Homeopatia în sarcinăSarcina aduce cu sine profunde modificări ale corpului. Majoritatea schimbărilor fizice şi emoţionale care au loc în organismul viitoarei mămici sunt provocate de modificările hormonale, care ar trebui să fie gestionate individual, cu mare grijă şi blândeţe.

Din acest punct de vedere, homeopatia este ideală pentru femei în perioada gravidităţii, pentru că această ramură a medicinei este blândă în privinţa impactului asupra organismului. Remediile homeopate sunt sigure şi inofensive pentru bebeluşul aflat în burtica mamei, pentru că la fabricarea lor a fost folosită o cantitate extrem de mică de substanţă activă.

De cele mai dese ori tratamentul homeopat în timpul sarcinii este indicat în cazul greţurilor din primele luni de sarcină, tulburărilor alimentare din timpul sarcinii, tulburărilor de somn, senzaţiei de nod în gât, iritabilităţii, plânsului fără nici o cauză ş.a.

Totodată, poate fi reglată cantitatea de fier sau calciu în organismul femeii însărcinate, în paralel cu administrarea suplimentelor corespunzătoare şi îmbogăţirea regimului alimentar cu produse ce conţin substanţele date.

În acelaşi timp, tratamentul homeopat poate ajuta la pregătirile pentru naştere, favorizând contracţiile uterine şi micşorând uneori durata travaliului. Pe lângă aceasta, tratamentul homeopat ne poate ajuta şi după naştere, prin instalarea şi menţinerea secreţiei lactate la mamă sau printr-o vindecare mai rapidă în cazul unei eventuale cicatrice cezariene. Dacă sunteți în ultimul trimestru de sarcină, cred că sunteți сurioase să aflați cum să aveți o naștere ușoară cu ajutorul remediilor homeopate.

Tratamentul homeopat poate fi început chiar şi înainte de concepţia copilului, pentru o stare de sănătate cât mai bună a viitoarei mămici, pe parcursul sarcinii, la naştere şi după.

Remediile homeopate nu au efecte adverse şi pot fi administrate cu încredere de femeile însărcinate şi în tratamentul unor probleme banale de sănătate, precum viroze, răceli, tuse, alergii etc. Mai mult ca atât, datorită faptului că homeopatia vindecă din interior, identificând şi îndepărtând cauzele principale ale bolilor, pot fi tratate cu succes şi probleme mai grave, ca de exemplu: infecţiile urinare, erupţiile pe piele, otitele, sinuzitele, amigdalitele, oboseala cronică, durerile de cap, durerile de coloană, tulburările digestive, insomnia ş.a. Homeopatia tratează bolnavul, nu boala; cauzele, nu simptomele. Ea stimulează sistemul imun, dându-i corpului uman puterile necesare pentru a lupta împotriva factorilor nocivi care îl ameninţă.

Medicamentele chimice trebuiesc evitate pe toată durata sarcinii şi alăptării, iar în unele perioade critice consumul de medicamente trebuie redus la zero. Primul trimestru este crucial pentru existenţa fătului, deoarece în această perioadă are loc organogeneza şi există riscul cel mai mare în apariţia malformaţiilor, de aceea viitoarea mămică va trebui sa facă tot posibilul ca să evite orice fel de substanţe toxice şi medicaţie alopată.  Aici intervine homeopatia, care este cea mai bună alegere pentru situațiile în care viitoarele mămici necesită un tratament.

Foarte util ar fi dacă tratamentul homeopatic s-ar efectua sub monitorizarea unui medic homeopat, în paralel cu medicul obstetrician – ginecolog, având astfel garanţia unei supravegheri corecte a sarcinii.

Tratamentul homeopat în timpul sarcinii are ca scop:

  • favorizarea dezvoltării armonioase a fătului şi naşterea unui copil sănătos;
  • asigurarea unei evoluţii normale a sarcinii, reducând riscul avortului spontan şi naşterea  prematură;
  • contribuţia la obţinerea unei naşteri spontane naturale, fără complicaţii;
  • asigurarea revenirii la normal a mamei şi prevenirea sau tratarea posibilelor dereglări apărute după naştere.

Probabil cea mai mare dilemă a femeilor însărcinate este: cum să scap de greţuri. Multe femei au astfel de dificultăţi mai ales pe parcursul primelor trei luni de sarcină, în special dimineaţă, când stomacul este gol. Simptomele greţurilor de dimineaţă includ: starea de greaţă propriu-zisă, voma şi starea de oboseală.

Tratamentul tradiţional este mâncarea unui biscuit înainte să vă daţi jos din pat şi merită să-l încercaţi. Evitaţi mâncărurile consistente şi grase, iar mesele trebuie să fie dese dar moderate, mai ales dacă greaţă este mai puternică atunci când sunteţi înfometată. Apelaţi la sfatul medicului dacă voma este severă, de exemplu dacă pierdeţi în greutate din cauză că nu sunteţi capabilă să menţineţi mâncarea în stomac sau dacă simptomele persistă după luna a treia.

Homeopatia în sarcină s-a dovedit a fi foarte efectivă în diminuarea reacţiilor neuro-vegetative: greţuri, vărsături, arsuri gastrice, dorinţă de lucruri indigeste sau bizare, constipaţie, anxietate etc. Printre remediile cele mai indicate împotriva greţurilor şi vomei se numără: Ipecacuana, Nux vomica, Pulsatilla, Sepia, Ignatia, Cocculus. Care dintre aceste remedii va aduce ameliorarea va fi ales de medicul homeopat după examinarea detaliată a cazului.

Constipaţia este o problemă frecventă în timpul gravidităţii, fiindcă hormonii, care pregătesc muşchii pelvisului pentru naştere, de regulă încetinesc procesele aparatului digestiv, plus la toate mărirea în volum a uterului duce la schimbarea poziţiei organelor abdominale. Ajustarea regimului alimentar poate adesea remedia constipaţia uşoară, pentru aceasta este suficient de mărit cantitatea de fructe şi legume consumate, de redus făinoasele (în special glutenul, care are efect de coagulare) şi de evitat suplimentele de fier, acceptabile însă  în cazul în care sunt recomandate de medic. Constipatia din timpul sarcinii nu trebuie neglijată, deoarece are loc absorbţia toxinelor, şi dacă constipaţia persistă pot apărea complicaţii infecţioase cu E. Colli – o constipaţie de durată cu efort exagerat, care poate duce la riscul unui avort spontan sau declanşarea unei naşteri premature. Printre remediile cele mai indicate împotriva constipaţiei se numără: Bryonia, Nux vomica, Sepia, Sulphur, Alumina, Opium şi altele.

O altă problemă din timpul sarcinii este anemia, în timpul căreia este bine de mărit aportul de fier în alimentaţie pentru a acoperi cerinţele în creştere ale organismului. În rândul alimentelor bogate în fier se găsesc legumele cu frunze verzi, piersicile şi caisele uscate, cerealele integrale, fasolea şi lintea, seminţele de tot felul şi ouăle. Vitamina C poate ajuta corpul să absoarbă fierul, deci este bine de a bea un suc proaspăt de portocale la masă pentru a mări doza de fier pe care o oferiţi organismului. Multe dintre alimentele menţionate (mai ales fasolea şi legumele verzi) au şi un conţinut ridicat de acid folic, un mineral esenţial pentru o sarcină sănătoasă, care de asemenea ajută la absorbţia fierului. Este bine de evitat consumul de ceai negru, care împiedică absorbţia fierului.

Din cauza măririi în dimensiuni a uterului, precum şi mărirea fluxului sangvin spre cavitatea abdominală, şi efectului de stază, are loc dilatarea venelor, inclusiv ale celor hemoroidale. Acest discomfort este mai des întâlnit la a doua sau următoarea sarcină, uneori ca rezultat al constipaţiei, şi des asociat cu dilatarea venelor de la picioare. Cele mai des indicate remedii în această situaţie sunt Pulsatilla, Belladona, Nux vomica, Sulfur, Aesculus, Sabina, Millefolium şi Aloe.

Afecţiunile intercurente care apar în timpul sarcinii cum sunt: gripa, bronşita, amigdalita, se vor trata prin administrarea remediului constituţional sau conform simptomatologiei. Pentru a soluţiona toate problemele de sănătate pe o cale blândă şi naturistă, cel mai recomandabil este ca viitoarea mămică să fie în grija unui medic homeopat din momentul în care află că este însărcinată, sau chiar până la concepere.

Voi depune tot efortul, experiența și cunoștințele mele ca să-ți readuc starea de sănătate.
Îmi va face plăcere să fiu medicul tău homeopat, iar vindecarea poate fi la doar un click distanță.

Vreau să știu prețul și avantajele unui consult homeopat!

Distribuie

Share to Google Plus
Share to Odnoklassniki

Tag-uri:

Articole similare: