Home » Ce este Homeopatia?

Ce este Homeopatia?

E-BOOK GRATUIT: Ghidul Pacientului Homeopat. Descarcă aici →

“Homeopatia este o reamintire constantă a organismului despre abilitatea sa naturală de a se vindeca”

Homeopatia îşi are rădăcinile la Hipocrate care practica acum 2400 de ani principiul similărilor. Acest principiu a fost redescoperit de medicul german Samuel Hahnemann (în 1796) care a făcut primele cercetări în homeopatie, bazându-se pe legea asemănărilor – “Similia similibus curantur” ce ar presupune “asemănătorul vindecă asemănătorul”. Aceasta însemnând că un remediu care produce anumite simptome unei persoane sănătoase are puterea să vindece acele simptome la persoana bolnavă. Tratamentul ideal constă în depistarea şi administrarea unei substanţe care să creeze acelaşi tip de simptome la o persoană sănătoasă.

Să vin cu un exemplu să fie mai pe înțelese: cu toții știm ce se întâmplă cînd ne înțeapă albina: locul înțepăturii se înroșește, se edemează, apare o senzație de mâncarime și arsură, iar dacă punem aplicații reci acest discomfort diminuiază. În situațiile când avem o similitudine a simptomelor, fie ea o reacție alergică, fie o artrită însă tabloul are aceleași caracteristici expuse mai sus, atunci Apis, remediu homeopat va aduce vindecarea. Apis – este remediul preparat din veninul de albina, de unde și își are numele: Apis mellifica. Remediile homeopate păstrează numele substanței din care provin: Chamomilla – este mușețelul, Allium cepa – este ceapa, Lachezis – este veninul din șarpe, Natrium muriaticum – este sarea de bucătărie.

Homeopatia presupune utilizarea de medicamente naturale în doze foarte mici, pentru a stimula capacitatea naturală a organismului de a se vindeca. De fapt, de cele mai dese ori corpul uman se vindecă în mod natural tot timpul. Cu toate acestea, uneori, organismul devine “blocat” şi nu îşi revine în modul în care vă aşteptaţi. Orice manifestare a bolii are o cauză, care produce o dizarmonie şi o tulburare în funcţionarea unor organe şi sisteme din corpul uman. Homeopatia acţionează asupra cauzei bolii şi întăreşte organismul, dându-i puterea să elimine maladia.

Homeopatia abordează boala pornind de la concepţia holistică (integralistă) şi tratează pacientul ca un tot întreg, nu numai boala în sine. Un medicament homeopatic prescris corect, încurajează procesul de recuperare şi echilibrare, impulsionând organismul să lupte cu problemele ce îi provoacă discomfort. Pe baza informaţiilor colectate în timpul consultaţiei, homeopatul va alege un remediu care se potriveşte mai degrabă cu persoana, decât cu boala însăşi. Astfel, prin abordarea persoanei ca un tot întreg, homeopatia depăşeşte de multe ori aşteptările pacienţilor, tratând pe lângă maladia principală şi alte câteva probleme adiacente. Homeopatia ne oferă un tratament pentru corp, minte și suflet!

Îmi face plăcere să fiu medicul tău homeopat, iar vindecarea poate fi doar la un click distanță.Tatiana Savciuc

Tatiana Savciuc

CCH, RCSHom, IACH (cert), MD (Europe)
Fondatoare Homeopatie.md

Calendar programari consultatie homeopata