Home » Dereglari hormonale – homeopatia ne oferă un tratament naturist

Dereglari hormonale – homeopatia ne oferă un tratament naturist

E-BOOK GRATUIT: Ghidul Pacientului Homeopat. Descarcă aici →

Dereglarile hormonale pot apărea la orice vîrstă, atât la femei cât și la bărbați. Este adevărat totuși că la femei însă incidența dereglărilor hormonale este mai mare. Homeopatia are rezultate foarte bune în caz de dereglari hormonale, fiind o terapie holistică ne oferă un tratament naturist, fără reacții adverse.

Ce este dezechilibrul hormonal?

Hormonii sunt substanțe chimice produse de anumite glande și sunt secretați direct în sânge. Prin fluxul sanguin, hormonii sunt transportați în diferite organe ale corpului pentru a regla diverse funcții ale organismului. Cei mai larg cunoscuți hormoni sunt: hormonul tiroidian ce este produs de glanda tiroidă, estrogenul și progesteronul – hormonii feminini produși de ovare și testosteronul – hormonul masculin produs de testicul.

Dereglari hormonale la femei

Dezechilibrul hormonal la femei poate duce la diferite afecțiuni și sindroame. Principalele sindroame care rezultă din dezechilibrul hormonal la femei sunt sindromul ovarelor polichistice, sindromul premenstrual și sindromul de menopauză.

Sindromul ovarelor polichistice duce în primul rînd la dereglări ale ciclului, acnee, creșterea părului pe față și infertilitate.

Sindromul premenstrual se referă la un set de simptome care apar cu câteva zile înainte de debutul ciclului menstrual. Simptomele majore ale sindromului premenstrual sunt: modificări ale dispoziției, iritabilitate, depresie, cefalee, dereglări ale tranzitului intestinal, balonare abdominală, sensibilitate a sânilor și acnee.

Menopauza este încetarea definitivă a menstruației la femei. Setul de simptome care apar în timpul menopauzei sunt denumite sindromul menopauzei sau preclimacteric. Perioada preclimacterică este caracterizată de bufeuri – valuri de căldură cu transpirație ulterior, modificări ale dispoziției, anxietate, iritabilitate, insomnie, depresie, osteoporoză (oasele slabe), creștere în greutate (obezitate), căderea părului, dorința sexuală scăzută, uscăciune vaginală, sângerare vaginală excesivă.

Dereglari hormonale la bărbați

Dereglările hormonale, în special legate de testosteron, la bărbați duce la plângeri majore legate de disfuncția erectilă, infertilitate, dorința sexuală scăzută, dezvoltarea sânilor – ginecomastie, depresie, pierderea puterii musculare, scăderea densității osoase, căderea părului și scăderea nivelului de energie.

Dereglari hormonale ca rezultat al disfuncției glandei tiroide

Glanda tiroidă controlează funcțiile metabolice ale organismului. Hormonii secretați de glanda tiroidă sunt T3 și T4. De o mare importanță în funcția tiroidei îl are hormonul TSH, fiind secretat de hipofiză, reprezintă controlul hipofizar asupra secreției hormonilor tiroidieni.

Dezechilibrul acestor hormoni duce la oricare dintre cele două condiții: hipotiroidism – tiroidă subactivă; sau hipertiroidism – tiroidă hiperactivă. Hipotiroidismul determină, în principal, încetinirea tuturor funcțiilor metabolice ale corpului. În timpul hipertiroidismului, funcțiile metabolice sunt accelerate. Simptomele hipotiroidismului sunt: ​​creșterea în greutate, senzația de răceală, constipația, senzația de oboseală și lentoare. Simptomele hipertiroidismului includ senzația de căldură, pierderea în greutate, tremor al mâinilor, neliniște, stare de spirit iritabilă, oboseală, palpitații, dificultăți de respirație, diaree, ciclu neregulat la femei cu creșterea perioade între menstruații.

Beneficiile unui tratament homeopat în dereglările hormonale

Homeopatia urmează o abordare holistică în cazurile dereglărilor hormonale. Remediile homeopate reglează echilibrul hormonal acționând direct la cauza rădăcinii problemei. Astfel se optimizează nivelul hormonilor, fie cei care se află fie pe partea superioară, fie pe cea inferioară a valorilor de referință, într-un mod eficient și inofensiv. Fiind obținute din substanțe naturale, urmând un tratament homeopat se elimină riscul efectelor secundare adverse.

Îmi face plăcere să fiu medicul tău homeopat, iar vindecarea poate fi doar la un click distanță.Tatiana Savciuc

Tatiana Savciuc

CCH, RCSHom, IACH (cert), MD (Europe)
Fondatoare Homeopatie.md

Calendar programari consultatie homeopata