Home » Dureri menstruale – top 7 remedii homeopate

Dureri menstruale – top 7 remedii homeopate

E-BOOK GRATUIT: Ghidul Pacientului Homeopat. Descarcă aici →

Menstruația este un proces fiziologic, ce se carcaterizează printr-o sângerare vaginală lunară. Iar durata de timp măsurată între două menstruații se numește ciclu menstrual. Menstruația în sine vine cu un mic discomfort în activitatea zilnică a femeii. Însă dacă suferi de dureri menstruale nu mai trebuie să le suporți și să numeri zilele. Homeopatia îti vine în ajutor. Cele mai frecvente remedii homeopate pentru reducerea rapidă a durerilor menstruale includ:

Belladonna – dureri menstruale intense, cu debut brusc și la fel de brusc încetează, crampele se agravează la atingere sau presiune.

Chamomilla – este utilă în cazurile cînd femeia nu poate suporta nici o durere și devine foarte iritabilă și supărată.

Cimicifuga – este un remediu util în dureri menstruale cănd durerea este proporțională cu fluxul – cu cât sângerează mai mult, cu atât durerea este mai puternică; iar dacă la pacientă este prezentă și rigiditatea mușchilor gâtului și a umerilor ai confirmarea remediului.

Colocvita – este utilă în cazul crampelor intolerabile; femeia este neliniștită și ia o poziție îndoită în față pentru ai ușura durerea. Menstrele dureroase sunt adesea declanșate de furie sau indignare suprimată.

Magnesia phosphorica – un remediu ce va aduce ameliorarea dacă durerile au caracter de crampe și sunt ameliorate prin presiune sau căldură; deseori se constată o durere mai puternică în partea dreaptă. Probabil este remediul care rezolva un număr impunător de cazuri cînd durerile menstruale sunt ameliorate de căldură și agravate de mișcare.

Veratrum album – este util în cazul crampelor menstruale severe, însoțite de greață, vărsături și transpirații; femeia se simte foarte obosită și este prezentă o senzașie de frig intern.

Viburnum – acest remediu va fi indicat în caz de dureri menstruale ce apar brusc în regiunea uterului cu ceva timp de instalarea menstruației.  și dureri de spate în timpul menstruației. În dismenoreea neuralgică și spasmodică a obținut o reputație considerabilă. Iese în evidență durerea chinuitoare din regiunea sacrală și pubiană, multă nervozitate și dureri de tragere în ovare.

Notă: Remediile au fost menționate în ordinea alfabetică, dacă printre remediile menționate unul din ele este exact cum resimți durerea, probabil el este remediul ce îți va aduce ușurarea. Îți recomand să apelezi la un medic homeopat, care îți va analiza cazul individual. Astfel nu vei obiține doar ușurarea pe moment de durere, dar cu un tratament homeopat vei fi liberă de durerile menstruale definitiv.

Îmi face plăcere să fiu medicul tău homeopat, iar vindecarea poate fi doar la un click distanță.Tatiana Savciuc

Tatiana Savciuc

CCH, RCSHom, IACH (cert), MD (Europe)
Fondatoare Homeopatie.md

Calendar programari consultatie homeopata