Home » Dereglari hormonale la femei – top remedii homeopate

Dereglari hormonale la femei – top remedii homeopate

E-BOOK GRATUIT: Ghidul Pacientului Homeopat. Descarcă aici →

Un rol important în menținerea sănătății organismului oricarei femei îl joacă hormonii. Fluctuațiile nivelului de hormoni duc la dereglările hormonale care se reflectă în starea de spirit, dorința sexuală, ovulație și respectiv fertilitate. Homeopatia ne oferă un tratament naturist în dereglari hormonale la femei cu o rată de succes semnificativă.

Cel mai des indicate 5 remedii homeopate în dereglari hormonale la femei

Sepia, Pulsatilla și Lachezis fac parte din cele mai des folosite remedii homeopate în dereglările hormonale la femei în timpul menopauzei și în tratamentul sindromului premenstrual.

Ignația fiind cea mai potrivită dintre remediile homeopatice pentru dezechilibrul hormonale la femeile care suferă de schimbări de dispoziție severe, depresie și tulburări emoționale, îndeosebi instalate după o dezamăgire și a cărui ecou este încă reflectat.

Pulsatilla și Natrium muriaticum oferă rezultate excelente în sindromul ovarelor polichistice cauzat de dezechilibrul hormonal.

Top 3 remedii homeopate în dereglari hormonale la femei – sindromul ovarelor polichistice.

Pulsatilla este indicată atunci când ciclul menstrual este neregulat, întîrziat, dureros și foarte scund. Domnișoarele care au ciclul menstrual neregulat și dureros încă de la pubertate, vor benifecia în totalitate de efectul curative al remediului Pulsatilla. De asemenea, poate apărea și o acnee cauzată de dezechilibrul hormonal.

Sepia este unul dintre cele mai eficiente remedii homeopatice pentru dezechilibrul hormonal care duce la sindromul ovarelor polichistice. Un ciclu menstrual la o persoana ce va benifecia de acțiunea curative a remediului homeopat Sepia este foarte scurt și întîrziat sau prea devreme și foarte abundant, fiind la una din aceste extreme, ambele stîri sunt însoțite de dureri lombare. Caracteristic pentru Sepia sunt senzațiile de slabiciune a mușchilor pelvieni și greutate în bazinul mic. Simptom comfirmator pentru Sepia este senzația că organele genitale vor “cădea” iar poziția picioarelor încrucișată ușurează această senzație. Dorința sexuală lipsește iar actul sexual este dureros. Cazurile de dereglări hormonale asociate cu apariția părului facial și infertilitate cauzată de sindromul ovarelor polichistice vor fi mult ajutate de Sepia.

Natrium muriaticum este util în cazurile cînd dereglarea a apărut ca rezultat al unei suferințe, cel mai des neexprimată. La fetițe ce vor benifecia de acțiunea curativă a acestui remediu, ciclu menstrual se insatlează destul de tirziu în perioada pubertară. Ciclul menstrual este dureros, prea devreme și foarte abundent. Între menstre sunt prezente multe eliminari vaginale transparente, la aspect ca albușul de ou. De obicei persoanele ce necesită Natrium muriaticum sunt persoane foarte introverte.

Cel mai des folosite remedii homeopate în menopauză

Sepia și Lachesis – sunt cel mai dese două remedii indicate în menopauza.

Sepia este considerată în prescrierea homeopată pentru dezechilibru hormonal în menopauză, cînd este prezent următorul tablou – bufeuri, oboseală, atitudine indiferentă față de viață sau membrii familiei, schimbări de dispoziție și iritabilitate. Împreună cu aceasta, se observă, de asemenea, o sensibilizare în uter, uscăciunea vaginului și aversiunea față de sex.

Remediul homeopat Lachesis este indicat în cazul în care apare bufeuri calde marcate de dezechilibru hormonal în timpul menopauzei, dureri de cap, stare depresivă. O femeie care are nevoie de Lachesis nu poate purta haine strâmte în jurul gâtului sau taliei și are o sensibilitate pentru partea stîngă: chist ovarian pe stînga, amigdalite pe stînga, ș.a.

Cele mai des indicate remedii homeopate în dereglari hormonale – sindromul premenstrual

Sepia, Ignatia și Conium sunt cele mai importante remedii homeopatice pentru tratarea sindromului premenstrual, dar nu unicele.

În cazul în care starea de spirit iritabilă apare cu câteva zile înainte de perioade, Sepia oferă un mare ajutor. Această iritabilitate este asociată cu aversiune la munca fizică sau psihică, un ciclu menstrual neregulat. Senzația de greutate în regiunea pelviană este un alt simptom care evidențiază faptul că Sepia este cea mai bună alegere în cazul dat.

Remediul homeopat Ignatia este prescris în cazul în care principala plângere este schimbările de dispoziție, dezechilibru emoțional, depresie, tristețe și plâns înainte de menstruație.

Conium este recomandat ca fiind cel mai remarcabil dintre remediile homeopate pentru dezechilibrul hormonal, în cazul în care durerile de sân, tumefierea și sensibilitatea lor sunt principala problemă apărută înainte de înstalarea menstruației.

Important: În acest articol au fost menționate cele mai des remedii folosite în diverse dereglari hormonale. Este important să se înțeleagă, că aceasta nu este o legitate și nu toate cazurile vor fi soluționate cu aceste cîteva remedii. Remediul care va aduce echilibru hormonal, trebuie ales individual. Prescrirea homeopată este mult mai complexă. Descrierea remediilor în acest articol a fost mult simplificată, și cu accent pe sfera genitală, însă nu uităm ca homeopatia tratează mental, emotional și fizic. Scopul acestui articol este informativ și pentru a încuraja decizia de a urma un tratament homeopat în cazul dereglărilor hormonale. Unicul sfat este să vă adresați unui homeopat pentru a restabili starea de echilibru hormonal și a reinstala sănătatea.

Îmi face plăcere să fiu medicul tău homeopat, iar vindecarea poate fi doar la un click distanță.Tatiana Savciuc

Tatiana Savciuc

CCH, RCSHom, IACH (cert), MD (Europe)
Fondatoare Homeopatie.md

Calendar programari consultatie homeopata