Glanda tiroida - tratament homeopat

Glanda tiroida – tratament homeopat

Homeopatia ne oferă un tratament naturist eficient în cazul dereglărilor hormonale de glanda tiroida. Însă, de la bun început vreau să menționez că dacă îți vei atribui careva dintre simptomele prezentate în acest articol, nu neglija vizita la medic, pentru că verificarea valorilor hormonilor tiroidieni este foarte importantă. Este dreptul tău să faci o alegere pentru o metodă naturistă de tratament, însă te încurajez să apelezi la un medic homeopat care va evalua obiectiv cazul și va decide dacă acest caz este unul care poate fi ajutat homeopatic. Acest articol nu reprezintă o referință de tratament.

Glanda tiroida

Glanda tiroidă este una dintre cele mai importante glande endocrine producătoare de hormoni care reglează funcția diferitelor organe și sisteme ale organismului. Glanda tiroidă este o glandă în formă de fluture, situată în partea din față a gâtului, care controlează metabolismul și în special felul în care corpul transformă alimentele în energie. În esență, glanda tiroidă produce hormoni tiroidieni, tiroxina și triiodotironina (respectiv T4 și T3) și calcitonina, hormonul care reglează metabolismul calciului. Nouăzeci la sută din iodul aflat în organismul nostru se conține în glanda tiroida sub formă organică, fiind necesar pentru fabricarea hormonilor tiroidieni. Hormonii tiroidieni sunt mediatori ai multor reacții chimice din organism, având o influiență asupra nivelului de energie, asupra circulației cu o mare importanță în rata contracțiilor cardiace, controlează creșterea și dezvoltarea organismului. Mai mult decât atât, ea are și un rol destul de important în starea de spirit.

Dereglările hormonale ale tiroidei

Dacă e să simplificăm noțiunea de dereglări hormonale ale tiroidei, atunci am generaliza: prea mulți sau prea puțini hormoni.

Supraactivitatea tiroidei se numește hipertiroidism sau tirotoxicoză și apare atunci când tiroida produce în exces hormoni tiroidieni. Această abatere de la normă este asociată cu scăderea în greutate, creșterea poftei de mâncare, palpitații, bufeuri, anxietate și neliniște, slăbiciune musculară, tremur și, de cele mai multe ori, la femei duce la reducerea fluxului menstrual. În cazul unui dezechilibru hormonal neglijat în timp apar simptome vizibile, și anume exoftalmia – o proeminenţă anormală a ochilor în raport cu orbita. Acesta fiind unul din simptomele bolii Basedow-Graves, o tulburare autoimună în care anticorpii sunt produși de sistemul imunitar împotriva propriului țesut și atacă glanda tiroida, ducând la o producere excesivă de hormoni tiroidieni. Tratamentul convențional în hipertiroidism constă de obicei în administrarea de medicamente anti-tiroidiene, posibil iod radioactiv și / sau tratament chirurgical.

Subactivitatea tiroidei, numită hipotiroidism, este rezultatul producerii insuficiente a hormonilor tiroidieni. Hipotiroidismul se întâlnește de cinci ori mai frecvent la femei decât la bărbați, afectând până la zece la sută dintre femeile cu vârsta trecută de 50 ani. De obicei această insuficiență a hormonilor tiroidieni duce la creșterea în greutate, oboseală și apatie, sensibilitate la frig, uscăciunea pielii, retenție de lichide, constipație, pierderea libidoului, anxietate și depresie. În plus, hipotiroidismul poate fi cauză a căderii părului, unghiilor fragile, problemelor de memorie, dereglărilor ale menstruației, infertilității și imunității diminuate. Tratamentul convențional în hipotiroidism constă în terapie hormonală de substituție.

Homeopatia – tratament naturist în dereglările homonale de glanda tiroida

Cu toate că din prezentarea de mai sus totul pare a fi foarte simplu, în practică însă te întâlnești cu cazuri “enigmă”. Este neobișnuit să vezi pe cineva care conform simptomaticii pare să aibă o tiroidă prea activă, sau hipoactivă, dar care nu se confirmă în urma testelor. Conform examenelor și testelor se constată că tiroida funcționează în limitele normale, totuși simptomele de oboseală, apatie, colesterol ridicat, piele uscată, dereglări ale ciclului menstrual, constipație sunt simptome ce ne confirmă în mod clar prezența unui dezechilibru. În plus, sunt frecvente situațiile când persoanele diagnosticate cu hipotiroidism și cărora le-au fost prescrise doze tot mai mari de levothyroxină, substanță folosită în terapia hormonală de substituție, nu răspund la tratament și sunt în căutarea unei alternative.

De cele mai dese ori majoritatea cazurilor ce ajung la un medic homeopat, sunt după multe dezamăgiri, iar persoana este în căutarea unui tratament fără reacții adverse. Homeopatia s-a dovedit a fi foarte efectivă în afecțiunile tiroidei, iar dacă adresarea se face la momentul apariției dezechilibrului – efectul este unul mult așteptat și de lungă durată. Scopul tratamentului homeopatic este de a stimula mecanismele de auto-echilibrare homeostatică. În cazul hipotiroidismului remediul homeopat stimulează producerea hormonilor tiroidieni. Cu un tratament natural homeopatic dereglările hormonale de tiroidă pot fi tratate în mod eficient și fără efecte secundare.

Cel mai des utilizate trei remedii homeopate în tratamentul dezechilibrului hormonilor tiroidieni sunt Iodum, Natrium muriaticum și Calcarea Carbonica. Iodum acționează foarte bine în hipertiroidism, în timp ce Calcarea Carbonica și Natrium muriaticum sunt foarte eficace în cazurile de hipotiroidism. Este important a se înțelege că homeopatia tratează persoana dar nu boala. Prescrierea homeopată este una individuală, se face conform totalității simptomelor, iar de importanță majoră sunt cele particulare persoanei date. Nu avem careva șabloane pentru un tratament homeopat, fiecare caz trebuie să fie analizat individual. În situațiile mai dificile nu este întotdeauna posibilă rezolvarea cazului  doar cu un singur remediu homeopat. În aceste cazuri pe durata tratamentului ar putea fi necesar de prescris câteva remedii homeopate. Să menținem fluturașul nostru în stare de bună funcționalitate!

Îmi va face plăcere să fiu medicul tău homeopat, iar vindecarea poate fi doar la un click distanță.

Vreau să știu prețul și avantajele unui consult homeopat!

Distribuie

Share to Google Plus
Share to Odnoklassniki

Tag-uri:

Articole similare: