Home » Ferrum Metallicum – “voință de fier”

Ferrum Metallicum – “voință de fier”

E-BOOK GRATUIT: Ghidul Pacientului Homeopat. Descarcă aici →

Ferrum metallicum – unul din remediile homeopate ce va trata cu succes anemia, util în cefalee congestivă, artrită, și alte afecțiuni. Fierul este un mineral de care organismul are nevoie pentru creștere și dezvoltare. Corpul uman folosește fier pentru a produce hemoglobina – o proteina din globulele roșii, eritrocitele, care transportă oxigenul de la plămâni în toate părțile corpului; și mioglobina – o proteină care furnizează oxigen mușchilor. Fierul este important pentru dezvoltarea și creșterea sănătoasă a creierului la copii, precum și pentru producerea și funcționarea normală a diferitelor celule și hormoni.

Fierul – în dieta ta

Aportul mediu zilnic de fier din alimente și suplimente este de 13,7–15,1 mg/zi la copiii cu vârsta cuprinsă între 2–11 ani, 16,3 mg/zi la copii și adolescenți cu vârsta între 12–19 ani și 19,3–20,5 mg/zi la bărbați și 17,0– 18,9 mg/zi la femeile cu vârsta peste 19 ani. Aportul alimentar mediu de fier la femeile gravide este de 14,7 mg/zi.

Fierul din alimente se prezintă sub două forme: hem și nonhem. Cele mai bogate surse de fier hem din alimente includ carnea și fructele de mare. Sursele alimentare de fier nonhem includ nucile, fasolea, legumele și produsele din cereale fortificate.

Ferrum metallicum – remediu homeopat

Adjectivul „fier” este adesea folosit în sens figurat: mușchi de fier, voință de fier, nervi de fier … Copilul Ferrum poate să nu aibă mușchi de fier, dar voința da! Mai mult, ei știu exact ce vor să obțină prin acțiunile lor, care sunt orientate în excelență pentru atingerea obiectivelor. Fie vorba de un copil mic, care își dorește jucăria, sau un adult care dorește să finiseze proiectul.

Copilul Ferrum metallicum

Copiii Ferrum sunt curajoși, hotărâți și perseverenți. Când își doresc ceva, își forțează drumul, depășind orice obstacole. Ei cred că fiecare problemă are o soluție și sunt interesați în primul rând de soluții de natură practică. Este foarte important pentru dezvoltarea lor ca ei să învețe să țină cont de toate circumstanțele, și să nu-și asume mai multe responsabilități decât pot duce. Există o putere extraordinară ascunsă în ei și uneori nu este deloc ușor pentru părinți să găsească un limbaj comun cu copilul lor.

Mental-Emoțional

Tipul constituțional Ferrum metalicum sunt persoane foarte disciplinate, iubesc structura, și sunt foarte buni în organizare. Ei nu caută căi ușoare, sunt luptători adevărați, cu “armura de fier” mereu pe ei. Un tip Ferrum nu va lăsa niciodată un lucru făcut pe jumatate, mereu îl va duce pâna la bun sfârșit. Sunt persoane foarte disciplinate, ceea ce le ajută în obținerea obiectivelor și de obicei îndeplinesc însărcinările cu plină responsabilitate. De multe ori însă, chiar dacă au făcut-o bine, ei nu sunt mulțumiți de rezultat. Orice critică în adresa lor o primesc foarte sensibil, echilibrul intern fiind disbalansat devin iritați la maxim. Orice cuvânt în adresa lor este întâmpinat cu “sulițe de fier”. Ideea că nu sunt suficienți de buni, le creează o stare de discomfort și iritabilitate, chiar și în pofida faptului că ei sunt la înălțime. Când sunt furioși, devin agresivi.

Indicații Ferrum metallicum

La nivelul fizic deseori persoana ce are nevoie de Ferrum metalicum suferă din cauza lipsei de fier – anemie, dereglări de circulație sangivă, epistaxis – sângerări din nas, cefalee. De obicei persoana anemică este palidă, iar în cazul unei anemii care va fi tratată cu remediul homeopat Ferrum metalicum se întâlnește pletora falsă – pe un fon general de paliditate tegumentară se observă hiperemia pomeților. Curios este faptul că la atingere nu se simte căldura tegumentară, la care ne așteptăm. Acesta ar fi un simptom cheie în indicarea remediului Ferrum metalicum. Circulația sangvină periferică fiind afectată, la cea ma mică emoție sau efort fizic se constată hiperemia feței.

Ferrum metallicum este un remediu util în cazul menstrațiilor abundente. Din cauza sîngerărilor cronice, persoana este foarte slăbită și transpiră abundent noaptea. Este prezentă o dorință incontrolabilă de a se întinde, însă curios lucru, aceasta nu le aduce ușurare. Sunt ameliorați de mișcarea lentă și agravați în stare de repaus.

O cefalee congestivă, cu aflux mare de sânge spre cap, senzație de plinătate sau că tâmplele sunt umflate, cu față roșie dar rece la atingere, cefalee ca de valuri, ameliorată de presiune, persoană dorește să strângă capul când îl doare, această stare este însoțită de o hipersensibilitate la sunete și o mare iritabilitate. Ferrum metallicum va fi remediul care va aduce ușurarea.

Cauzalitatea remediul homeopat Ferrum metallicum sunt hemoragiile cronice, în special ciclul menstrual abundent și de lungă durată la femei, hemoragiile uterine, hematemeză, responsabilități prea mari în viață și consecința stresului permanent.

”Așa cum fierul este mâncat de rugină, tot așa ambițioșii sunt mistuiți de propria lor pasiune”, iar tipul de personalitate Ferrum metallicum este dus în boală de propriile responsabilități și “voința sa de fier”.

Îmi face plăcere să fiu medicul tău homeopat, iar vindecarea poate fi doar la un click distanță!Tatiana Savciuc

Tatiana Savciuc

CCH, RCSHom, IACH (cert), MD (Europe)
Fondatoare Homeopatie.md

Calendar programari consultatie homeopata