Tatiana Savciuc

Homeopatia este mai mult decăt o alegere, așa cum se crede de obicei. Ea este o reamintire constantă a organismului despre abilitatea lui naturală de a se vindeca

Vreau să încerc
skype

Hipertrofia adenoizilor – tratament homeopatic

Hipertrofia adenoizilor - tratament homeopaticVegetaţiile adenoide și amigdalele sunt o aglomeraţie de ţesut limfoid, un ţesut de apărare a cărei funcţie principală este de a produce imunoglobuline, care la rândul lor luptă împotriva infecţiilor. Localizarea lor în nasofaringe, le face să fie prima barieră de apărare a organismului în calea aeriană. Deși amigdalele sunt vizibile atunci când gura este larg deschisă, adenoizii nu pot fi văzuţi decât la un examen otolaringolog. Atunci când întâlnesc un agent patogen, fie virus sau bacterie, ele reacţionează printr-o inflamare, cu o producere mărită de substanţe biologic active, pentru a-şi îndeplini funcţia lor de apărare. Odată ce infecţia va fi radicată, vegetaţiile adenoide şi amigdalele se vor întoarce înapoi la dimensiunea lor originală. Totuşi, în unele cazuri, acestea au tendinţa de a rămâne mărite atunci când infecţiile sunt frecvente sau cronice. De obicei, după vârsta de 5-6 ani, vegetaţiile adenoide încep să involueze, se atrofiază şi pe la 12 ani vor dispărea complet, ceea ce explică faptul că inflamarea vegetaţiilor adenoide este considerată doar o boală a copilăriei.

O hipertrofie a vegetaţiilor adenoide este însoţită de următorul tablou clinic: este prezentă o congestie nazală şi copilul are o voce nazonată, dimineaţa copilul prezintă o tusă chinuitoare, cauzată de acumularea mucusului ce curge pe peretele posterior al laringelui, nas înfundat cu dificultăţi în respiraţie în timpul somnului. Prezenţa sforăitului ne indică un grad avansat de hipertrofiere, iar în stare şi mai avansată copilul respiră pe gură.

Vegetaţiile adenoide şi amigdalele îşi îndeplinesc funcţia de protecţie numai într-un organism sănătos. În cazul unui copil bolnăvicios capacitatea lor de a rezista la microbi este redusă în mod semnificativ. Prin urmare, pentru a compensa funcţiile lor de protecţie pierdute, vegetaţiile adenoide încep să crească în dimensiuni și ca urmare pot bloca căile respiratorii. O anumită creştere a vegetaţiilor adenoide la copiii preşcolari  nu prezintă pericol, dar atunci când hipertrofia este destul de pronunţată, pot apărea o mulţime de complicaţii. Cele mai des întâlnite complicaţii sunt inflamaţiile frecvente ale gâtului, infecţiile cronice ale urechii, sângerările din nas și pierderea auzului din cauza obstrucţiei trompei lui Eustachio și acumularea de lichid în urechea medie.

Vegetaţiile adenoide mărite într-un grad avansat este un motiv de îngrijorare la copiii mici, deoarece acestea pot fi o sursă majoră de infecţii recurente, cum ar fi durerile de gât , infecţiile urechii medii și sinuzita. Acest lucru poate afecta major sănătatea și dezvoltarea copiilor mici. Ţesutul adenoid are capacitatea de a regenera, şi în cazul intervenţiilor chirurgicale deseori după o perioadă de timp cresc înapoi. Sarcina medicului este de a ajuta copilul să respire pe nas şi fără intervenţii chirurgicale, căci tot ce este creat de natură are o importanţă. Ori de câte ori este posibil, amigdalele şi vegetaţiile adenoide ar trebui să fie salvate, deoarece ele reprezintă un important ţesut de apărare a corpului nostru și oferă copiilor o imunitate necesară.

Homeopatia oferă un mod foarte sigur și eficient de a vindeca hipertrofia adenoizilor şi amigdalelor și poate salva pe cei mici de la bisturiul chirurgului. Remediile homeopatice prezintă un avantaj mare pentru copiii cu hipertrofia vegetaţiilor adenoide şi amigdalelor, deoarece ele nu numai că vindecă creşterea ţesutului adenoid, dar sporesc de asemenea rezistenţa organismului în lupta împotriva infecţiilor recurente. Tratamentul homeopatic este de multe ori o alternativă excelentă în faţa îndepărtării chirurgicale a vegetaţiilor adenoide.

Există mai mult de 30 de remedii homeopatice cu indicaţie majoră pentru hipertrofia vegetaţiilor adenoide. Unele dintre cele mai frecvente remedii prescrise sunt: Hydrastis, Kali bichromicum, Calcarea carbonica, Calcarea phosphorica, Baryta carbonica, Tuberculinum, Teucrium, Thuja, Agraphis nutans, Carcinosinum, Kali sulfuricum, Sulfur etc.

Când în tabloul clinic predomină senzaţia de nas înfudat, sunt prezente eliminări galben-verzui ce se preling pe peretele posterior al nasofaringelui, dureri surde la rădăcina nasului, atunci apare o probabilitate de prescriere a următoarelor remedii: Calcarea sulfurica, Hepar sulphuricum, Hydrastis, Kali bichromicum, Kali iodatum, Kali phosphoricum, Natrium sulphuricum, Pulsatilla, Sulfur, Tuberculinum etc.

În cazul în care predomină mai mult obstrucţia nasului fără eliminări, remediul care va ajuta nasul să respire ar putea fi Arsenicum iodatum, Arum triphyllum, Calcarea carbonica, Kali bichromicum, Lycopodium, Natriu muriaticum, Nux vomica, Phosphorus, Pulsatilla, Sambucus, Silica, Sticta pulmonaria, Teucrium etc.

În caz că în cavitatea nazală sunt prezenţi polipi, ar trebui să analizăm probabilitatea de administrare a unuia dintre remediile: Calcarea carbonica, Calcarea posphorica, Calcarea sulphurica, Graphytis, Kali bichromicum, Phosphorus, Sanguinaria, Sepia, Silica, Staphysagria, Sulphur, Teucrium, Thuja etc. Alegerea remediului homeopatic se execută strict individual, conform totalităţii simptomelor.

Durata tratamentului homeopat pentru hipertrofia vegetaţiilor adenoide depinde de dimensiunea lor şi de nivelul de sănătate a copilului. Ameliorarea simptomelor: nas înfundat, sforăit, secreţii nazale, de obicei se observă într-o lună sau două de la începutul administrării remediilor. Tratamentul cu remedii homeopatice este un proces lung dar avantajos, pentru că reprezintă o medicaţie naturistă, ecologică, uşoară în administrare şi lipsită de diverse reacţii alergice.

Distribuie

Share to Google Plus
Share to Odnoklassniki

Tag-uri:

Articole similare:

 • Taranu Ana

  Buna ziua,fetita de 2 ani a racit, am fost o singura data la homeopat si mi- a zis ca e plingacioasa si medicamentul de baza e pulsatila.Acum iarasi am racit, mai intii nasul cu durere la urechea stinga si tusa uscata care mai apoi dupa somnul de amiaza in ochi era ceva alb ca tratament am luat pulsatil 30 ch si ferum phosphorica 30 ch dupa care si urecehea si nasul au trecut dar acum e rosu gitul si noaptea a avut febra sub 38 pe fon de pulsatila amigdale si hepar sulfur.poate e nevoie de timp sau alt ceva ? Ne dati un sfat va rog.

  • Tatiana Savciuc

   Răspunsul a fost expediat pe poșta electronică.

 • ala

  Buna ziua. Spuneti-mi va rog noi suspectam ca copilul ar avea adenoizi. Cind e mai bine sa mergem la orl ca sa infirme sau sa confirme diagnoza? Putem merge acum cind mai avem nasul astupat cu muci sau trebuie sa asteptam sa ne insanatosim.? Cit timp ar dura un tratament homeopat?

  • Tatiana Savciuc

   Răspunsul a fost expediat pe poșta electronică.

