Home » Consultație naturistă

Consultație naturistă

Natura este principala sursă de sănătate! Sănătatea nu înseamnă doar absenţa bolii, ci un echilibru pe plan fizic, mental și emoțional. Dacă ești în căutarea unui tratament naturist pentru restabilirea și menținerea sănătății – sunt aici pentru tine.

De ce să alegi o consultație naturistă?

În urma unei consultații naturiste vei primi un plan de tratament individualizat, în dependență de starea ta de sănătate. Indicația majoră va fi țintită spre problema ta principală de sănătate. În crearea planului de tratament se va lua în considerare afecțiunile concomitente, astfel produsele natursite vor fi selectate conform complimentarității lor în acțiune și vor fi combinate pentru cel mai bun efect.

Un aspect foarte important este că în crearea planului de tratament individualizat se va ține cont de contraindicațiile respective pentru cazul tău în special. De exemplu este bine cunoscut că Ashwagandha, sau Ginseng-ul indian, stimulează producerea de hormoni tiroidieni și este folosită în tratamentul hipotiroidismului. Însă, Ashwagandha este contraindicată în hiportiroidism când persoana deja este pe o medicație hormonală de substituție.

Este bine știut că un produs naturist ca să-și facă acțiunea sa deplină poate fi, sau chiar necesită, să fie administrat o perioadă de timp mai lungă, pe când altul învers – se administrează în cure scurte repetate. Produsele naturiste, vitaminele – au și ele contraindicații, iar administrarea lor pe o perioadă mai lungă de timp decât cea recomandată, poate duce la efecte adverse și toxicitate. Da, produsele naturiste sunt minunate în acțiunea lor dacă știi când și cât timp trebuie să fie administrate!

Și asta nu e tot, planul tău individual de tratament va include recomandarea pentru modul tău de viață și alimentație conform medicinei tradiționale chineze. La baza vindecării se află echilibrul între cele 5 elemente: Lemn, Foc, Pământ, Metal și Apă. Fiecărui element îi corespunde un organ (Zang și Fu), ce împreună îndeplinesc funcții majore similare, de exemplu: Ficatul și Vezica Biliară care corespund elementului Lemn. Prin teoria celor 5 elemente sunt privite și emoțiile, ca exemplu furia este atribuită Ficatului, pe cînd frica – Rinichilor. În momentul când energia unui element este deficientă, sau în exces – apare dezechilibru și se instalează boala. Este bine știut că mâncarea și ea poate medicament. Îți voi da recomandările necesare pentru tine, să ajutăm restabilirea acestui dezechilibru prin alimentație conform tipajului tău. De exemplu, dacă cineva suferă de un ulcer gastric cu hiperaciditate, în medicina tradițională chineză este “excesul focului în Stomac”, atunci este recomandat ca persoana să evite la maxim produsele alimentare care mențin sau aprind “focul” și mai mult, și vor fi recomandate produsele de natură “rece” pentru a calma și stinge “focul”.

Ce include planul de tratament naturist?

Planul de tratament naturist va fi creat individual și el va include:

  • recomandare de produse din plante conform necesităților personale,
  • produse gemoterapice la necesitate,
  • vitaminele necesare dacă sunt indicații de deficiență,
  • produse naturiste conform medicinei Ayurvedice, dacă este indicație,
  • plante medicinale folosite în medicina tradițională chineză aplicabile în cazul dat,
  • recomandări în regimul tău alimentar conform teoriei celor 5 elemente din medicina tradițională chineză,
  • recomandări pentru un mod de viață sănătos.

Pot beneficia de o consultație naturistă în scop profilactic?

Foarte mulți oameni au probleme de sănătate, dar nu se preocupă de ele decât atunci când simptomele devin supărătoare și boala este deja cronică. Cu cât un tratament naturist este început mai precoce, rezultatele sunt mai bune. Te întrebi dacă aparent te simți bine și nu ai careva probleme de sănătate la moment, poți beneficia de o consultatie naturista? Și atunci eu îți salut idea, căci e mult mai ușor să previi îmbolnăvirea decât să tratezi boala!

Planul de tratament naturist poate fi ajustat în scop profilactic. Colagenul, spre exemlpu, dacă este produs suficient de organism, are grijă de fermitatea și elasticitatea pielii. Este un element structural al oaselor, mușchilor, tendoanelor și ligamentelor. Organismul produce colagen în mod constant, însă după vârsta de 25 de ani, sinteza colagenului în organism începe să scadă, cu o reducere dramatică la femei după menopauză. Cunoașterea acestei informații ne argumentează administrarea colagenului în scop profilactic cu mult timp înainte de instalarea menopauzei, prelungind astfel și tinerețea pielii. Un alt exemplu ar fi o schema de tratament pentru prevenția virozelor și răcelelor, “pregătim sania vara, iar căruța iarna”.

Vreau o consultatie naturista!

Cu mare drag! Primul pas este să te programezi folosind rubrica Programare Online și în scurt timp vei primi un email de confirmare. O anchetă, care urmează a fi completată în cele mai mici detalii, va fi trimsă pe poșta ta electronică. Rezultatele investigațiilor paraclinice disponibile vor fi scanate/fotografiate și partajate cu mine. Eu voi studia în cel mai mic detaliu cazul tău și în caz de necesitate, vei primi recomandare pentru anumite investigații medicale suplimentare. În scurt timp planul de tratament individualizat va fi trimis pe email. Voi depune tot efortul, experiența și cunoștințele mele ca să-ți readuc starea de sănătate.

Îmi face plăcere să fiu medicul tău, iar vindecarea poate fi doar la un click distanță.