Home » Gelsemium – tremură de “frică”

Gelsemium – tremură de “frică”

E-BOOK GRATUIT: Ghidul Pacientului Homeopat. Descarcă aici →

Gelsemium este remediul homeopat care s-a făcut recunoscut pentru tratamentul gripei. Pe lângă faptul că este un remediu bun pentru gripă, Gelsemium este util pentru anxietatea în urma „unei vești proaste”. Este eficient și pentru spaima cu tremurături după o frică mare sau în caz de o anxietate anticipatorie unui eveniment.

Gelsemium – planta

Gelsemium sempervirens, cunoscut și sub denumirea de iasomie galbenă este un arbust alpin unic, cu frunze lanceolate pețiolate. Este o plantă otrăvitoare din familia Gențiană și are flori albe sau ușor gălbui, cu o aromă delicioasă. Este o plantă cățărătoare frumoasă care se găsește în pădurile umede și în partea atlantică a vastului America de Nord. Aparține aceleiași familii botanice, Loganiaceae, ca și Nux vomica, Ignatia, Curare, Strychninum și Spigelia, toate remedii homeopate. 

Ingredientele active sunt alcaloizii reprezentați de gelsemicină, gelsemiu și sempervirină. Folosirea tradițională a plantei a fost pentru o serie de probleme neurologice și dermatologice, inclusiv rujeolă, migrene, tuse convulsivă, angina pectorală, dureri de urechi, dismenoree, dureri de cap, dureri musculare și anxietate. Iasomia galbenă în cantități mari este otrăvitoare și produce o stare slăbiciune mentală și fizică: mintea devine leneșă, mușchii sunt slăbiți, iar membrele se simt atât de grele încât cu greu pot fi mișcate.

Gelsemium sempervirens nu trebuie confundat cu adevărata plantă de iasomie, care aparține familiei Jasminaceae, și care este consumată ca ceai.

Gelsemium – remediu homeopat

La folosirea remediului homeopat Gelsemium se utilizează radacina proaspătă a plantei. În forma sa homeopată, remediul Gelsemium este lipsit de reacțiile adverse și toxice.

Gelsemium – în gripă și răceală.

Gelsemium este un remediu homeopat iubit de mulți pentru eficacitatea sa în gripă și răceală. Remediul homeopat Gelsemium este indicat în special în cazurile de gripă și viroze ce apar la schimbarea anotimpurilor, când vremea se schimbă în caldă după frigul iernii. De multe ori fiind administrat în primele ore de debut a episodului acut, el oprește boala în evoluție. Însă nu orice răceală sau viroză va fi tratată de acest remediu minunat. Va fi util și va aduce vindecarea când totalitatea simptomelor corespund. Un caz care va fi tratat de Gelsemium va avea un debut mai lent, ca și remediul homeopat Bryonia. Prezența sau absența setei va fi importantă în diferențiere pentru a face o prescriere: Gelsemium – va fi lipsit de sete, pe cînd Bryonia – are sete în special pentru cantități mari. Febra pentru un tablou de Gelsemium va fi moderat ridicată, cu o senzație de căldură uscată și arzătoare. Căldura alternează cu frisoane, simțite în special pe spate și asociate cu fiori. Persoana este apatică, moleșită și somnoroasă.

Gelsemium este util în coriza acută, cu eliminări apoase din nas, strănut și senzație de plinătate la rădăcina nasului, asociată cu o cefalee surdă. Durerile de gât sunt însoțite de o senzație de mâncărime în palatul moale și nazo-faringe.

Gelsemium este indicat în durerile de cap, în special cele precedate de o aură vizuală: vedere încețoșată și senzația de pleoape grele, căzute. Persoana se simte amețită când încearcă să se ridice și să meargă. Este asociat un tremor lăuntric. În mod ciudat, durerea de cap este însoțită de o urinare frecventă, care de fapt ameliorează intensitatea ei.

Gelsemium – pentru anxietate

Gelsemium este cunoscut ca remediul #1 pentru frica de dentist. Gelsemium este indicat pentru cei care se îmbolnăvesc după o perioadă de anxietate îndelungată, după un calvar care a implicat frică, ca exemplu după un test sau un examen, după un interviu sau o prezentare, după o vizită la dentist sau la spital etc. Util pentru anxietatea anticipatorie, alături de Argintum nitricum, Natrum muriaticum, Silicea, Lycopodium, Medorrhinum sau pentru teama că va pierde controlul: Arsenicum album, Argintum nitricum, Staphysagria, Cannabis indica. Totuși, spre deosebire de Argentum nitricum, unde anxietatea poate începe cu săptămâni în avans evenimentului, la Gelsemium anxietatea de anticipare începe nemijlocit înainte ca evenimentul să aibă loc; de exemplu, ai de ținut un discurs în fața unui public, totul pare să fie în regulă până când trebuie să începi să vorbești și ești cuprins de frică și tremur. Câteva granule de Gelsemium 200ch va aduce încrederea în sine.

Anxietatea ce va fi remediată de Gelsemium este una asociată cu o reacție generalizată a sistemului nervos, provocând simptome precum amețeli, greață, slăbiciune, leșin, tremur, dureri de cap și epuizare. Gelsemium va trata anxietatea însoțită de palpitații, în special care apar noaptea, care te trezesc brusc cu o senzație că inima se oprește în loc. Apare o frică mare că inima ar înceta să mai bată dacă nu te miști, ce condiționează persoană să se ridice din pat și să se miște. Important: dacă te-ai regăsit în aceste rânduri, nu te încurajez să faci automedicație. Încrede-te în mâinile unui homeopat bun. Te aștept la o consultație și îți voi fi alături în calea ta spre vindecare.

Notă: Informația prezentată în acest articol nu este completă, și pe departe de a fi suficientă într-o prescriere.

Îmi face plăcere să fiu medicul tău homeopat, iar vindecarea poate fi doar la un click distanță!Tatiana Savciuc

Tatiana Savciuc

CCH, RCSHom, IACH (cert), MD (Europe)
Fondatoare Homeopatie.md

Calendar programari consultatie homeopata