Remedii homeopate Boiron

Remedii homeopate Boiron

Remediile homeopate sunt tot mai des preferate de părinți, fiind ușor de administrat și lipsite de reacții adverse.

Cea mai populară dintre terapiile alternative utilizate în Europa, homeopatia contribuie considerabil la bunăstarea francezilor. În Franța, 40% din populație utilizează remedii homeopate și aproximativ 30% din medici le prescriu.

Cea mai des folosită formă a preparatelor homeopate sunt granulele, iar tuburile Boiron sunt practice în utilizare. Rotind tubul, granulele cad în capacul transperent ce ne permite cu ușurință de a doza numărul necesar de granule.

Nimic mai simplu: răsturnați tubul, îl rasuciți și deschideți capacul – granulele sunt gata să fie administrate. Remediile homeopate se pun sub limbă și se lasă până se dizolvă.

 

Știai că pentru fabricarea unei granule Boiron sunt necesare 16 zile?

Fiecare diluție este preparată conform metodelor tradiționale înregistrate în Farmacopeea franceză datată din anul 1965. Procesul de fabricare este foarte strict supravegheat, astfel Boiron garantează eliberarea dozei corecte. Este apreciabil faptul că dinamizarea remediilor se face mecanic, cu ajutorul unui  „dinamizator” special. În acest mod se obține o dinamizare perfect identică cu cea menționată pe tub. Tripla impregnare asigură o repartizare omogenă a substanței active până în centrul granulei.

Știai că timpul maxim din momentul culegerii florii de Arnica şi livrarea ei în laboratorul Boiron este de 48h?

Pe parcursul istoriei au fost dezvoltate procedee științifice riguroase în fabricarea remediilor homeopate, pornind de la o materie primă controlată și de o calitate superioară. 53% din materia primă folosită de Boiron este de origine vegetală, 33% de origine minerală și chimică, iar 14% de origine animală. Toate produsele Boiron se conformează cu standardele farmaceutice europene și nord-americane (Agence française de sécurité sanitaire des produits de santé, U.S. Food and Drug Administration și Health Canada).

Producția Boiron este prezentă în peste 50 de ţări, fiind utilizată de peste 300 de milioane de persoane. Grupul Boiron numără astăzi 20 de filiale, predominant în Europa şi în America de Nord, cu extindere în America de Sud, Africa de Nord şi Asia de Sud.

Te-ai întrebat vreodată de ce tuburile Boiron sunt de diferite culori?

Răspunsul este cât se poate de simplu: fiecare culoare corespunde unei diluții. Dacă e să mergem în creștere atunci avem galben pentru 4CH, verde pentru 5CH, roșu pentru 7CH, albastru pentru 9CH, acvamarin pentru 12CH, oranj pentru 15CH, violet pentru 30ch etc.

Boiron- remedii homeopate

În 2014 tuburile Boiron au suferit o schimbare care a adus următoarele avantaje:

  • diluția homeopatică este ușor de recunoscut prin culoarea tubului
  • tuburile sunt semi-translucide, permițând un control ușor al conținutului
  • noua etichetă are mai multe informații.

Fiecare tub Boiron are 4 grame și conține cu aproximație 80 granule. Dacă la fiecare administrare se folosesc câte 5 granule, atunci este foarte ușor de calculat numarul necesar de tuburi pentru durata tratamentului.

Unde poți găsi remedii homeopate?

Remediile homeopate pot fi procurate fie într-o farmacie homeopată specializată, fie în unele farmacii obișnuite care au spre vânzare remedii homeopate. Dacă doriți să aveţi la îndemână unele remedii homeopate de urgență, discutați cu medicul D-stră homeopat, care vă va ajuta să organizați trusa homeopată a familei, în dependență de necesități.

Ce găsești pe eticheta unui tub homeopat?

Remediile homeopate păstrează denumirea latină a substanței din care este preparat remediul. De exemplu remediul preparat din albină se numește Apis mellifica, remediul din ceapă este Allium cepa, remediul din păpădie este Taraxacum officinalis. Lângă numele remediului vei găsi niște cifre care reprezintă diluția remediului – 9, 15, 30, 200. Aceste cifre sunt urmate de una/două litere, care ne arată metoda de diluare. CH sau uneori se găsește doar litera C – este metoda Centezimală Hahnemann, iar litera K reprezintă metoda Koraskov.

Dacă ți-am trezit curiozitatea despre cum se prepară remediile homeopate, cum trebuiesc păstrate, și care sunt regulile de administrare, găsești răspunsul printre cele 24 de Întrebări frecvente despre Homeopatie.

Îmi va face plăcere să fiu medicul tău homeopat, iar vindecarea poate fi doar la un click distanță.

Vreau să știu prețul și avantajele unui consult homeopat!

Distribuie

Share to Google Plus
Share to Odnoklassniki

Tag-uri:

Articole similare: