Home » Chamomilla – prietenul parinților

Chamomilla – prietenul parinților

E-BOOK GRATUIT: Ghidul Pacientului Homeopat. Descarcă aici →

Chamomilla ar fi probabil unul din cel mai iubit remediu homeopat de părinți, să vedem de ce ar fi. În timpul colicelor, sau în perioada eruptiei dentare, sau a unei dureri de urechi – cîteva granule de acest remediu aduce liniștea în casă. Chamomilla este un remediu care este folosit atunci când există o durere teribilă, ce duce la o mare furie și iritabilitate.

Copilul Chamomilla

Copiii care au nevoie de Chamomilla sunt furioși, plîng, țipă, lovesc, musculatura lor poate deveni rigidă și copilul fiind ținut în brațe se îndoaie pe spate. Deoarece copilul în această stare este greu de mulțumit, părinții copilului Chamomilla sunt în disperare. Copilul se liniștește doar cînd este luat în brațe și părintele se mișcă lent cu el, iar odată pus jos se începe totul de la început. Deoarece sunt calmați de mișcarea lină, găsim că acești copii iubesc să fie plimbați în mașină. Am avut cazuri, cînd părinții îmi ziceau ca erau nevoiți să se plimbe ore întregi cu mașina, căci doar așa copilul se liniștea.

Se creiază uneori impresia că nici copilul nu știe ce-și dorește, insistă mult ca să obțină ceva și de cum au obținut acel obiect, este aruncat jos în scurt timp. În cazurile cînd avem tablou de Chamomilla există o mare hipersensibilitate la durere și un răspuns furios la ea. Această durere pe care o percepe copilul se află la rădăcina acestui comportament, iar cîteva doze de Chamomilla readuce calmul și zimbetul pe fața copilului.

Chamomilla planta

Remediul homeopat Chamomilla este preparat din Chamomilla Matricaria, o plantă cu flori mici recunoscută cu ușurință de fiecare dintre noi. Fitoterapeutic este folosită sub formă de ceai sau infuzie de mușețel, avînd acțiune calmantă, antispasmodică, antiinflamatorie, antialergică şi emolientă.

Datorită conţinutului de mucilagii în plantă, ceaiul de mușețel calmează iritaţiile mucoasei gastrice, de unde vine utilizarea lui în diverse tulburările digestive precum durerile abdominale, indigestie, inflamaţii ale tubului digestiv, gastrite, spasme, etc. Datorită efectului antispasmodic mușețelul este eficace împotriva durerilor musculare şi permite reducerea iritabilităţii şi agitaţiei nervoase, favorizând somnul în special la copii. Iar acțiunea sa inflamatorie este mult apreciată fiind folosite baițile cu mușețel sau aplicațiile locale.

Chamomilla – remediu homeopat

Doctorul Samuel Hahnemann, fondatorul homeopatiei, a fost primul care a întrodus mușețelul ca remediu homeopat. În prepararea remediului homeopat Chamomilla este folosită întreaga plantă, fiind culeasă cînd este în floare.

Atunci când este utilizată în potențe homeopatice, Chamomilla are un efect net superior față de utilizarea ei fitoterapeutică. Ea tratează o gamă mai largă de simptome fizice, la fel și simptome mentale și emoționale care apar din cauza iritabilității și a sensibilității crescute la stimuli externi. Chamomilla acționează cel mai bine asupra pacienților cu un sistem nervos sensibil și o mare hipersensibilitate la durere cu un răspuns furios la ea. Deseori, pacientul se plânge de un disconfort mult prea mare decît ar putea fi resimțit. Dacă această stare nu este prezentă, probabil că Chamomilla va eșua.

Chamomilla este cel mai frecvent utilizat ca remediu al tulburărilor acute din frageda copilărie. Indiferent dacă este vorba de diaree, febră, erupție dentară, colici sau orice altă acuză, un caz de Chamomilla mereu va fi remarcat printr-o mare iritabilitate. Sfera de acțiune a acestui remediu este sistemul nervos cerebral-spinal și deseori doar o singură doză, când este indicat, acționează ca un analgezic excelent care „vindecă pur și simplu durerea”. Este un remediu excelent ce aduce o ușurare enormă copiilor cu dureri de urechi, dentare și colici, femeilor ce suferă de dureri menstruale și în cazurile de artrită.

Dr. Hahnemann a spus despre Chamomilla: „Este inutilă pentru persoanele care suportă durerea calm și cu răbdare”.

Instrucțiuni privind administrarea remediului homeopat

Chamomilla este remediul ce nu trebuie să lipsească din trusa homeopată în cazul familiei cu copii mici. Dacă copilul este în perioada de erupție dentară și în descrierea de mai sus ați recunoscut imaginea copilului pe moment, atunci puteti administra Chamomilla. Chamomilla 30ch, 3 doze administrate la o diferența de 3 ore între ele, readuce starea de bine. Odată ce se constată o ameliorare, opriți administrarea remediului și repetați numai dacă simptomele se întorc. Dacă nu există nici o îmbunătățire după primele trei doze, va recomand să apelați la un homeopat. Probabil ca copilul D-stră necesită un alt remediu homeopat.

Doar pentru a readuce liniștea în casă și a calma copilul în procesul dentiției recomand utilizarea acestui remediu de sinestătător. În cazul, fie dureri de urechi, fie colice sau diaree, cel mai bine e să apelați la un ajutor specializat.

Îmi face plăcere să fiu medicul tău homeopat, iar vindecarea poate fi doar la un click distanță!Tatiana Savciuc

Tatiana Savciuc

CCH, RCSHom, IACH (cert), MD (Europe)
Fondatoare Homeopatie.md

Calendar programari consultatie homeopata