Dureri de cap - tratament homeopat

Dureri de cap – tratament homeopat

Fiecare din noi a avut zile cînd din cauza durerilor de cap toate planurile sunt ruinate. Însă ritmul actual de viață nu ne permite să așteptăm pînă ele vor trece de la sine. Durerile de cap pot dura de la cîteva ore, pînă la cîteva zile, care pot reveni periodic și se pot repeta ani la rînd, uneori pacientul se învață a trăi cu ele. Nu este cazul să trăiești în suferință cînd Homeopatia poate să rezolve aceasta problemă.

Tipurile de dureri de cap:
– cefaleea poate exista ca dereglare aparte, cînd vorbim despre o cefalee psihogenă: o durere de cap ca rezultat al oboselii, sau a unor tulburări psihogene ca furie, nervozitate, anxietate, stres.
– nu rareori durerile de cap apar ca rezultat al încordării mușchilor cefei și gîtului.
– de multe ori însă este prezentă o cefalee simptomatică: în acest caz durerile de cap sunt ca simptom al unei afecțiuni organice ca exemplu în caz de sinusită, otită, gaucom, hipertensiune arterială, febră, în cazul unei hipertensiuni intracraniene sau ca reacție adversă a unor medicamente.

O durere foarte severă, cel mai des localizată pe o jumătate a capului, cu caracter pulsatil sau congestiv, agravată de lumină, zgomote sau efort fizic, însoțită cu semne vizuale sau digestive: senzație de greață, vomă este clasificată a fi migrenă. Crizele de migrena pot dura de la cîteva ore pînă la cîteva zile, avînd o evoluție cronică cu o frecvență variabilă. Cel mai des remedii indicate în migrenă pot fi citite aici.

Remediile homeopate utile în caz de durere de cap sunt alese în dependență de caracteristicile individuale ale cefaleei: localizare – frontală, occipitală, temporală pe stînga sau dreapta, hemicranie, dacă iradiaza (cel mai des fiind în ochi) sau nu, de senzația cum este resimțită, de modalitățile ce intensifică durerea precum și alte simptome asociate.

Prescrierea remediilor homeopate în dependență de etiologie:
De multe ori în prescriere este foarte importantă cauza apariției durerilor, ca exemplu o cefalee ce apare după expunerea la soare va necesita unul din remediile: Glonoinum, Natrium carbonicum, Natrium muriaticum, Lachezis. În cazul unei dureri de cap ce a apărut dacă persoana a fost udată, a nimerit sub ploaie, atunci în ajutor ne vine Rhus toxicodendron, Belladona. Durerile de cap declanșate de o vreme umedă și rece vor fi mult ajutate de Dulcamara. În cazul cefaleei ce a aparut după un traumatism craniocerebral Natrium sulfuricum va fi primul remediu pe care medicul homeopat îl va lua în considerare. Cefaleea în cazul școlarilor va fi mult ameliorată de Calcareea phosphorica, Natrum muriaticum, Kalium phosphoricum.

Prescrierea remediilor homeopate în dependență de caracterul durerii:
În homeopatie este foarte valoros cînd pacientul ne poate descrie senzațiile ce caracterizează durerea de cap prezentă, astfel o durere de cap cu senzație ca de cui va necesita Cofeea, Thuja, Ignația, Spigelia, iar o senzație cași cum capul este strins cu o bandă de jur împrejur va indica Gelsemium, Argintum nitricum. O cefalee cu caracter pulsatil, agravată de zgomote, ce apare cel mai des după orele 15.00 va fi rezolvată de Belladona. O cefalee difuză, care începe din zona occipitală, dar iradiaza în ochi, cu senzație de pleoape grele și pacientul are senzația că este străns cu o bandă în jurul capului, precum și faptul că după micțiuni durerea scade în intensitate – Gelsemium este remediul ce va salva pacientul. Natrium muriaticum este cunoscut ca fiind remediul numărul unu în caz de cefalee cu senzație de ciocănașe care lovesc în craniu.

Prescrierea remediilor homeopate în dependență de localizarea durerii:
În dependență de localizarea durerilor de cap, medicul homeopat micșoreaza mult numărul de remedii homeopate care vor fi analizate, deoarece sunt remedii cu afinitate pe una sau altă parte. Dacă este prezentă  o cefalee pe partea dreapta a capului Belladonna, Gelsemium, Magnesia phosphorica, Sanguinaria sunt doar careva remedii care pot veni în ajutor. În cazul prezenței unei dureri de cap pe partea stîngă Spigelia, Lycopodium, Sepia, Kalium bicromicum, Staphysagria vor fi luate în considerare. Dacă este prezentă o durere de cap cu localizare în virful capului atunci se va studia o posibilitate de a indica Lachesis, Calcarea carbonica, Actea racemosa.

Prescrierea remediilor homeopate în dependență de modalitate agravare/ameliorare:
La fel factorii care ameliorează durerea de cap sau o intensifică sunt de mare importanță pentru medicul homeopat, o durere de cap ușurată de comprese calde poate fi înlaturată de Silicea, iar cea ameliorată de comprese reci poate necesita Aloe, Apis. În cazul cînd străngerea capului cu ceva strîns aduce o ameliorare Argentum nitric poate înlătura definitiv durerile de cap. Durerea de cap agravată de tusă poate necesita Bryonia alba sau Nux vomica. Dacă consumul de cafea intensifică durerile de cap, atunci Nux vomica le poate înlătura, cele agravate de ceai – va necesita Thuja, iar cele agravate de consumul de vin – Zincum.

Prescrierea homeopată pare a fi simplă la prima vedere, însă este destul de complexă și necesită o cunoaștere detaliată a remediilor. Scopul acestui articol nu este pentru o sugestie de autotratament, care de cele mai multe ori va eșua și dezamăgirea va fi mare. Articolul arată importanța detaliilor în prescriere, pe care pacientul le poate prezenta prin o observație mai atentă asupra simptomelor. Dacă suferi de dureri de cap, scapă de ele, e timpul să-ți faci o programare la medicul homeopat.

Voi depune tot efortul, experiența și cunoștințele mele ca să-ți readuc starea de sănătate.
Îmi va face plăcere să fiu medicul tău homeopat, iar vindecarea poate fi la doar un click distanță.

Vreau să știu prețul și avantajele unui consult homeopat!

Distribuie

Share to Google Plus
Share to Odnoklassniki

Tag-uri:

Articole similare: