Home » Homeopatia în Republica Moldova

Homeopatia în Republica Moldova

E-BOOK GRATUIT: Ghidul Pacientului Homeopat. Descarcă aici →

Homeopatia în Republica Moldova începe să fie practicată după cel de-al doilea război mondial. Doctorul T.I.Peghiş, întors din Franţa, foloseşte homeopatia ca tratament pentru copiii ce sufereau de diverse afecţiuni dar aveau un răspuns minim la medicaţia alopată. Vezi cele 7 motive de ce să alegi homeopatia ca medotă de tratament la copii.

Un promotor activ al homeopatiei în Moldova a fost L.I.Nitscanski, care a audiat cursurile unor vestiţi homeopaţi cum ar fi Vithoulkas, Keler, D.Popov, Lipniţchi etc. În anul 1997 Nitscanski emigrează în USA, Philadelphia, unde continuă să activeze în calitate de medic homeopat.

În perioada 1991-1992, la Chişinău, Centrul de Medicină Socială “Christiana” organizează seminare de iniţiere în homeopatie, care au fost audiate de circa 50 medici de diferite specialităţi şi 5 farmacişti. În aprilie 1992 a fost înfiinţată prima şi unica secţie de homeopatie din republică. Secţia dispune de circa 300 de remedii homeopatice în diverse diluţii. Conform programului aprobat de Ministerul Sănătăţii în 1996 a fost organizat un curs de iniţiere în homeopatie, care a fost audiat de 15 medici.

În scopul perfecţionării medicilor homeopaţi au fost organizate o serie de conferinţe şi seminare.  În iunie 1996 la Conferinţa Naţională de homeopatie au participat homeopaţi vestiţi de talie internaţională: D.Grandgeorge, preşedintele şcolii de Homeopatie Hahnemanniană din Frejus, Franţa; dr.J.Lacombe, directorul centrului de tehnică Homeopată din Montreal, Canada; dr. J.Rey homeopat, Franţa ; dr. N.Brătcoveanu, vicepreşedinte al Societăţii Române de Homeopatie. În anii 1997-2000 invitatul seminarelor a fost Walter Gluk din Austria.

Începând cu decembrie 2000, în nomenclatorul specializărilor pentru pregătirea specialiştilor în instituţiile de învăţământ universitar şi postuniversitar la secţiunea medicină şi farmaceutică, aprobat de către guvernul Republicii Moldova, în compartimentul Medicină Alternativă a fost introdusă şi specializarea – homeopatie, cod 1701,08C (Monitorul oficial Nr 19 —20 din 23.02.2001), în conformitate cu Legea privind aprobarea nomenclatorului specialităţilor pentru pregătirea cadrelor în instituţiile de învăţământ superior nr.1070—XIV din 22 iunie 2000.

Medicii absolvenţi ai Universităţii de Stat de Medicină şi Farmacologie Nicolae Testemiţeanu, îşi pot continua studiile la Catedra de Medicină Alternativă şi Complementară, unde în timpul rezidențiatului pe o durată de 3 ani îşi vor îmbogăţi cunoştinţele în homeopatie.

Îmi face plăcere să fiu medicul tău homeopat, iar vindecarea poate fi doar la un click distanță.

Programare Consultație Online

Tatiana Savciuc

Tatiana Savciuc

CCH, RCSHom, IACH (cert), MD (Europe)
Fondatoare Homeopatie.md

Calendar programari consultatie homeopata