Home » Homeopatia medicina regala

Homeopatia medicina regala

E-BOOK GRATUIT: Ghidul Pacientului Homeopat. Descarcă aici →

Familia Regala Britanică este bine cunoscută ca fiind foarte conservatoare și care valorifică idealurile tradiționale de familie și serviciu public. Dar este mai puțin cunoscută prin faptul că, când vine vorba de sănătate își face alegerea în favoarea tratamentelor neconvenționale, indiferent dacă medicina convențională le-a acceptat sau nu pe parcursul istoriei. Homeopatia de la începutul dezvoltării sale a fost prezentă la curtea regala.  

Printre primii care și-a făcut public interesul special pentru homeopatie a fost Regina Adelaide, în 1835. Regina Adelaide, soția regelui William al IV-lea, suferea de o boală gravă pe care medicii curții nu o puteau vindeca. Regina a cerut serviciile unuia dintre cei mai fideli colegi ai lui Hahnemann, Dr. Johann Ernst Stapf, care a vindecat-o. Mulți aristocrați britanici au împărtășit interesul reginei față de noua medicină, inclusiv marchizul Anglesey. Marchizul Anglesey a avut de traversat Canalul Britanic pentru a merge la Paris ca să beneficieze de un tratament homeopat, oferit de către însăși fondatorul homeopatiei, dr. Samuel Hahnemann.

Diferiti regi si regine din Marea Britanie de la regina Adelaide încoace au solicitat în mod deschis îngrijiri medicale de la medici homeopati. Regina Victoria și familia sa regala a fost tratată de doctorul Frederick Quin, medicul homeopat personal al prințului Leopold al Belgiei, care era unchiul prințului Albert – soțul reginei Victoria. În filmul recent popular „Young Victoria” este relatată frumoasa lor poveste de dragoste.

Prințesa Maria, care a devenit ulterior Regina Maria (1865-1953), soția regelui George al V-lea, a organizat strângere de fonduri pentru extinderea Spitalului Homeopatic din Londra. Regele George al V-lea (1865-1936) a apreciat homeopatia deoarece i-a rezolvat definitiv răul de mișcare. Remediul homeopat Tabacum, prescris de medicul său homeopat dr. Sir John Weir, a fost remediul care a lucrat ca prin magie oferindu-i posibilitatea să savureze în totalitate hobiul său, fiind pasionat de navigație. În mod ironic, fiul său, devenit ulterior Regele George al VI-lea, a avut o experiență complet diferită cu tutunul. În contrast, el a fost dependent cronic de tutun, ceea ce a dus la moartea sa timpurie. Totuși, regele George al VI-lea a fost bine familiarizat cu homeopatia, încât a numit unul din caii sai de curse Hypericum, care este numele unui remarcabil remediu homeopat util în traumatismul nervilor. Regele George al VI-lea în 1948, și-a arătat profunda apreciere pentru acest sistem de medicină prin acordarea titlului Regal Spitalului Homeopatic din Londra.

Soția regelui George al VI-lea, Elizabeth Bowes-Lyon (1900-2002) – adeptă și ea a homeopatiei. Împreună au avut două fiice, Elizabeth și Margaret. Elizabeth Bowes-Lyon a devenit cunoscută sub numele de „Regina Elisabeta, Regina Mamă”, pentru a o diferenția de fiica ei Regina Elisabeta a II-a (1926-2022). Regina Mamă a apreciat în mod deosebit homeopatia. Ea a afirmat: „Arnica este cel mai minunat medicament și fiecare medic, inclusiv cei care nu sunt instruiți în homeopatie, ar trebui să folosească Arnica”.

Regina Elisabeta a II-a a urcat pe tron ​​în 1952 și a fost patron la Spitalul Homeopatic Regall din Londra, care a suferit o renovare de 35 de milioane de dolari în 2005. Când Regina Elisabeta a II-a a vizitat spitalul în 2000, s-a uitat direct la poza lui Sir John Weir, care a fost medicul homeopat familia regala, și a menționat „a făcut mult bine tatălui meu”. Pentru a ține pasul cu vremurile, în 2010, acest spital și-a schimbat numele în Royal London Hospital for Integrative Medicine (Spitalul Regal de Medicină Integrativă din Londra).

Creșterea timpurie a homeopatiei în Marea Britanie la mijlocul anilor 1800 a devenit posibilă în mare parte prin sprijinul familiei regala și aristocrația britanică. Primul homeopat al regalității britanice, dr. Frederick Quin, a fost fiul ducesei de Devonshire (1765-1824) și, prin urmare, el însuși un aristocrat. Când Quin și-a început practica homeopată la Londra în 1832, a tratat în primul rând membrii propriei sale clase nobiliare. 2001-2018 Dr. Peter Fisher a fost medical homeopat al Majestății Sale Regina Elisabeta a II, director al Spitalului Regal de Medicină Integrativă din Londra, Președintele Facultății de Homeopatie din Londra, editor șef al jurnalului Homeopathy. Peter Fisher a prezidat grupul de lucru al Organizației Mondiale a Sănătății pentru homeopatie și a făcut parte din grupul lor consultativ de experți în medicina tradițională și complementară.

Prințul Charles pe atunci în 2019, actualul Regele Charles III, și-a anunțat public susținerea homeopatiei, devenind patron al Faculty of Homeopathy din Londra. Expunerea lui publică a ridicat un val de comentarii răutăcioase din partea scepticilor, un astfel de scepticism este comun la persoanele care nu înțeleg homeopatia și nici nu își doresc să afle mai multe despre ea, sau pur și simplu nu au folosit-o vreodată. Dacă nu poți explica ceva, nu înseamnă că nu există. “Cred că ceea ce îi împiedică pe oameni să accepte homeopatia este ignoranța, dar ignoranța este criminală atunci când sunt în joc viețile oamenilor. Nici o persoană integră care cunoaște rezultatele homeopatiei nu poate refuza să o accepte. Nu are de ales. Când am cunoscut-o și am înțeles-o, am devenit adeptul ei. Pentru mine nu a existat o altă opțiune, pentru a continua să fiu un om cinstit și integru.” John Weir, medic al regelui George al VI-lea și al celor patru generații de monarhi britanici.

Dragostea altor monarhi europeni pentru homeopatie

Sir John Weir a fost nu numai medicul homeopat al regelui George al VI-lea, dar a oferit tratament homeopat altor șase monarhi, Regele Edward al VII-lea, George al V-lea, Edward al VIII-lea, ducele de Windsor, George al VI-lea, Elisabeta a II-a, regele Gustav al V-lea al Suediei (1858-1950) și al regelui Norvegiei Haakon VII (1872-1957). (3)

Napoleon al III-lea și împărăteasa Eugenie a Franței au fost cunoscuți ca susținători ai homeopatiei. Napoleon al III-lea a acordat Crucea Cavalerului Legiunii de Onoare medicului homeopat al familiei sale, Dr. A.J. Davet. Dr. Alexandre Charge – pentru rezultatele sale remarcabile folosind medicamente homeopate în tratarea pacienților cu holeră. Dr. J. Mabit – pentru munca sa de șef al unui spital din Bordeaux, unde a constatat eficiența tratamentului homeopat.

Este demn de remarcat faptul că regalitatea britanică nu a fost singurii nobili care au îmbrățișat și au susținut homeopatia. La mijlocul secolului al XIX-lea, un număr remarcabil de 77 medici homeopati au servit ca medici personali pentru monarhi și familiile lor. Printre oamenii care au ales homeopatia pot fi întâlniţi mulţi genii ai  trecutului şi prezentului din sfera politică, ştiintifică, culturală si artistică, 11 Preşedinţi americani, 7 Papi de la Roma, Charles Darwin, Maica Tereza, Mark Twain, David Beckham, Catherine Zeta-Jones, Cindy Crawford, Paul McCartney, toţi ei şi mii de alte personalităţi celebre folosesc sau au folosit homeopatia.

Numeroși regi, regine și duci din Germania, Austria, Italia, Spania și Prusia au fost susținători ai homeopatiei, la fel ca țarul Nicolae și țarul Alexandru al II-lea al Rusiei. În ciuda puterii imense pe care acești monarhi o aveau în acel moment, rezistența la homeopatie din partea medicilor convenționali a fost atât de puternică încât acești monarhi nu au putut să depășească puterea economică a medicilor și farmaciștilor din acea epocă. Un reporter a menționat că nici țarii din Rusia nu au reușit să spargă „zidul chinez prin care ierarhia medicală își înconjoară domeniul”.

Totuși, acești monarhi și-au putut exercita liberul arbitru în îngrijirea medicală și au ales în mod constant un tratament homeopat, făcând homeopatia medicina regala. De ce să nu alegi și tu homeopatia!? Eu mi-am făcut alegerea pentru mine și familia mea. Dacă încă nu ai folosit homeopatia, te încurajez să îi oferi o șansă, și își doresc să beneficiezi în totalitate de efectele sale curative. Meriți și tu o medicina regala!

Îmi face plăcere să fiu medicul tău homeopat, iar vindecarea poate fi doar la un click distanță.Tatiana Savciuc

Tatiana Savciuc

CCH, RCSHom, IACH (cert), MD (Europe)
Fondatoare Homeopatie.md

Calendar programari consultatie homeopata