ADHD - tratament homeopat

ADHD – tratament homeopat

Copilul tău este hiperactiv? Mereu este în mișcare? Prezintă dificultăți în a își aștepta rîndul pentru o anumit activitate cînd se joacă în grup? Greu se concentrează asupra unui lucru să-l ducă pînă la bun sfîrșit? Este foarte ușor să-i distragi atenția cînd este ocupat cu ceva? Dacă majoritatea răspunsurilor au fost afirmative, te încurajez să citești articolul dat să vezi cum poate Homeopatia să vină în ajutor copilului tău.

Tulburarea hiperkinetică cu deficit de atenție este cunoscută sub  acronimul ADHD, care vine din limba engleză – Attention Deficit Hyperactivity Disorder. Tot mai mult și mai mult auzim despre această tulburare la copii, manifestîndu-se prin dificultate în concentrare asupra unui anumit subiect sau asupra unei acțiuni, asociată de o hiperactivitate. Datele recente arată că numarul copiilor cu tulburări de hiperactivitate și deficit de atenție este în creștere, astfel unul din 30 de copii de vîrstă școlară este diagnosticat cu această tulbrare. Băieții s-au adeverit a fi mai puțin norocoși, astfel ADHD fiind  întîlnit în rîndul băieților mai frecvent, raportul băieți – fete fiind 4 – 1.

Posibilitățile terapeutice cu care vine medicina convențională în cazul copilului diagnosticat cu ADHD se rezumă la folosirea medicamentelor psihostimulante, cel mai cunoscut fiind Ritalin și nonstimulante, ca Atomoxetin. Cu părere de rău, conform studiilor recente, medicamentele nu au nici un efect pentru 25 pînă la 40% dintre copii. Administrarea Ritalinului este însoțit de o mulțime de reacții adverse, cel mai nedorit este „efectul zombie„. Copilul urmînd medicația devine retras și are privire fixă.Spre bucuria părinților copilul devine mai liniștit, reușind să nu mai enerveze adulții din preajmă, pare că în sfîrșit acest copilul « și-a gasit locul său », însă capacitatea lui de interacțiune si cogniția nu evoluează. Dacă acest tablou ți-a trezit multe semne de întrebare, atunci este cazul să cauți o alternativă, iar Homeopatia ți-ar oferi această posibilitate.

Studiile recente au venit cu date despre beneficiile homeopatiei în cazul copiilor ce suferă de ADHD. Astfel un studiu dublu-orb efectuat pe 43 copii diagnosticați cu ADHD au demonstrat eficacitatea remediilor homeopate față de proba placebo. Un alt studiu publicat de Frei și Thumeysen în British Homeopathic Journal ne relatează despre utilizarea remediilor homeopate și a substanței medicamentoase methyphenidate, cunoscut sub denumirea comercială de Ritalin. În studiu au participat 115 copii de virsta 3-17 ani, diagnosticați cu ADHD, avînd un Conners Global Index (CGI – test în evaluarea copiilor hiperactivi cu deficit de atenție) mai sus de 14. Toți copiii au primit remedii homeopatice selectate individual. Dupa 3,5 luni de tratament 86 copii (75%) au avut o îmbunătățire de 73% și ameliorarea indicelui CGI 55%. Cei ce au avut un raspuns la tratamentul homeopat, au continuat mai departe, restul grupului a fost indicat methyphenidate. În grupul dat 65% au avut ameliorare, 3 copii nu au raspuns nici la medicația dată, iar unul a părăsit studiu. Acest studiu demonstrează ca homeopatia este o alternativă medicației alopate și ar trebui sa fie de primă alegere în cazul copiilor diagnosticați cu ADHD.Iar faptul că remediile homeopate sunt lipsite de toxicitate și reacții adverse, precum și nu provoacă dependență este net superior față de medicația alopată cu cre vine medicina convențională.
Remediile homeopate cel mai des folosite în cazul copiilor cu ADHD sunt Stramonium, Cina, Hyosciamus, Belladona, Tarentula, Tuberculinum, Zincum, Veratrum album, însa lista nu se sfîrșește aici. Prescrierea homeopată se face individual, conform totalității simptomelor și caracteristicelor unice. Remediu homeopat va stimula gentil forțele de vindecare a organismului la un nivel profund readucînd starea de echilibru. Sănătatea nu este altceva decît o stare de echilibru – liber de durere și liber în creativitate. Remediile homeopate readuc acest echilibru și în copmortamentul copilului, copilul scapă în sfîrșit de agitația interioară și neliniștea.

Deoarece orice copil este talentat, iar în stare de echilibru el este abil sa-și manifeste capacitățile sale la maxim, să oferim cu ajutorul homeopatiei această posibilitate copiilor cu hiperactivitate și deficit de atenție.

Voi depune tot efortul, experiența și cunoștințele mele ca să-ți readuc starea de sănătate.
Îmi va face plăcere să fiu medicul tău homeopat, iar vindecarea poate fi la doar un click distanță.

Vreau să știu prețul și avantajele unui consult homeopat!

Distribuie

Share to Google Plus
Share to Odnoklassniki

Tag-uri:

Articole similare: