Home » Coronavirus – perspectivele unui tratament homeopat

Coronavirus – perspectivele unui tratament homeopat

E-BOOK GRATUIT: Ghidul Pacientului Homeopat. Descarcă aici →

Coronavirus – probabil cel mai fierbinte subiect în mass-media de la începutul anului 2020 cu o rezonanță mondială. În acest articol voi aborda aspectele acestei epidemii și perspectivele unui tratament homeopat.

Cred că deja fiecare cunoaște că acest virus poartă o “coroană” de unde își are și numele. Pentru prima dată acest virus a fost izolat în laboratorul Institutului de Virusologie din Wuhan condus de virusologul chinez Zheng-Li Shi. Acest virus și-a primit numele științific 2019-nCoV.  Familia coronavirus este una destul de largă, astfel virusul SARS (Severe Acute Respiratory Syndrome) – epidemia anului 2002-2003, precum și virusul MERS (Middle East Respiratory Syndrom) epidemia anului  2012 fac parte din aceiași familie de Coronavirus.

Organizația Mondială a Sănătății a declarat în data de 30 ianuarie 2020 stare de urgență publică internațională. Multe țări și-au anulat zborurile din și spre China pentru o perioadă nedeterminată, astfel încercând să limiteze răspândirea virusului. Coronavirusul are modalitatea de transmitere aeriană prin picături, și o virulență sporită. Tabloul clinic pe care îl dezvoltă Coronavirusul nu este unul specific, simptoamele fiind foarte similare unei viroze: febră, tuse, dureri de cap, dureri de gât, însă care foarte rapid duce la complicații precum pneumonie, insuficiență respiratorie și chiar insuficiență renală, care duce la deces.

La moment (articol publicat 3 Februarie 2020) nu se cunoaște tratament specific pentru cei infectați de virusul 2019-nCoV. În majoritatea cazurilor după o perioadă de boală vine recuperarea, însă acest virus a lăsat și decese în urma sa. La moment, 2 februarie 2020, conform datelor Organizației Mondiale a Sănătății avem următoarele date statistice: total cazuri confirmate 14557, dintre care 14411 sunt în China, iar 63% din ele sunt în provincia Hubei, de unde virusul își are originea. Răspândirea globală: SUA 8 cazuri, Canada 4, Europa 23, iar liderul țărilor europene este Germania cu 8 cazuri confirmate la moment, urmată de Franța cu 6. Astfel, la ziua de 2 februarie 2020, global avem 305 decese și o răspândire în 24 țări.

Prezentul de azi este istoria de mâine, iar istoria omenirii cunoaște mai multe epidemii care au adus la un număr mare de decese. De cum a apărut în știri Coronavirus-ul, urmăresc cu atenție articolele tematice și site-urile oficiale. Epidemia cauzată de coronavirus la moment are o rată de mortalitate de 2,1 iar în comparație cu epidemia SARS din 2002, care a avut o rată de mortalitate de 9,6 nu pare atât de înfricoșător. Deci, acest virus este mai “blând”, însă totodată mai virulent, și se răspândește mai rapid. Istoria cunoaște epidemii cu rata de mortalitate cu mult mai mare decât epidemia SARS (2002-2003) sau gripa A/H1N1 (2009). Este foarte bine știut că la moment nu se cunoaște un tratament medicamentos specific, însă măsurile de precauție mereu sunt salutabile și necesare.

Coronavirus – perspectivele unui tratament homeopat

Care sunt perspectivele unui tratament homeopat în cazul infectării cu Coronavirus? Această întrebare tot mai des o aud de la pacienții mei. După o mică incursiune despre infecția cu Coronavirus, este timpul să vorbim și despre perspectivele unui tratament homeopat.

În mass media și pe forumurile de specialitate circulă informație diversă despre un tratament homeopat pentru Coronavirus. Careva informație mi-a părut prea zgomotoasă, deci acest articol va oglindi viziunea mea personală. Nu vin în a numi un remediu homeopat care ar preveni infectarea cu Coronavirus, care eu personal cred că nu există. Însă, pentru cei care se afla sub un tratament homeopat, remediul constituțional ales individual, este acel remediu care stimulează răspunsul imun al organismului și întărește forța vitală.

Deci, dacă de ceva timp nu ai urmat un tratament homeopat, și ești foarte îngrijorată despre o eventuală viroză, nu neapărat Coronavirus, este timpul perfect să iai legătura cu medicul tău homeopat, care va revedea cazul tău și îți va face recomandarea individuală. O alimentație echilibrată, vitamina C și un complex de antioxidanți va aduce un extra suport organismului, pregătindu-l să fie gata de o victorie în lupta împotriva unui virus. Totodată vreau să reamintesc despre importanța regulilor de igienă personală, ce au un rol important împotriva contactării și răspândirii agentului patogen.

În literatura homeopată de specialitate, se cunoaște noțiunea de “genus epidemicus”. Ce presupune aceasta? Este remediul care a tratat majoritatea cazurilor de îmbolnăvire în cazul unei epidemii.

Cum se află acest “genus epidemicus”? Prin practica largă și continuă, se observă prevalarea unui tablou specific, și respectiv remediul la care răspunde cel mai bine această epidemie.

Dacă e să vorbim despre genus epidemicus în viroza simplă a sezonului 2019-2020, nu merge vorba despre Coronavirus, atunci vestitul doctor Paul Herscu vine cu top 3 remedii: Gelsemium, Mercurius și Eupatorium.

Dar în cazul infecției cu coronavirus se cunoaște genus epidemicus?

Pe forumurile de specialitate, conform datelor prezentate de profesorul Aaron To, președintele Asociației Homeopaților din Hong Kong și cel mai vestit homeopat în China, Hong Kong, Macau și Taiwan, precum și conform datelor preliminare de la cei 30 homeopați, din ultimele 14-21 zile, remediile predominante sunt: Gelsemium, Bryonia, Eupatorium. Homeopați vestiți din India au inclus și Arsenicum album ca posibilitate de “genus epidemicus” pentru infecția virală cu Coronavirus. Orice homeopat știe, chiar dacă se cunoaște genus epidemicus, fiecare caz este analizat individual și recomandarea se face conform totalității simptomelor.

Cine este cât de puțin familiar cu homeopatia, cunoaște că homeopatia este destul de eficace în infecțiile respiratorii virale acute. Iată ce zice Hahneman, părintele Homeopatiei în Organon: “ § 100. Atunci când studiați totalitatea simptomelor bolilor epidemice și sporadice, nu contează deloc dacă ceva de genul acesta s-a întâmplat până acum sub același nume sau alt nume. Noutatea sau specificul unei boli de acest fel nu afectează în niciun fel nici metoda de examinare, nici metoda de tratament a acesteia, deoarece medicul trebuie, în orice caz, să ia în considerare fiecare boală care se răspândește în forma sa pură, ca și cum ar fi ceva nou și necunoscut, și dacă el dorește să se implice în practica medicală reală și radicală, să o studieze cu atenție, niciodată să nu înlocuiască ghicirile pentru observații reale, fără să creadă că cazul bolii pe care le-a întâlnit este deja complet sau parțial cunoscut, dar întotdeauna cu atenție să-l cerceteze în toate etapele; un astfel de curs de acțiune este tot ceea ce este cel mai necesar în astfel de cazuri, deoarece o examinare amănunțită va arăta că fiecare boală care se răspândește este, în multe privințe, un fenomen unic, semnificativ diferit de epidemiile anterioare”.

Ca să simplific aceasta informație, pentru un homeopat nu este important de a se identifica o tulpină sau alta a unui virus, fiecare caz necesită să fie luat detaliat și să fie recomandat remediul care acoperă cel mai bine cazul.

De-a lungul istoriei homeopatia s-a demonstrat a fi foarte eficace în cazul epidemiilor. Spre exemplu epidemia virală din 1918, cunoscută ca gripa Spaniolă, una din cele mai letale pandemii, cu o rată de mortalitate 10-20%. În 1921 la cea de a 77 Convenție a Institutului American de Homeopatie în Washington a fost raportat faptul ca din cele 24 mii cazuri de viroză tratate medicamentos rata mortalității a fost 28,2% pe când rata mortalității în spitalele homeopate nu a depășit 1,05%.

Doctorul H.A. Roberts supraveghea transportarea soldaților americani spre Europa în timpul Primului Război Mondial. Mulți dintre soldații aflați pe corabie au început să dezvolte simptome de viroză. Sub supravegherea homeopată a medicului, din cele 81 cazuri de viroza nu a avut loc nici un deces. De obicei, astfel de cazuri pe alte corăbii se soldau cu zeci de decese. Acestea sunt doar câteva dintre exemplele care spun despre eficacitatea homeopatiei în timpul epidemiilor.

Personal cred că sporadic vom avea diverse epidemii, mai virulente sau mai puțin virulente. Însă, homeopatic se poate de intervenit în oricare dintre ele, fie ca terapie separată, fie ca terapie complimentară.

Trebuie să fim conștienți că în timpul unei epidemii, o persoană care are o imunitate mai slăbită este cea mai afectată și suferă mai mult, o persoană cu afecțiuni cronice are riscul mai mare ca pe fonul unei infecții epidemice să se acutizeze maladiile cronice. În timp ce o persoană care are un nivel de imunitate mai bun, fie nu va fi afectată de boala epidemică sau va trece cu ușurință peste ea, fără complicații.

În cuvinte simple, forța bolii trebuie să depășească forța imună naturală pentru a instala boala. Acest lucru este posibil numai dacă sistemul imunitar individual nu este suficient de puternic pentru a combate forța bolii. Prevenirea este întotdeauna mai bună decât tratamentul. Și ca să te răsplătesc pentru timpul petrecut asupra articolului dat, ași vrea să vin cu careva recomandări pe care le consider utile pentru a preveni o infecție virală, chiar și din familia Coronavirus.

15 recomandări de prevenire a coronavirusului

– Evită pe cât de tare poți spatiile aglomerate și rău ventilate.
– Spală-te cât mai des pe mâini, apa și săpunul ar fi la fel de eficiente ca și soluțiile dezinfectante speciale pentru mâini. Ultimul se recomandă a fi folosit în cazul când spălatul mâinilor cu apă și săpun nu este posibil pentru moment.
– Evită atingerea ochilor, nasului, gurii dacă ai mâinile nespălate.
– Evită contactul cu persoanele care prezintă simptome ale unei afecțiuni respiratorii acute.
– Deprinde-te să tușești / strănuți în cot.
– Rămâi acasă și limitează contactul cu ceilalți în cazul când ai primele simptome de boală.
– Dacă te simți “ca și cum începe o viroză”, ia-ți liber de la servici și ai grija de tine: alimentație sănătoasă și odihnă.
– Ai grija la ce mănânci: asigură-te ca în meniul tău este inclus un aport semnificativ de fructe și legume, evită mâncarea procesată.
– Sunt recomandate plimbările în aer liber, însă evită spațiile aglomerate, aerisește spațiul tău locativ zilnic.
– Un somn sănătos este esențial, “culca-te azi, ca să te trezești mâine”, evita orele târzii de muncă, ar fi bine să fii în pat înainte de 22:00, temperatura optimă în dormitor este 18-20C.
– Încearcă să reduci nivelul stresului, de altfel, fiind supus stresului continuu, nivelul cortizolului crește și are un impact negativ asupra imunității tale.
– Din suplimentele naturiste ai putea administra vitamina C, Zinc, Echinaceea, antioxidanți, polen, propolis.
– Este important ca să ai grijă de afecțiunile tale cronice, dacă este cazul. O viroză poate agrava mult existența unei afecțiuni cronice. Prescrierea unui remediu homeopat constituțional ar ameliora mult starea condițiilor cronice.
– La primele simptome prezente, contactează medicul tău homeopat, este bine de știut că dacă adresarea este precoce, vindecarea este mai rapidă.
– În cazul în care încă ești în căutarea unui medic homeopat, sunt aici la dispoziția ta, indiferent în ce colț al lumii te afli.

Îmi face plăcere să fiu medicul tău homeopat, iar vindecarea poate fi doar la un click distanță.



Tatiana Savciuc

Tatiana Savciuc

CCH, RCSHom, IACH (cert), MD (Europe)
Fondatoare Homeopatie.md

Calendar programari consultatie homeopata