 • Anastasia

  Buna ziua. Copilul meu are 1 an si 10 luni si avem probleme cu adenoizii, are respiratia destul de aspra , cind doarme sforaie, acum avem o acutizare, nu am folosit antibiotice decit pina acum 3 la rind pina ne-am tratat , dar pentru scurt timp. A facut si alergie dupa tratament, sunt foarte confuza si imi pare rau ca am acceptat la disperare antibioticul care ia scazut imunitatea.Problema a aparut din nou.V a rog sa ma ajutati. As vrea o consultatie la D-stra , puteti sa ne spuneti cum ne putem inscrie.

  • Tatiana Savciuc

   Răspunsul a fost expediat pe poșta electronică.

 • Dragus Ala

  Buna seara. fetita mea de 6 ani, deja de aproape jumatate de an aproape in continuu are probleme in zona ORL. Initial a fost a banala raceala,dupa care rinite alergice, Rinofaringite cred ca de 4- ori a facut.Sinusita,tratatata cu antibiotic, dar fara efect, dupa care a facut deja angina virala si micotica, la scurt timp dupa tratamentul cu antibiotic. si acum iarasi a facut angina, dar am tratat fara antibiotic. Totusi in toata periaoda asta gatul a fost rosu in permanenta. Medicii ne-au spus ca amigdalele sunt hipertrofiate, si desi 2 medici ORL-isti nu ne-au spus ca ar avea adenoizi un pediatru ne-a spus ca probabil ii are. In tot acest timp copilul respira cu dificultate mai ales noaptea, vorbeste mereu infundat, si chiar in timpul somnului isi opreste respiratia, scrasneste din dinti. Am facut nenumarate tratamente alopate, am fost la cred ca 6-7 medici diferiti pentru diagnistic si tratament. oricare tratament are efecte de scurta durata. Copilul a slabit foarte mult, are cearcane sub ochi, e mai putin energic si chiar agresiv si apatic…Intrebarea mea este, un tratatment homeopat ar putea trata problemele ei, daca da in cat timp si daca, in aceasta perioada nu e posibila agravarea situatiei? Mersi mult anticipat.

  • Tatiana Savciuc

   Răspunsul a fost expediat pe poșta electronică.

 • Rotariu Ana Maria

  Buna ziua. Baiat 6 ani, polipi nazali din cauza carora i s-a diminuat auzul. Am avut la sfarsitul lunii ianuarie tratament cu vibrocil, aerius si 5 zile dexa. Ni s-a spus ca e ok, incepuse sa-i revina si auzul,dar acum este din nou racit (a facut o viroza cu febra catre 39 si gat foarte rosu), iar nu aude (trebuie sa-i repet de 2 -3 ori ce spunem catre el, chiar si la tv isi da mai tare). Am citit despre lemna minor si agraphis nutans. Raceste destul de des (rosu in gat care in ultimii 2 ani s-a tras mereu catre urechi) As putea sa combin cele 2 remedii sau trebuie mers doar pe unul din ele? Nu as vrea sa ajungem la operatie daca se tot repeta episoadele, si nici sa abuzam de dexa (care am vazut ca il ajuta)…ma ingrijoreaza cel mai mult faptul ca ii este afectat auzul… Multumesc.

  • Tatiana Savciuc

   Răspunsul a fost expediat pe poșta electronică.

 • silvia

  Buna ziua.Baietelul meu are 2 ani si 3 luni care nu se opreste din tuse, ni s-a pus diagnoza de IRA Diateza,Adenoizi gr1,2,Adenoidita .Am facut tratament 10 zile:1Limfomiozot 2 capsule eubiotic 3 gel enterosgel 4 picaturi compuse la nas 5 tab hlorhinalidini 6 capsule cu nuca neagra 7 sol erolini,am tinut dieta in timpul tratamentului,obrajii tot sint rosii si tusea tot persista,in special cind copilul alearga.In octombrie 2014 am depistat ascaridii, am facut tratament cu pirantel.Aceasta diagnoza poate fi provocata ascarizi?poate nu s-a tratat sau s-a reinfectat? Ce ne propuneti antihelmentic?

  • Tatiana Savciuc

   Răspunsul a fost expediat pe poșta electronică.

 • miron ramona

  BUNA ZIUA. AM O FETITA DE 4 ANI CU UN SISTEM IMUNITAR SLABIT, FIIND IN COLECTIVITATE ( LA GRADINITA) AS DORI STIMULAREA SISTEMULUI IMUNITAR. PRECIZEZ CA I-AM SCOS POLIPII ACUM UN AN, DAR LA SCHIMBARE DE TEMP. SE INFUNDA NASUL, APAR SECRETII PE PERETELE EXTERIOR SI FACE ROSU IN GAT . AM CITIT DESPRE MED. HOMEOPAT ” INFLUCID ” SI AM INTELE CA SE DA CU O LUNA INAINTEA INCEPERII COLECTIVITATII(I-AM DATA ODATA CAND A FOST RACITA SI I-A FACUT BINE).
  INTREBARILE MELE SUNT :
  1. PE CE PERIOADA SE DA (CATE ZILE) SI CATE COMPRIMATE/ZI.- ( INFLUCIDUL) ?
  2.II POT DA COPILULUI LEMNA MINOR CH5 ?

  • Tatiana Savciuc

   Răspunsul a fost expediat pe poșta electronică.

 • Marina

  Buna ziua,am un baietel de 3 ani si la finele anului trecut, am fost diagnosticati cu adenoizi gr 1,2.Am incercat diferite tratamente pina acum insa nu prea au avut efect. Sigur vreau sa evit o interventie chirurgicala de aceea va intreb: este posibil ca un tratament homeopatic sa ne ajute in aceasta problema si cam cit dureaza un tratament pentru eliminarea acestei maladii? Multumesc anticipat

  • Tatiana Savciuc

   Răspunsul a fost expediat pe poșta electronică.

 • ana

  Buna ziua. Am un baietel de 4 ani care de aprox 1 saptamana sforaie si respira f greu. Ziua e ok, nu are probleme cu respiratia. A inceput sa fie un pic ragusit. Are gatul rosu si amigdalele inflamate si cu punctulete albe. Amigdalele le-a tot avut inflamate, de mic.
  A urmat un tratament homeopat cu calcarea carbonica, timp de aprox 1 luna, pana acum 3 saptamani.
  Imi puteti recomanda un remediu pt el?

  • Tatiana Savciuc

   Răspunsul a fost expediat pe poșta electronică.

 • Viorica

  Buna ziua. In urma unei viroze am facut sinusita. Pe parcursul la o luna am tratat-o cu mai multe antibiotice (deja 3 am schimbat) dupa prescriptiile medicului de familie. Peste o saptamina de la tratament iarasi mi-au aparut simtomele sinusitei: mucozitate densa dimineata ce se elimina din nas, gatul rosul, durere in gat. Exista oare un tratament homeopat al sinusitei? Va multumesc anticipat pentru raspuns.

  • Tatiana Savciuc

   Răspunsul a fost expediat pe poșta electronică.

 • ANDREI ANGELICA

  Buna ziua,
  In luna aprilie fetita mea in varsta de 6 ani si 8 luni a facut faringita cu stari febrile iar la 2 zile a facut si abces dentar.Antibiotic pentru masea nu puteam sa-i dau deoarece lua deja pentru gat SUMAMED.Dupa aceasta faringita a ramas cu nasul infundat si vorbitul greoi.Am fost din nou la medicul de familie si mi-a zis ca amigdalele sunt putin umflate dar curate.Mi-a dat sa-i dau cate 20 picaturi de coacaz negru dimineata,lemn cainos la pranz si mesteacan pufos seara.In nas i-am pus colargol.Dar tot vorbea greu si nas infundat.Am fost din nou si mi-a zis ca asa sunt ele mari .Insa noaptea respira f.greu pe gura.Am fost in cele din urma la ORL si mi-a spus ca are polipi si amigalele marite si ca-mi recomanda cat mai repede operatie la Bucuresti la BUDIMEX.Mentionez ca ptr.abces i-am pus gheata.As dori un tratament homeopat nu vreau sa ajung cu ea la bisturiu.

  Multumesc

  • Tatiana Savciuc

   Răspunsul a fost expediat pe poșta electronică.

 • andrada gheorghe

  Buna ziua!Baietelul meu in varsta de 4 ani a avut alergie la proteina de vaca.La recomandarea medicului, i am administrat sulphur in fiecare zi aproape un an..Intradevar, a scapat de alergie..Insa raceste ft ft des in continuare..De aproximativ 2 luni, nu ii mai dau sulphur.A facut scarlatina in mai si i am dat antibiotic..in urma cu o saptamana, a facut amigdalita pultacee.I a trecut, dar a ramas cu amigdalele ft mari si cu o tuse productiva(nu tuseste des, de 3-4 ori pe zi)Mentionez ca nu face febra, mananca, este activ.nu prea transpira.Acum ii dau sirop biosept.I am dat spongia(care a rezolvat tusea de fiecare data).Ii fac si tratament cu laptisor de matca, miere si polen.Ce putem face?Cum pot sa il ajut sa raceasca mai rar ?Avand in vedere ca are amigdalele umflate, ar fi de preferat sa continuam cu remediul cinstitutional sulphur?sau ar trebui schimbat?Va multumesc ft mult!

  • Tatiana Savciuc

   Răspunsul a fost expediat pe poșta electronică.

 • Mariana

  Buna seara!am un baietel de 2ani si 4 luni ,raceste foarte des si am dori ceva pt stimularea imunitatii.Merci anticipat!!!!

  • Tatiana Savciuc

   Răspunsul a fost expediat pe poșta electronică.

 • Doina

  Buna ziua, va rog sa ne ajutati si pe noi ca am ajuns in situatia in care nu stiu ce sa mai fac. Copilul meu are 3 ani de de un am raceste foarte des, acum jumate de luna a avut o amigdalita foleculara, 39,7 frbra si a fost tratata cu 4 tipuri de antibiotice, tot acest „tratament” a dus la o dezbacterioza de proportii, urmind alt tratament in alt spital, ORListul ne recomanda inlaturarea vegetatiei adenoidale, ca pe fonul lor se petrec toate, acum urmam un tratament acasa pentru dezbacterioza, e foarte slabit si contiua sa faca 37 febra, dar scade fara nici o interventie, analizele sunt toate bune, asa ca nustiu de ce ar face febra, vrem si noi un tratament naturist…mii frica deja de tot felu de medici si tratamente. PLS HELP US

  • Tatiana Savciuc

   Răspunsul a fost expediat pe poșta electronică.

 • preda mirela

  Fetita mea in varsta de 8 aniare de 3ani vegetatii adenoide si hipertrofie amigdaliana,noaptea respira numai pe gura si de aceea face infectii recurente,i-am adinistrat sulfur 2 luni fara nici un rezultat acum dupa o raceala a ramas cu o tuse si i_a. dat kali bichromicum supa ainistrate din nas a inceput sa curga un puroi halben verzui cu striuri de sange dar tot nu tespira decat pe gura.cre sa mai fac .va multumesc

  • Tatiana Savciuc

   Răspunsul a fost expediat pe poșta electronică.

 • Olia

  Buna ziua. Avem si noi nevoie de ajutor. D-na Tatiana, baietelul meu de 3,6 ani sforaie foarte tare. Acum 2 saptamini am fost raciti si tuse intense. Ne-am tratat dar sforaitul nu trece asa usor. Adenoizii sunt de gradul II . Respira noaptea pe gura si cite o data observ ca se trezeste caci nu-i ajunge aer. Ziua respira si pe nas. Mucusori nu avem. Va rog sa ne ajutati! Multumesc anticipat.

  • Tatiana Savciuc

   Răspunsul a fost expediat pe poșta electronică.

 • Daniela

  Bună ziua !!! Am dori o consultație la Dv-stră. Fiica Bianca, 5 ani are hipertrofia amigdalelor. ORL-istul insistă la intervenție chirugicală. Noi nu suntem deacord, doarece ne-am îmbolnăvit de amigdalită pentru prima dată și pînă în prezent nu am avut probleme cu amigdalele. De aceea dorim o consultație la Dv-stră pentru a ne trata prin metode homeopatice. Merci anticipat.
  În ce mod ne putem adresa și dacă e complicată programarea..

  • Tatiana Savciuc

   Răspunsul a fost expediat pe poșta electronică.

 • ana sfrentz

  Buna seara. Sotul meu, de foarte multi ani, are nasul infundat, sforaie si respira pe gura noaptea iar dimineata, dupa ce se trezeste, tuseste foarte mult motivand ca are o secretie uscata in gat, in zona faringelui. Noaptea nu se poate odihni, este mereu obosit iar in timpul zilei este somnoros. Ce tratament homeopat ar trebui sa urmeze sau ce ar trebui sa faca?

  • Tatiana Savciuc

   Răspunsul a fost expediat pe poșta electronică.

 • Madalina Maria

  Buna ziua.

  Fiica noastra (4 ani) a fost diagnostica cu vegetatii adenoide (polipi) anul trecut, in luna iulie, dupa o perioada destul de lunga in care nasul a fost in permanenta infundat, cu scurte episoade in care au fost prezente si scurgeri nazale. Insa fara alte complicatii sau boli. Nu este un copil care sa raceasca des, 1-2 episoade pe an mai complicate ( amigdalita sau o raceala mai putenica)., in conditiile in care merge constant la gradinita. Este un copil dezvoltat normal, armonios, foarte vesel, energic, activ, care nu a avut probleme de sanatate. Insa orice raceala incepe cu nas infundat, nas curgator, iar apoi pur si simplu nu reusim sa gasim o modalitate de a ii desfunda nasul. Nu am incercat tratament alopat.
  Am incercat catava luni tratament homeopat ( s-a incercat identificarea remediului constitutional, insa nu am reusit) fara rezultate vizibile.
  In acest moment nasul este in permanenta blocat, infundat, respiratia este exclusiv pe gura, partial si noaptea. Are episoade matinale de tuse seaca, usoara, probabil din cauza nasului infundat si a uscaciunii zonei.
  In urma cu o luna a avut un episod de febra ce a durat 5 zile, cu valori intre 38.5-39.5. Alte simpotome nu a au fost decat nasul blocat, respiratie grea, aproape spre sufocare(noaptea). Dupa 5 zile de febra si fara alte simptome clare, i-am administrat un antibiotic pentru zona nazo-faraingiana (cexyl). Febra a cedat in cateva ore, insa nasul a curs o perioada dupa incetarea tratamentului, dar este si acum infundat.
  In perioada in care nasul a fost cu secretii am adimistrat un tratament cu ulei biomicin ( 10 zile), extract de coacaz negru si carpen ( aprox. 14 zile). Scurgerile nazale s-au oprit, insa nu am rezolvat si problema polipilor.
  De 3 zile am inceput adimistratrea lemna minor 30ch, insa nu sunt sesizabile imbunatatiri.
  Va rog sa ma ajutati cu un sfat pentru un remediu potrivit remedierii polipilor, in situatia in care se poate.

  Va multumesc frumos!

  • Tatiana Savciuc

   Răspunsul a fost expediat pe poșta electronică.

 • Eviku

  Buna ziua, sotul meu nu suporta antibioticicele. La raceli sau tuse folosim doar tratamentele naturale, gen ceapa, usturoiul , siropul Prospan , ceaiul de ghimbir, ceaiul de ceapa. dar am observat ca ultima vreme sforaie, doarme cu gura deschisa cand e cu capul sus si respira pe gura. Mentionez ca i-au fost scaoase amigdalele. Ce ma sfatuiti sa ii dau? Multumesc mult

 • Sofroni Irina

  Buna ziua.Baietelul de 6 ani a fost diagnosticat cu adenoizi de Gr III si amigdalita gr III ,ni s-a recomandat interventia chirurgicala.Se poate sa ne programati la o consultatie la d-stra ,ca sa vedem daca e posibil de tratat fara de a interveni chirurgical?

  • Tatiana Savciuc

   Răspunsul a fost expediat pe poșta electronică.