Home » Homeopatia – o șansă pentru copilul hiperactiv și cu deficit de atenție

Homeopatia – o șansă pentru copilul hiperactiv și cu deficit de atenție

E-BOOK GRATUIT: Ghidul Pacientului Homeopat. Descarcă aici →

ADHD ?! Copilul tău este hiperactiv? Mereu este în mișcare? Prezintă dificultăți în a își aștepta rândul pentru o anumită activitate când se joacă în grup? Greu se concentrează asupra unui lucru să-l ducă până la bun sfârșit? Este foarte ușor să-i distragi atenția când este ocupat cu ceva? Dacă majoritatea răspunsurilor au fost afirmative, te încurajez să citești articolul dat să vezi cum poate homeopatia să vină în ajutor copilului tău.

ADHD – ce este și cum poate fi tratat

Tulburarea hiperkinetică cu deficit de atenție este cunoscută sub acronimul ADHD, care vine din limba engleză – Attention Deficit Hyperactivity Disorder. Tot mai mult și mai mult auzim despre această tulburare la copii, manifestându-se prin dificultate în concentrare asupra unui anumit subiect sau asupra unei acțiuni, asociată de o hiperactivitate. Datele recente arată că numărul copiilor cu tulburări de hiperactivitate și deficit de atenție este în creștere, astfel unul din 30 de copii de vârstă școlară este diagnosticat cu această tulbrare. Băieții s-au adeverit a fi mai puțin norocoși, astfel ADHD fiind  întâlnit în rândul băieților mai frecvent, raportul băieți – fete fiind 4:1.

 Posibilitățile terapeutice cu care vine medicina convențională în cazul copilului diagnosticat cu ADHD se rezumă la folosirea medicamentelor psihostimulante, cel mai cunoscut fiind Ritalin și nonstimulante, ca Atomoxetin. Cu părere de rău, conform studiilor recente, medicamentele nu au nici un efect pentru 25 pînă la 40% dintre copii. Administrarea Ritalinului este însoțit de o mulțime de reacții adverse, cel mai nedorit este “efectul zombie“. Copilul urmând medicația devine retras și are privirea fixă. Spre bucuria părinților copilul devine mai liniștit, reușind să nu mai enerveze adulții din preajmă, pare că în sfârșit acest copil « și-a gasit locul său », însă capacitatea lui de interacțiune și cogniția nu evoluează. Dacă acest tablou ți-a trezit multe semne de întrebare, atunci este cazul să cauți o alternativă, iar homeopatia îți oferi această posibilitate.

Tratament homeopat versus medicație alopată

Studiile recente au venit cu date despre beneficiile homeopatiei în cazul copiilor ce suferă de ADHD. Astfel un studiu dublu-orb efectuat pe 43 copii diagnosticați cu ADHD a demonstrat eficacitatea remediilor homeopate față de proba placebo. Un alt studiu publicat de Frei și Thumeysen în British Homeopathic Journal ne relatează despre utilizarea remediilor homeopate și a substanței medicamentoase methyphenidate, cunoscut sub denumirea comercială de Ritalin. În studiu au participat 115 copii de virsta 3-17 ani, diagnosticați cu ADHD, avînd un Conners Global Index (CGI – test în evaluarea copiilor hiperactivi cu deficit de atenție) mai sus de 14. Toți copiii au primit remedii homeopatice selectate individual.

Dupa 3,5 luni de tratament 86 copii (75%) au avut o îmbunătățire de 73% și ameliorarea indicelui CGI 55%. Cei ce au avut un raspuns la tratamentul homeopat, au continuat mai departe, restul grupului a fost indicat methyphenidate. În grupul dat 65% au avut ameliorare, 3 copii nu au raspuns nici la medicația dată, iar unul a părăsit studiu. Acest studiu demonstrează ca homeopatia este o alternativă medicației alopate și ar trebui sa fie de primă alegere în cazul copiilor diagnosticați cu ADHD. Iar faptul că remediile homeopate sunt lipsite de toxicitate și reacții adverse, și nu provoacă dependență, homeopatia este net superior față de medicația alopată cu care vine medicina convențională.

Remedii homeopate indicate în ADHD

Remediile homeopate cel mai des folosite în cazul copiilor cu ADHD sunt Stramonium, Cina, Hyosciamus, Belladonna, Tarentula, Tuberculinum, Zincum, Veratrum album, însa lista nu se sfîrșește aici. Prescrierea homeopată se face individual, conform totalității simptomelor și caracteristicelor unice. Remediu homeopat va stimula gentil forța de vindecare a organismului la un nivel profund, restabilind starea de echilibru. Sănătatea nu este altceva decât o stare de echilibru – liber de durere și liber în creativitate. Remediile homeopate readuc acest echilibru și în copmortamentul copilului, astfe copilul scapă în sfârșit de agitația și neliniștea interioară. Orice copil este talentat, în stare de echilibru el este abil sa-și manifeste capacitățile sale la maxim. Să oferim această posibilitate copiilor cu hiperactivitate și deficit de atenție.

Îmi face plăcere să fiu medicul tău homeopat, iar vindecarea poate fi doar la un click distanță.Tatiana Savciuc

Tatiana Savciuc

CCH, RCSHom, IACH (cert), MD (Europe)
Fondatoare Homeopatie.md

Calendar programari consultatie homeopata