Home » De ce să alegi Homeopatia ?!

De ce să alegi Homeopatia ?!

E-BOOK GRATUIT: Ghidul Pacientului Homeopat. Descarcă aici →

În ultima vreme interesul general pentru homeopatie este din ce în ce mai crescut. Există mai multe motive pentru care pacienţii aleg homeopatia. Unul dintre ele fiind dorinţa unei medicine mai puţin nocive şi toxice, o medicină ecologică, în care efectele adverse să fie minimale. Un alt motiv ar fi săturarea faţă de medicaţia alopată, care în ultima vreme este utilizată abuziv şi deseori neargumentat.

Odată ce citeşti aceste rânduri, sper eu că eşti în căutarea unei alternative medicamentelor chimizate ce ne inundă prin publicitate şi ne intoxică mai mult decât ne-ar vindeca. Medicina actuală, pe măsură ce s-au facut tot mai multe descoperiri, s-a dezumanizat tot mai mult. În speranţa descifrării misterului vieţii, cercetătorii s-au aplecat asupra materiei, asupra studiului organelor, ţesuturilor, celulelor, apoi moleculelor şi altor structuri din ce în ce mai mici, uitând că ele sunt o părticică dintr-un întreg, dintr-o fiinţă capabilă de gândire, voinţă şi sentimente.

Schimbările survenite la nivelul organelor sau ţesuturilor cum ar fi inflamaţiile, ulcerele, articulaţiile deformate, chisturile ş.a., nu prezintă în sine nişte boli, dar mai degrabă rezultatele unor procese de îmbolnăvire. Aceste semne vizibile par a fi nişte “beculeţe” care se aprind şi ne atenţionează de existenţa unui dezechilibru, şi nu sunt altceva decât rezultatul unei tulburări interne. Am stat să ne gândim că ficatul sau rinichiul bolnav nu există într-un organism perfect sănătos, şi că toate părticelele corpului nostru sunt într-o legătura foarte strânsă? Omul este mai mult decât o maşinărie performantă, e mai mult decât suma “pieselor” sale!

Homeopatia vede omul ca pe un tot întreg indivizibil: o unitate dintre trup, minte şi suflet.

Suferinţa, fie ea fizică sau morală, este parte integrală din existenţa oricărui om şi nu există persoană care să fi fost scutită de ea. Se pare că, într-o măsură careva ea ne ajută să evoluăm. Viaţa este ca un drum, pe parcursul căruia avem de urcat sau coborât nişte scări. În faţa fiecărei trepte este un nou dezechilibru, o nouă întrebare. Dacă vom reuşi să răspundem, totul va fi bine; dacă nu – se instalează un dezechilibru, astfel aşternându-se patul bolii.

Elementele exterioare, spre exemplu diferiţi microbi şi viruşi ce ne încojoară, nu fac decât să profite de acest dezechilibru, scufundându-se în deschizătura ce se oferă aşa precum apa năvăleşte în interiorul unui vapor ce se scufundă. Trebuie să facem deci ordine în noi înşine, să echilibrăm această formidabilă lume de celule, care constituie corpul nostru, pentru a putea trăi în stare de sănătate: liberi de durere, liberi de egoism, liberi de pasiune excesivă şi liberi în a crea! Deci homeopatia nu este altceva decât o metodă terapeutică ce se alătură organismului în încercarea sa de a-şi restabili echilibrul şi starea de sănătate.

Homeopatia ne propune să lărgim arta tratării, completând destul de bine alopatia; ne permite să micşorăm medicatia alopată, şi nu în puţine cazuri chiar să o înlocuim, şi să primim medicamentele chimizate doar în cazuri real necesare. Homeopatia ne dă posibilitatea de a aduce în echilibru psihosomatica copilului şi deseori ne dă cheiţa spre elucidarea diverselor dereglări în dezvoltarea lui. Fără reacţii adverse, homeopatia răspunde principiului “Primum non nocere” / “În primul rând nu dăuna”.

 Dacă ai ajuns pâna la finalul articolului, sper că ţi-am trezit un interes deosebit faţă de homeopatie. Nu am intenţia de a inventa ceva nou, căci aceleaşi legi formulate acum două sute de ani sunt valabile şi astăzi. Cu siguranţă aceste pagini vă vor îmbogăţi cunoştinţele în domeniul medical şi vor contribui la lărgirea orizontului de gândire. Site-ul dat vă oferă o şansă de a vă crea o imagine cât mai clară şi de a vă familiariza cu “tainele” celui mai fascinant sistem medical din lume: homeopatia. Vă doresc o viaţă plină de sănătate, armonie, fericire, pace interioară şi echilibru, în care să puteţi crea!

Îmi face plăcere să fiu medicul tău homeopat, iar vindecarea poate fi doar la un click distanță.Tatiana Savciuc

Tatiana Savciuc

CCH, RCSHom, IACH (cert), MD (Europe)
Fondatoare Homeopatie.md

Calendar programari consultatie homeopata