pentru homeopatie a fost atât de puternic încât două treimi din elvețienii au cerut includerea ei pe lista constituțională a serviciilor de sănătate plătite. Astfel după ce terapiile alternative au fost respinse în 2005 de către autorități pentru lipsa dovezii științifice a eficacității lor, aceste terapii complementare și alternative au revenit în 2009, când două treimi din opt milioane de elvețieni au cerut includerea pe lista constituțională a serviciilor de sănătate plătite. Ca urmare a votului, tratamentele complimentare au fost acoperite de asigurarea obligatorie de bază ca parte a perioadei de probă de șase ani, 2012-2017. Aceasta a fost inițial parte a unui proces, cu cerința de a dovedi eficacitatea, rentabilitatea și durabilitatea tratamentului până în 2017. Cu toate acestea, ministrul de interne, Didier Burkhalter, a convenit că este „imposibil să ofere astfel de probe pentru aceste discipline în integralitatea lor „. Ministerul intenționează acum să permită în continuare rambursarea costurilor de tratament prin asigurarea obligatorie de asistență medicală, cu condiția că serviciile sunt prestate de medicii autorizați.

Propunerea guvernului include de asemenea prevederi pentru creșterea cercetării și formării profesionale în domeniu. În plus față de rambursarea costurilor de tratament, se vor recunoaște diplomele pentru practicienii non-medicali de terapii alternative. De asemenea, va exista o mai mare colaborare între medicina alternativă și cea clasică. Elveția are mai mulți practicieni ce folosesc medicina complementară pe cap de locuitor decât oriunde în lume – în numar de 17,200 specialiști înregistrați de asigurarea de sănătate.

La fel ca și homeopatia, celelalte terapii acoperite acum de asigurarea obligatorie de bază sunt: ​​medicina holistică, terapia neurală, medicina pe bază de plante și medicina tradițională chineză (inclusiv acupunctura, medicina chineză pe bază de plante, masaj, exerciții fizice și nutriție).


Medicul tău homeopat, e doar la un click distanță.

Vreau să știu prețul și avantajele unui consult homeopat!

Distribuie

Share to Google Plus
Share to Odnoklassniki

Tag-uri:

Articole similare: