Home » În Elveția homeopatia a primit același statut ca și medicina convențională

În Elveția homeopatia a primit același statut ca și medicina convențională

E-BOOK GRATUIT: Ghidul Pacientului Homeopat. Descarcă aici →

În Elveția homeopatia a primit același statut ca și medicina convențională, Mai 2017. Terapiile alternative, ce include homeopatia, medicina pe bază de plante, acupunctura și medicina tradițională chineză, sunt considerate a fi egale cu medicina convențională și vor fi incluse în sistemul obligatoriu de asigurări de sănătate din Elveția.

Sprijinul pentru homeopatie a fost atât de puternic încât două treimi din populația Elveției au cerut includerea ei pe lista serviciilor de sănătate publică. În 2009, ca urmare a votului, s-a decis ca terapiile complimentare să fie acoperite de asigurarea obligatorie de bază, pe o perioadă de probă de șase ani: 2012-2017. Acest proces a avut ca scop să demonstreze eficacitatea, rentabilitatea și durabilitatea tratamentului homeopat. Cu toate acestea, ministrul de interne, Didier Burkhalter, a convenit că este “imposibil să ofere astfel de probe pentru aceste discipline în integralitatea lor”. Ministerul intenționează acum să permită în continuare rambursarea costurilor de tratament prin asigurarea obligatorie de asistență medicală, cu condiția că serviciile sunt prestate de medicii autorizați. În Elveția, homeopatia poate fi practicată numai de către medicii care au urmat o pregătire suplimentară în arta homeopatiei, deoarece homeopatia este clasificată ca formă medicală de tratament.

Propunerea guvernului include de asemenea prevederi pentru creșterea cercetării și formării profesionale în domeniu. În plus pentru rambursarea costurilor de tratament, se vor recunoaște diplomele pentru practicienii non-medicali de terapii alternative. De asemenea, va exista o mai mare colaborare între medicina alternativă și cea clasică. Elveția are mai mulți practicieni ce folosesc medicina complementară pe cap de locuitor decât oriunde în lume – în numar de 17,200 specialiști înregistrați de asigurarea de sănătate.

În Elveția există mai multe organizații homeopate: Associazione per l’omeopatia unistica clasică (AOUC); Homöopathie Verband Schweiz (HVS); Schweizerische Homöopathie Gesellschaft (SHG); Schweizerischer Verein für Homöopathie (SVH); Schweizerischer Verband Homöopathischer Aerzte (SVHA).

Când te gândești la Elveția, imediat vizualizezi Alpii, ciocolata, băncile și ceasurile de ultimă generație. Acum la această listă voi adăuga homeopatia – ca terapie medicală ce ocupă același statut ca medicina alopată.

Îmi face plăcere să fiu medicul tău homeopat, iar vindecarea poate fi doar la un click distanță.Tatiana Savciuc

Tatiana Savciuc

CCH, RCSHom, IACH (cert), MD (Europe)
Fondatoare Homeopatie.md

Calendar programari consultatie homeopata