Home » Anxietate. Atac de panică.

Anxietate. Atac de panică.

E-BOOK GRATUIT: Ghidul Pacientului Homeopat. Descarcă aici →

Anxietatea este răspunsul natural al organismului la stres. Este un sentiment de teamă sau de îngrijorare în legătură cu ceea ce urmează – anxietate anticipatorie. Este ceva normal să te simți îngrijorat înaintea unui test sau examen, în cazul cînd îți schimbi locul de trai, sau dacă urmează să începi o poziție nou la serviciu sau ți-ai schimbat locul de muncă. Anxietatea obișnuită este un sentiment care vine și pleacă, dar nu interferează cu viața ta de zi cu zi. Dar dacă sentimentele tale de anxietate sunt extreme, durează mai mult de șase luni și interferează cu viața ta, atunci este posibil să ai o tulburare de anxietate. Vezi mai jos prezentat un caz de anxietate însoțite de atac de panică ce au fost tratate definitiv prin homeopatie.

Caz clinic

Istoricul bolii

În momentul adresării pacientul suferea de anxietate deja de trei ani. Primul atac de panică s-a manifestat prin: senzație de căldură, slăbiciune, tremor, palpitații, frică de moarte – frica că face infarct, anxietate, ameţeli şi palpitaţii, uscăciune în gură și neliniște cu agitație. După stress și epuizare la serviciu aceste crize reveneau periodic.

Inițial a fost făcută o vizită la medicul neurolog și a urmat un tratament medicamentos. Însă, în pofida medicației recomandate, crizele reapăreau din nou cu un tablou mai intens de fiecare dată. Crizele recente se manifestau prin următorul tablou: slăbiciuni generale cu amețeli, tremur, presiune în cap, senzație de nod în gât, frică că se sufocă, în regiunea gâtului apare o senzație ca și cum o lovitură ascuțită apare și ulterior ea declanșează palpitații, tensiunea arteriala crește până la valori 142/80. Se declanșează o anxietate însoțită de o stare de panică cu frica de moarte și ca ceva se va întâmpla la inimă, fie va înceta să mai bată, sau va dezvolta un infarct, ori o altă patologie cardiacă, și că moartea este o amenințare reală. Din cauza acestor stări persoana simte mereu o stare de iritabilitate și o frică că are o afecțiune la inimă.

Urmând investigațiile necesare, nu s-au depistat careva dereglări, inima fiind absolut sănătoasă. Pe fonul unui tratament medicamentos starea nu s-a ameliorat, astfel pacientul a decis sa urmeze un tratament naturist.

Acuze la momentul adresării

La momentul adresării pacientul prezintă urmatoarele acuze : dereglări de somn – foarte greu adoarme, într-un final când reușește să adoarmă are un somn superficial și neodihnitor. Această stare durează mai mult de 2 săptămâni. O stare depresivă însoțită de o neliniște și anxietate este mereu prezentă, precum și frica de moarte – fiind cauzată de “ceva nu e în regulă la inimă”. Persoana periodic prezintă cefalee, cu caracter pulsatil, în partea stângă a capului.

Se prezintă ca fiind o persoană foarte responsabilă și corectă, ceva mai înainte își punea țeluri și aspirații mari – însă la moment este mai mult depresiv și anxios, cu un simț al echității bine exprimat. Are dificultăți în a se concentra, din ce cauză nu se simte satisfăcut de rezultatul muncii sale. Dimineața se simte foarte obosit, iar în jurul ochilor sunt prezente edeme. La emoții transpiră la palme. Sunt prezente dureri în regiunea gîtului și articulația umărului, cu o senzație de rigiditate musculară. Din afecțiuni prezente anterior, menționează o bronșita asmatică, care a debutat la vîrsta de 17-18 ani, și care a dispărut de 3 ani. La momentul adresării persoana are vârsta de 34 ani.

În urma consultaţiei se indică: Kali arsenicosum 200CH.

Consultaţie de evaluare  #1

Consultația de evaluare a avut loc la o distanță de 5 săptămâni. Pe durata tratamentului a avut loc doar o singură criză, cu mult mai rar decât pâna la tratamentul homeopat. Comparativ cu crizele precedente pacientul s-a simțit mai confident, fără atac de panică, fiind prezente doar slăbiciune generală și amețeli ușoare. Nu a fost necesar să administreze nici un medicament, și în scurt timp criza a diminuat. Pacientul menționează că nu a avut starea de panică și frica de moarte, a simțit niște palpitații nesemnificative, însă reacția la prezența lor deja e alta – pacientul e mai calm. Starea generală este cu mult mai bună, simțind un aflux de energie mai mare.

Anxietatea este cu mult mai puțină. Somnul s-a îmbunătățit evident, procesul de adormire e cu mult mai ușor, având un somn liniștit și odihnitor. Cefalee nu au fost, precum și a dispărut senzația de presiune și tensiune în diferite regiuni ale capului. A observat o îmbunătățire a funcției de concentrare, fiind mai productiv la serviciu. În momentul când se concentrează apare o senzație de amețeală și diminuare a vederii. Edemele din regiunea ochiului sunt mai puțin pronunțate. Spatele și gâtul continuă să fie încordate.

Se recomandă repetarea remediului în momentul când simte o criză iminentă.

Consultație de evaluare #2

Consultația a avut loc la o distanță de 4 luni de la prima adresare. Persoana se simte bine, crize nu au mai fost, acuze nu sunt.

Disclaimer

Toate cazurile clinice prezentate sunt istorii reale, iar acești pacienți au fost tratați personal de mine. Rezultatele unui tratament homeopat poate varia, iar exemplele date nu pretind să fie rezultate tipice sau obișnuite. Totuși, ele descriu cel mai bine efectele pe care le poate avea homeopatia în cazul unei prescrieri homeopate corecte.

Îmi face plăcere să fiu medicul tău homeopat, iar vindecarea poate fi doar la un click distanță.Tatiana Savciuc

Tatiana Savciuc

CCH, RCSHom, IACH (cert), MD (Europe)
Fondatoare Homeopatie.md

Calendar programari consultatie homeopata