Home » Agatha Christie – trusa sa homeopată, Greenway House

Agatha Christie – trusa sa homeopată, Greenway House

E-BOOK GRATUIT: Ghidul Pacientului Homeopat. Descarcă aici →

Agatha Christie – este una dintre cele mai cunoscute autoare din toate timpurile, numită și „regina crimei”. Deși detectivele misterioase despre crimă au fost partea ei puternică, Agatha Christie a fost remarcată și pentru piesele sale romantice. Vestita piesă The Mousetrap este cea mai longevivă piesă teatrală din lume. Ea a fost jucată la Londra de peste 28000 ori începând cu anul 1952.

În acest articol nu vom vorbi despre Hercule Poirot sau Miss Marple, dar vom scoate la lumină conexiunea între marea autoare și homeopatie. Ne-am întreba dacă pasiunea ei față de mistere i-a trezit cumva curiozitatea despre homeopatie. De fapt Agatha Christie a fost familiară cu homeopatia încă din copilarie, deoarece tatăl ei Frederick Alvah Miller a fost un adept al homeopatiei. La fel și mentorul ei din copilărie, autor, poet și dramaturg englez Eden Phillpotts – adept al homeopatiei, care a menționat despre acest sitem terapeutic în lucrarea sa “George Westover”. Deci homeopatia era în anturajul autoarei de mai mult timp.

Agatha Christie dispunea de trusa sa proprie de remedii homeopate, care este prezentată în foaierul din Greenway House. Agatha Christie și-a descris casa sa de vacanță Greenway drept „cel mai drăguț loc din lume”. Amplasată pe malul râului Dart, cu o istorie lungă care datează din anii 1490, casa  mai păstrează încă caracteristici adăugate de toate generațiile de familii care s-au perindat. Gestionată acum de National Trust, Greenway oferă vizitatorilor o privire extraordinară asupra vieții private a “reginei crimei” și a familiei sale.

După cum se vede din poză, remediile erau furnizate de farmacistul homeopat Henry Turner. Autorul acestei poze este David Mundy, poză preluată de pe internet. Dacă cineva din cititorii site-lui vizitează Greenway House ași fi foarte recunoscătoare daca îmi va trimite personal o poza cu trusa homeopată a Agatei Christie.

Agata Christie se pare că a avut un simț fin al umorului: “Un arheolog este cel mai bun soț pe care îl poate avea o femeie. Cu cât trec anii, cu atât el este mai interesat de ea.” Probabil ar fi spus-o cînd abia și-a cunoscut viitorul soț, Max Mallowan, arheolog. Primii ani din căsnicie au fost fericiți, însă spre finele căsătoriei Agatha Christie a cunoscut trădarea. Agatha Christie a murit la 12 ianuarie 1976, la vîrsta de 85 de ani. Este înmormântată în curtea bisericii Sf. Maria din Cholsey.

Dragostea unei mame pentru copilul ei nu se compară cu nimic altceva în lume. Nu cunoaște nici o lege, nici milă. Întrece orice măsură și distruge tot ce îi stă în cale.”  Agata a avut un fecior, Rosalind Hicks iar nepotul ei Mathew Prichard, este moștenitor cu drept de autor a unor opere literare ale bunicii sale, inclusiv “The Mousetrap” și este în continuare asociat cu Agatha Christie Limited.

Timpul este cel mai bun criminal.”  Aghata Christie

Îmi face plăcere să fiu medicul tău homeopat, iar vindecarea poate fi doar la un click distanță.Tatiana Savciuc

Tatiana Savciuc

CCH, RCSHom, IACH (cert), MD (Europe)
Fondatoare Homeopatie.md

Calendar programari consultatie homeopata