Home » Hekla Lava – imprevizibil și exploziv

Hekla Lava – imprevizibil și exploziv

E-BOOK GRATUIT: Ghidul Pacientului Homeopat. Descarcă aici →

Hekla Lava este un remediu homeopat derivat din lava vulcanică a muntelui Hekla din Islanda. Această substanță a fost utilizată în medicina tradițională islandeză timp de secole pentru a trata o varietate de afecțiuni, inclusiv boli ale pielii, dureri articulare și musculare, și probleme dentare.  

În homeopatie, remediul Hekla Lava este bine cunoscut ca un remediu homeopat de top pentru ameliorarea durerilor de dinți și în tratamentul abceselor dentare. Este util în tratamentul afecțiunilor osoase, cum ar fi exostoza, pinteni osoși, artrita, și pentru a accelera procesul de vindecare a fracturilor.  

Hekla Lava – cenușa vulcanului Hekla

Vulcanul Hekla este cel mai cunoscut și imprevizibil vulcan al Islandei, numit de către băștinași „Poarta către Iad”. Vulcanul Hekla este situat în sudul Islandei iar muntele unde se află vulcanul este cunoscut și sub numele de „Regina Islandei”. Craterul vulcanului este acoperit de zăpadă și de obicei înainte de erupție are loc o topire a zăpezii în o cantitate mai mare decât cea normală, ceea ce indica faptul că vulcanul se încălzește. O erupție a vulcanului Hekla începe cu o fază explozivă, care durează câteva ore, urmată de o cantitate imensă de lavă care curge în jos timp de câteva săptămâni. Cea mai veche erupție înregistrată a vulcanului Hekla a avut loc în 1104. De atunci au existat mai mult de douăzeci de erupții considerabile, muntele rămânând uneori activ pentru perioade de șase ani, cu puține pauze. Erupțiile din Hekla sunt variate și greu de prezis. Unele sunt foarte scurte, de la o săptămână la zece zile, în timp ce altele se pot extinde pe luni și ani. De exemplu erupția din 1947, care a început la 29 martie 1947 și s-a încheiat în aprilie 1948. Se constată o corelație generală: cu cât Hekla rămâne latent mai mult timp, cu atât erupția sa de deschidere va fi mai mare și mai catastrofală.

După erupția sa din 1991, care a durat 2 luni, geologul Svein Peter Jakobsson și-a propus să studieze părți din lava acestui vulcan. Acum, un sfert de secol mai târziu, aceste investigații i-au determinat pe oamenii de știință la concluzia că materialul vulcanic conține minerale necunoscute anterior. Din 2009, șapte noi minerale au fost descoperite în Islanda. „Este o zonă relativ neexplorată. Există unele procese geologice speciale în vulcani și asta înseamnă că aici există niște minerale unice pe care nu le vezi nicăieri altundeva”, spune Balic-Zunic, cercetător la Institutul Geologic, Universitatea din Copenhaga, el a condus investigațiile asupra noilor minerale din vulcanii Hekla și Eldfell.

Hekla Lava – remediul homeopat

Pentru producerea remediului homeopat Hekla Lava, cenușa vulcanului Hekla trebuie colectată la o anumită distanță de vulcanul însuși. Cenușa din apropierea vulcanului este inertă și constă din siliciu, aluminiu, calciu, magneziu și oxid de fier. Unele erupții de cenușă conțin, de asemenea, niveluri ridicate de fluor.

Homeopatul Frans Vermeulen a descries tabloul de remediu homeopat Hekla Lava fiind indicat pentru “oameni liniștiți, bine echilibrați, care, atunci când sunt provocați, pot exploda cu furie amenințătoare pe care nu o pot controla. Oameni blânzi, cu o mare sensibilitate la critici și nedreptate, ceea ce îi determină să devină foarte agitați. Ei își suprimă furia până în momentul în care nu o mai pot controla și apoi devin violenți. Afecțiunile formează șoc, indignare, suprimare a emoțiilor și mai ales furie. Vulcanul arată de obicei blând, dar odată ce începe să erupă, se comportă foarte violent, aprinzând și aruncând în aer lava fierbinte, dăunând și distrugând totul în jur.”  

Cea mai proeminentă acțiune a remediului Hekla Lava este asupra dinților, maxilarului, oaselor și nervul facial. Pe langa acestea, actiunea sa este marcata asupra sânului pentru a trata tumorile mamare și indicat în producerea deficitară de lapte în alăptare.

Indicații clinice

Remediul homeopat Hekla Lava este utilizat pe scară largă pentru a trata problemele legate de dinți și osul maxilar. Este un remediu minunat pentru a trata durerile de dinți. Are indicație majoră atunci când există o sensibilitate marcată a dinților la presiune, asociată cu inflamație și edem al osului maxilar. De asemenea, este de obicei de prima alegere pentru a calma durerea nervului facial care este cauzată de dintele cariat sau după o extracția dentară. O altă afecțiune pentru care are indicație de top este abcesul dentar, un buzunar plin de puroi în interiorul dinților sau gingiilor.

Deci, remediul va fi indicat persoanelor cu o tendință la infecții și formare de fistule, în special al maxilarului: parodontită, osteita, gingivita cronică, abcese, oase inflamate și nevralgii în urma extracțiilor dentare. Util în glandele umflate, inflamate, cu o indurație prezentă. Este un remediu homeopat de top în cazurile de pinteni osoși și exostoză. Pintenii osoși și exostoza se referă la dezvoltarea suplimentară a osului pe un os existent. Este de remarcat modul în care ajută la dizolvarea excrescențelor osoase.

În tabloul clinic ce va necesita remediul homeopat Hekla Lava simptomele apar și dispar brusc, cu o severitate intensă. Dureri de dinți, abces dentar, carii, nevralgie facială, pinteni osoși, exostoză, tulburări osoase, osteomielita, tumori osoase, boala Osgood – Schlatter, dureri de maxilar, polip maxilar, artrită deformantă, nodozități artritice, tumori mamare, lactație deficitară – pot beneficia de remediul homeopat Hekla Lava atunci când este potrivit conform simptomelor prezente. Hekla Lava în tablou și indicații clinic poate fi comparat cu remedii precum Calcarea fluorica, Calcarea sulphurica, Fluoric acid, Silicea, Kali iodatum, Mercurius solubilis, Phosphorus, Staphysagria, Symphytum, Ruta și Sulphur.

Remediul homeopat Hekla Lava este disponibil în formă de granule, cea mai frecvent întâlnită formă a remediilor homeopate. Granulele se administrează sublingual, se pun sub limbă pentru a fi absorbit rapid în organism. De obicei acest remediu este recomandat în potențe joase. Doza și repetiția variază în funcție de afecțiunea tratată și de starea generală de sănătate a pacientului. Informația prezentată în acest articol nu este suficientă pentru a face o recomandare. Este important să se consulte un medic homeopat calificat care va analiza cazul în totalitate și va face o prescriere conform necesităților individuale. Încrede-te în mâinile unui homeopat bun. Te aștept la o consultație și îți voi fi alături în calea ta spre vindecare.

Îmi face plăcere să fiu medicul tău homeopat, iar vindecarea poate fi doar la un click distanță!Tatiana Savciuc

Tatiana Savciuc

CCH, RCSHom, IACH (cert), MD (Europe)
Fondatoare Homeopatie.md

Calendar programari consultatie homeopata