Home » Sărbătorile de iarnă și vacanța la munte – remedii homeopate

Sărbătorile de iarnă și vacanța la munte – remedii homeopate

E-BOOK GRATUIT: Ghidul Pacientului Homeopat. Descarcă aici →

Sărbătorile de iarna ne teleportează în copilărie și ne fac să ne simțim copii din nou. Zilele sunt pline de emoții frumoase iar serile de clipe minunate petrecute lîngă cei dragi. Mult așteptata vacanță de iarna cochetează cu noi încă din primele zile a lui Decembrie. Concediul, într-o lume perfectă, ar trebui să fie unul relaxant, dar în viața reală el poate fi și un pic stresant. Pentru a aduna cât mai multe amintiri frumoase de sărbători, homeopatia ne vine în ajutor prin asigurarea unei stări de bună sănătate. Având trusa homeopată la îndemână, de multe ori câteva granule sunt suficiente pentru a readuce starea de bine. Excepție face situațiile când viața este pusă în pericol iar serviciul medical de urgență este crucial.

Să analizăm câteva situații când homeopatia poate fi de primă alegere, fiind în vacanța de iarna pe pârtie la munte, sau în jurul mesei la o cabană, sau alintați la maxim de bunei.

Tuburări digestive

Sărbătorile implică de multe ori mese copioase. Pentru a calma sau a evita dereglările digestive în caz de excese alimentare, și a minimaliza efectul de mahmureală, se ia Nux Vomica 15ch în ziua evenimentului și următoarea zi. Dacă avem o stare de indigestie după consumul de produse mai grase se ia Pulsatilla 15ch. Dacă îți plac prea mult micii, friptura și sarmalele, însă vezica ta biliară și ficatul nu sunt în cea mai bună formă, atunci salvarea ta va fi Chelidonium sau Lycopodium. După consumul de prea multe dulciuri, în special copiii ce le-au primit în dar de la Moș Crăciun și cei dragi – Argintum nitricum 15ch va remedia ușor starea de nervozitate și discomfortul abdominal.

 Stări emoționale

Dacă după petrecere suferiți de insomnie cauzată de o supra-excitare, cel mai probabil remediul homeopat Coffea va aduce un somn dulce. Acest remediu ar putea fi deosebit de benefic pentru copiii care au probleme cu somnul din cauza emoțiilor cauzate de stările de anticipare, fie că-l așteaptă cu nerăbdare pe Moș Crăciun, fie întâlnirea cu bunicii, fie vacanța la pârtie. În cazul cînd vacanța presupune un zbor cu avionul, dar persoana are o frică exagerată și o stare de panică, atunci o doza de Aconitum 200ch înainte de zbor și 1-2 administrări în timpul zborului va face zborul cu mult mai ușor și comfortabil.  O stare de anxietate cu senzație de slăbiciune și tremurici lăuntric va fi ameliorată de Gelsemium.

Rău de mișcare

Dacă vacanța de iarna presupune o deplasare cu mașina, iar copiii suferă de rău de mișcare, în ajutor ne vine Cocculus 30ch, care se ia cu o ora înainte de plecare și se repetă la necesitate în momentul călătoriei. În caz că Cocculus nu aduce ameliorarea iar starea de rău de mișcare e însoțită de vertij, față palidă, transpirații reci, senzație de greață și stare de vomă la cea mai mica mișcare, atunci câteva granule de Tabacum 30ch aduce ameliorarea și face călătoria cu mult mai placută.

Traumatisme iarna

O vacanță iarna la munte poate lăsă amintiri mai puțin frumoase în cazul unor traumatisme. Echimozele (vînătăi) însoțite de durere și edem ce apar în traumatisme de orice natura, beneficiază de minunatul remediu homeopat Arnica Montana. Arnica Montana este bine cunoscut pentru capacitățile de vindecare a rănilor, fiind preparat din arnica plantă, numită și “carul zânelor”. În traumatisme eu personal recomand remediul homeopat Arnica să fie administrat în diluție de 200ch. Se administrează câte 3 granule cât mai curând din momentul accidentului, de regulă 3-5 administrări pe zi în primele două zile, iar apoi în priza unică, zilnic, pentru încă 3-5-7 zile, depinde de caz. Arnica mai poate fi folosită local sub formă de unguent sau ulei, doar în traumatismele când pielea rămâne intactă. În caz de luxații sau entorse o ameliorare rapidă va aduce Ruta graveolens.
Important: Dacă este o suspecție de fractură, luxație au entorsă, nu neglija vizita la medic.

Stări acute iarna

De obicei familiile cu copii mici au parte de surprize nu prea plăcute, ca gen răceală, viroză, tuse sau uneori vacanța coincide cu perioada de dentiție la copiii mici. În aceste cazuri din trusa homeopată nu ar trebui să lipsească cele top 7 remedii homeopate pentru combaterea febrei.

Înainte de a merge în vacanță, nu ezitați să contactați medicul D-stră homeopat, care va completa trusa homeopată a familiei conform necesităților individuale. Sărbători fericite alături de cei dragi!

Îmi face plăcere să fiu medicul tău homeopat, iar vindecarea poate fi doar la un click distanță.

Programare Consultație Online

Tatiana Savciuc

Tatiana Savciuc

CCH, RCSHom, IACH (cert), MD (Europe)
Fondatoare Homeopatie.md

Calendar programari consultatie homeopata