Home » Homeopatia în sarcină și beneficiile ei

Homeopatia în sarcină și beneficiile ei

E-BOOK GRATUIT: Ghidul Pacientului Homeopat. Descarcă aici →

Sarcina aduce cu sine profunde modificări ale corpului. Majoritatea schimbărilor fizice şi emoţionale care au loc în organismul viitoarei mămici sunt provocate de modificările hormonale, care ar trebui să fie gestionate individual, cu mare grijă şi blândeţe. Homeopatia in sarcina aduce beneficii și pentru mamă, și pentru bebe.

Homeopatia este ideală pentru femei în perioada gravidităţii, pentru că această ramură a medicinei este blândă în privinţa impactului asupra organismului. Remediile homeopate sunt sigure şi inofensive pentru bebeluşul aflat în burtica mamei, pentru că la fabricarea lor a fost folosită o cantitate extrem de mică de substanţă activă.

Indicații pentru un tratament homeopat în sarcină

De cele mai dese ori tratamentul homeopat în timpul sarcinii este indicat în cazul greţurilor din primele luni de sarcină, tulburărilor alimentare din timpul sarcinii, tulburărilor de somn, senzaţiei de nod în gât, iritabilităţii, plânsului fără nici o cauză ş.a.

Totodată, anemia în sarcină este foarte des întâlnită iar cu un remediu homeopat poate fi reglată absorbția fierului și/sau calciu în organismul femeii însărcinate. Homeopatia poate fi aplicată ca terapie de sinestătătoare pentru a ridica nivelul ferului seric și hemoglobinei, sau poate fi aplicată în paralel cu administrarea suplimentelor corespunzătoare. Un rol important îl are îmbogăţirea regimului alimentar cu produse ce au conţin ridicat de Fier, Calciu, acid folic, și nu numai.

În acelaşi timp, tratamentul homeopat poate ajuta la pregătirile pentru naştere, favorizând contracţiile uterine şi micşorând durata travaliului. Pe lângă aceasta, tratamentul homeopat ne poate ajuta şi după naştere, prin instalarea şi menţinerea secreţiei lactate la mamă sau printr-o vindecare mai rapidă în cazul unei eventuale cicatrice cezariene. Dacă sunteți în ultimul trimestru de sarcină vezi “Top 20 remedii homeopate pentru o naștere ușoară”.

Tratamentul homeopat în timpul sarcinii are ca scop:

  • favorizarea dezvoltării armonioase a fătului şi naşterea unui copil sănătos;
  • asigurarea unei evoluţii normale a sarcinii, reducând riscul avortului spontan şi naşterea prematură;
  • contribuţia la obţinerea unei naşteri spontane naturale, fără complicaţii;
  • asigurarea revenirii la normal a mamei şi prevenirea sau tratarea posibilelor dereglări apărute după naştere.

Tratamentul homeopat poate fi început chiar şi înainte de concepţia copilului, pentru o stare de sănătate cât mai bună a viitoarei mămici, pe parcursul sarcinii, la naştere şi după.

Remediile homeopate nu au efecte adverse şi pot fi administrate cu încredere de femeile însărcinate şi în tratamentul unor probleme banale de sănătate, precum viroze, răceli, tuse, alergii etc. Mai mult ca atât, datorită faptului că homeopatia vindecă din interior, identificând şi îndepărtând cauzele principale ale bolilor, pot fi tratate cu succes şi probleme mai grave, ca de exemplu: infecţiile urinare, erupţiile pe piele, otitele, sinuzitele, amigdalitele, oboseala cronică, durerile de cap, durerile de coloană, tulburările digestive, insomnia ş.a. Homeopatia tratează bolnavul, nu boala; cauzele, nu simptomele. Ea stimulează sistemul imun, dându-i corpului uman puterile necesare pentru a lupta împotriva factorilor nocivi care îl ameninţă.

Medicamentele chimice trebuiesc evitate pe toată durata sarcinii şi alăptării, iar în unele perioade critice consumul de medicamente trebuie redus la zero. Primul trimestru este crucial pentru existenţa fătului, deoarece în această perioadă are loc organogeneza şi există riscul cel mai mare în apariţia malformaţiilor, de aceea viitoarea mămică va trebui sa facă tot posibilul ca să evite orice fel de substanţe toxice şi medicaţie alopată.  Aici intervine homeopatia, care este cea mai bună alegere pentru situațiile în care viitoarele mămici necesită un tratament.

Este recomandabil ca remediile homeopate să fie admninstrate la indicația medicului homeopat, iar sarcina să fie monitorizată în paralel de medicul obstetrician – ginecolog, având astfel garanţia unei supravegheri corecte a sarcinii.

Îmi face plăcere să fiu medicul tău homeopat, iar vindecarea poate fi doar la un click distanță.Tatiana Savciuc

Tatiana Savciuc

CCH, RCSHom, IACH (cert), MD (Europe)
Fondatoare Homeopatie.md

Calendar programari consultatie homeopata