Home » Cantharis – „frige și arde”

Cantharis – „frige și arde”

E-BOOK GRATUIT: Ghidul Pacientului Homeopat. Descarcă aici →

Cantharis este remediul homeopat bine cunoscut pentru eficacitatea sa în infecțiile urinare acute, în special în cistită. Ceea ce se cunoaște mai puțin este faptul că Cantharis este un remediu de prim ajutor pentru arsurile simple ale pielii.

Remediul homeopat Cantharis este preparat dintr-un gândac verde irizat, care conține substanța activă cantaridina. Este mai mult un remediu pentru situațiile acute, care aduce imediat ameliorarea dacă prescrierea este corectă.

Indicații clinice pentru prescrierea de Cantharis sunt:

  •  infecții ale tractului urinar, în special infecții ale vezicii urinare – cistită, disurie, nefrită, hematurie (sânge în urină), stricturi uretrale, pietre la rinichi, dureri la rinichi.
  • sistemul genital – erecții dureroase, sânge în sperma, dorința sexuala crescuta la bărbați (satiriazis), dorința sexuala crescuta la femei (nimfomanie), scurgeri vaginale, mâncărimi vaginale, ovarita, sterilitate.
  • la nivelul pielii util în arsuri, opăriri, arsuri solare, eczeme, ulcere ale pielii.

Cantharis – cistita

Un caz de inflamație urinară ce va necesita Cantharis va avea un debut acut și cu tablou intens. Simptomele apar rapid iar inflamația produce dureri puternice de tăiere sau arsură. Este prezent îndemnul puternic de a urina – cu dureri tăietoare care sunt resimțite înainte de trecerea urinei, precum și în timpul și după urinare. În momentul urinării trec doar câteva picături odată, cu o senzație de opărire. Persoana poate simți ca și cum vezica urinară nu a fost golită, simțind totuși o dorință constantă de a urina. Chiar și o cantitate mică de urină în vezică provoacă nevoia de a urina. Nevoia de a urina crește și mai mult din statul în picioare și mers, și este diminuată stând. Urgența de a urina este mereu acolo, iar urină este puțină. Apare durerea și greutatea în zona vezicii urinare, care se simte de la cea mai mică mișcare. În urină poate apărea puroi și sânge. Este unul dintre cele mai bune remedii homeopate pentru cazurile de disurie – discomfort, urinare dureroasă sau dificilă.

Cantharis – arsura a pielii

Cantharis are o acțiune proeminentă asupra pielii, util în arsuri, opărire, arsuri solare, eczeme, ulcere. Este remediul de prim ajutor în cazul arsurilor solare sau opăriri ale pielii. Pielea este iritată, roșie, cu elemente eruptive vezicule, care sunt pline cu lichid. Senzația de arsură, de frigere este mereu prezentă, și este ameliorate de la aplicațiile reci. Administrat din primele clipele ale accidentului nedorit – de multe ori va preveni formarea veziculelor în urma opărerilor. Util în cazul arsurilor de gradul 1-2. În cazul arsurilor – se acordă inițial măsurile de prim ajutor. În caz de arsură de gradul 2, poți administra imediat 3 granule de Cantharis 200ch sau 30ch și te încurajez să contactezi serviciul medical dacă arsura are suprafață mai extinsă. Nu neglija consultația medicului.

Fiind un remediu pentru stările acute, Cantharis ar trebui să fie disponibil în trusa ta homeopată. În funcție de caz se alege diluția, de la cea mică 6ch sau 9ch, la medie/înaltă Cantharis 30ch sau 200ch. În cazul arsurilor pe piele, acest remediu poate fi aplicat extern prin diluarea remediului în apă. Notă – eu prefer administrarea lui internă, iar frecvența administrării este aleasă în dependență de intensitatea simptomelor, vârsta persoanei, nivelul de sănătate.

Important: Nu recurge la automedicație, căci nu orice cistită înseamnă Cantharis. Sarsaparila și Staphysagria completează vestita trio pentru cazurile de cistită acută. Pentru cazurile de cistită cronică în acutizare medicul homeopat, pe lângă Cantharis, dispune de altele zeci de remedii homeopate la fel de utile, precum Apis, Arsenicum album, Belladonna, Berberis, Causticum, Dulcamara, Equiesitum, Mercurius corosivus, Nux vomica, Pulsatilla, Sarsaparila, Sepia, Staphysagria, Sulfur, Terebinthina, Thuja și altele. Pentru a avea un caz tratat cu succes, te încurajez să faci o adresarea la medicul homeopat. Consultațiile homeopate online îți oferă accesibilitatea medicului homeopat la tine acasă.

Îmi face plăcere să fiu medicul tău homeopat, iar vindecarea poate fi doar la un click distanță.Tatiana Savciuc

Tatiana Savciuc

CCH, RCSHom, IACH (cert), MD (Europe)
Fondatoare Homeopatie.md

Calendar programari consultatie homeopata