Home » Arnica Montana – planta minune în traumatisme

Arnica Montana – planta minune în traumatisme

E-BOOK GRATUIT: Ghidul Pacientului Homeopat. Descarcă aici →

Arnica montana este unul dintre cele mai cunoscute remedii homeopate. Arnica a fost utilizată în mai multe studii pentru a demonstra efectul său curativ asupra vânătăilor și traumelor. Într-adevăr, unii chirurgi plastici contează pe ea pentru reducerea vânătăilor după o operație cosmetică. Multe persoane devin adepți ai homeopatiei după ce au văzut rezultate spectaculoase cu această plantă umilă.

Arnica Montana – remediu favorit a lui David Beckham

Chiar înainte de Cupa Mondială la fotbal din 2002 David Beckham a suferit o fractură a osului metatarsian. Atunci lui Beckham i s-a spus că fractura sa va necesita între patru și șase săptămâni pentru a se vindeca. Și încă două sau patru săptămâni vor fi necesare pentru restabilirea completă. Primul joc al Cupei Mondiale era la doar 50 de zile distanță. În noile circumstanțe șansele de a juca au fost practic  egale cu zero. David Beckham fost devastat, la fel și fanii echipei engleze.

David Beckham a primit un tratament intensiv, utilizând și remediul homeopat Arnica pentru o vindecare mai rapidă. Astfel el și-a asigurat participarea sa în jocurile pentru Cupa Mondială. Lovitura sa liberă din ultima clipă în jocul contra Greciei a trimis echipa sa direct în finala Cupei Mondiale și a transformat capitanul într-o icoană globală a fotbalului.

David Beckham a fost foarte impresionat de recuperarea sa rapidă, devenind un fan al homeopatiei. Iar remediul lui favorit fiind nici unul altul decât Arnica Montana, care este un remediu bine cunoscut pentru reducerea și ameliorarea durerii, vânătăilor și inflamațiilor.

Arnica Montana – planta

Arnica montana aparține familiei Compositae și este o rudă a margaretei comune. Alte plante din această familie care sunt folosite homeopatic și fitoterapeutic sunt – Calendula, Chamomilla (romanița), Echinacea, Millefolium, Solidago (trestie de aur) și Taraxacum (păpădie). Alți membri ai familiei Compositae includ culturile alimentare cum ar fi salata verde, cicoare, anghinare și guayule – o sursă de latex hipoalergenic.

Arnica montana este o plantă alpină, crescând în solurile bogate în nutrienți. Poate atinge o înălțime de până la 60 cm, dar acest lucru este neobișnuit, având în vedere condițiile dure la altitudini mari. Cultivată în pajiști până la 3000 de metri deasupra nivelului mării, unde este expusă la lumina puternică a soarelui. Cu cât este mai mare altitudinea, cu atât mai aromată va fi planta.

Pentru a-și păstra proprietățile sale terapeutice trebuiesc respectate cu strictețe anumite condiții:
– culesul în perioada 1 iunie până la jumătatea lunii iulie,
– timpul de colectare trebuie sa fie între orele zece dimineaţa şi cinci seara,
– se colectează numai pe vreme însorită, nicidecum pe ploaie,
– florile sunt adunate numai în saci de tifon pentru a-şi păstra proprietăţile,
– din cele trei flori pe care le are Arnica planta pot fi culese doar două, a treia fiind lăsată ca planta sa-și continue dezvoltarea.

Efectele terapeutice ale plantei Arnica Montana

Arnica are acţiune antiinflamatoare, antiseptică şi facilitează vindecarea rapidă a rănilor, fiind extrem de eficientă în tratamentul vânătăilor. Arnica este una dintre puţinele plante ale cărei efect terapeutic este recunoscut de Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Substanța helenalina îi conferă proprietăţile antiinflamatoare. Iar datorită flavonoidelor care întăresc vasele sangvine, Arnica este cunoscută ca fiind remediul numărul unu în caz de echimoze. Specialiștii naturiști recomandă ca această plantă sa fie utilizată cu mare precauţie, deoarece poate fi toxică dacă nu e folosită corect. Merită să menționez ca Arnica sub formă de remediu homeopat este lipsită de efectele toxice ale plantei, ce o face superioară în administrare ca remediu homeopat decât fitoterapeutic.

Arnica – remediu homeopat

Arnica este „doctorul” oricărui traumatism – echimoze, contuzii, hematoame, luxaţii și chiar rupturi musculare.
Samuel Hahnemann a potențat pentru prima dată Arnica montana, recunoscând acțiunile sale puternice și toxicitatea sa potențială. În homeopatie ea este utilizată în forme de creme, tincturi, cât și în forma potențată.

Medicul homeopat american James Tyler Kent (1849-1916), a declarat: „Este un remediu minunat, un remediu înțeles greșit, un remediu folosit abuziv, deoarece este limitat doar la vânătăi.” Multe dintre studiile homeopate s-au bazat pe capacitatea de a vindeca vânătăile, ignorând imaginea de remediu în totalitate și în special starea emoțională. Remediile homeopate urmăresc să vindece la un nivel mai profund decât expresia superficială în dezechilibrul organismului. Acestea sunt îndreptate spre boala simțită la toate nivelele – mental, emotional și fizic.

Deși Arnica este cel mai frecvent folosită drept remediu acut în urgențe, se poate vedea și o imagine constituțională mai profundă. Arnica nu este doar un remediu pentru corpul zdrobit; este un remediu al sufletului zdrobit. Așa cum Massimo Mangialavori a formulat atât de elocvent, este un remediu pentru „cineva care nu uită durerile”. O înțelegere mai profundă a remediului Arnica ca remediu constituțional este prezentată în lucrările lui George Vithoulkas, Massimo Mangialavori și Rajan Sankaran.

Arnica Montana – remediu de urgență în traumatism

Dacă ar fi să numesc un remediu ce nu ar trebui să lipsească din trusa homeopată a familie, acesta cu siguranță ar fi Arnica Montana. Administrarea lui în stările acute va fi dictată de gravitatea traumatismului. Recomandarea mea ar fi, chiar și într-un traumatism grav, în drum spre serviciul medical de urgență sa fie administrate 3 doze de Arnica Montana 200ch la interval de 15min. Totodată ar fi bine să luați legatura cu medicul D-stră homeopat care va da recomandările ulterioare în dependență de caz. Într-un traumatism mediu, după primele 3 doze administrate la 15 minute, se va continua administrarea la fiecare 2 ore primele 2 zile. Într-un traumatism minor vor fi suficiente doar 3 doze în primele 2 zile.

Pentru a mă asigura ca s-a înțeles corect informația expusă țin să accentuez că într-un traumatism nu se exclude vizita la medic. Într-un traumatism grav este necesar ca serviciul medical de urgentă să evalueze gravitatea cazului și consecințele acestuia. Însă aceasta nu este o piedică pentru un tratament homeopat complementar pentru o vindecare mai rapidă.

Îmi face plăcere să fiu medicul tău homeopat, iar vindecarea poate fi doar la un click distanță!Tatiana Savciuc

Tatiana Savciuc

CCH, RCSHom, IACH (cert), MD (Europe)
Fondatoare Homeopatie.md

Calendar programari consultatie homeopata