Home » Infecție virală covid: rezultate tratament homeopat

Infecție virală covid: rezultate tratament homeopat

E-BOOK GRATUIT: Ghidul Pacientului Homeopat. Descarcă aici →

Zilnic primesc întrebări despre posibilitatea unui tratament homeopat în infecția COVID-19, și anume despre eficacitatea unui tratament homeopat. În acest articol, publicat 30 Aprilie 2020, vreau să expun experiența medicilor homeopați italieni în tratamentul infecției cu Coronavirus, bazată pe un studiu recent.  

Tratament homeopat infecția virală covid – rezultate studiu

În Italia, ca și în alte țări, majoritatea pacienților diagnosticați pozitiv cu COVID-19 urmează un tratament la domiciliu, dacă situația lor clinică este ușoară. Conform rapoartelor epidemiologice, din cei infectați cu coronavirus până la 20% dezvoltă o stare severă care necesită spitalizare. Deși, această cifră variază în diferite țări, se păstrează aspectul că printre cei care sunt spitalizați, până la un sfert au nevoie de internare în unitatea de terapie intensivă, reprezentând aproximativ 5 – 8% din totalul populației infectate. În acest articol vom discuta despre posibilitatea unui tratament homeopat, în cazul celor 80% de persoane infectate, ce dezvoltă o formă ușoară. Găsăți mai jos relatat rezultatul tratamentului homeopat pe un grup de 50 pacienți.

Acest studiu descrie rata de spitalizare, evoluția clinică, remediile homeopate folosite și ne oferă o imagine actualizată a utilizării, limitările și perspectivele homeopatiei clasice la pacienții COVID-19 pozitivi, cu evolutie clinică ce nu necesită spitalizare.

Demografic

În studiu au participat 50 de personae confirmate COVID pozitiv, dintre care  29 au fost femei și 20 bărbați (într-un caz, genul nu a fost specificat).
În 4 cazuri pacienții au fost copiii cu vârsta cuprinsă între 6 și 9 ani, vârsta medie a fost de 6,75 ani. Durata tratamentului în medie a fost 10 zile (de la 3 la 17 zile).
Vârsta medie a pacienților adulți în cazurile observate au fost cuprinse între 22 și 79 de ani, cu vârsta medie de 49,47 ani. Durata tratmentului în medie a fost de 14,09 zile (de la 4 la 34 de zile).

Geografic

Provinciile de origine a pacienților au fost: Milano (15 cazuri), Parma (4), Biella (4), Napoli (3), Verona (3), Toscana (3), Canton Ticino (2), Catania (2), Piacenza (2), Pescara (2) și cite un caz în Crema, Veneto, Bologna, Bergamo, Roma și 5 cazuri locație nespecificată (Italia).

Tratamentul homeopat

Gravitatea simptomelor pe o scară de la 1 la 4 în medie a fost 2.3. Tratamentul homeopat a fost urmat până la îmbunătățirea clinică a pacientului. În fiecare caz a fost identificat și prescris un singur remediu homeopat la un moment dat. În 50% din cazuri, un singur remediu a fost utilizat, în restul cazurilor – o secvență de 2 până la 6 remedii diferite, și anume: 2 remedii în 32% cazuri, 3 remedii în 10%, 4 remedii  – 2%, 5 remedii în 2%, iar cazuri ce au necesitat o prescriere de 6 remedii au fost 4%.

Remediile homeopate prescrise au fost: Bryonia alba (de 21 ori); Arsenicum Album (16 ori); Phosphorus (9 ori); Belladonna (6 ori); Antimonium tartaricum (6 ori); Eupatorium perfoliatum (4 ori); Phosphoricum acidum (3 ori); remediu homeopat nespecificat (3 ori); Lycopodium clavatum (3 ori); Sulfur (3 ori); Hepar sulfur (2 ori); Kalium phosphoricum (2 ori); Gelsemium sempervirens (2 ori); iar următoarele remedii fiind recomandate unic – Mercurius solubilis, Chelidomum majus, Spigelia, Dulcamara, Psorinum, Spongia tosta, Ferrum hosphoricum, Ruta graveolens, Causticum, Thuya occidentalis, Streptococcinum, Ignatia.

Concluzii

În cazul tratamentului homeopat nu au fost observate reacții adverse. Toate cazurile au fost tratate homeopat în condiții de izolare la domiciliu. În nici un caz, având în vedere tendința clinică favorabilă, spitalizarea nu a fost necesară. 

Acest studiu ne confirmă posibilitatea unui tratament homeopat în cazurile unei infecții COVID. Cazurile ce dezvoltă simptome de gravitate sporită, necesită spitalizarea. Homeopatia aplicată în cazurile ce necesită un tratament la domiciliu, ar putea ușura sistemul medical. Nu există un remediu homeopat folosit cu scop profilactic, însă homeopatia are loc ca terapie medicală. Cred că în scurt timp vor fi disponibile mai multe studii ce vor reflecta eficacitatea unui tratament homeopat în cazurile de infecții COVID.

Pentru a preveni răspândirea infecției:

  • spălați-vă des pe mâini. Folosiți săpunul de fiecare dată sau dacă acesul la apă și săpun este imposibil la moment – folosiți o soluție pe bază de alcool.
  • mențineți o distanță sigură în societate.
  • nu atingeți cu mîina ochii, nasul sau gura.
  • acoperiți-vă nasul și gura cu cotul îndoit sau un țesut atunci când tușiți sau strănutați.
  • dacă prezentați simptome de răceală, rămâneți acasă și vă autoizolați.
  • dacă aveți febră, tuse și dificultăți în respirație, solicitați asistență medicală. Sunați linia ferbinte și urmați indicațiile autorității locale de sănătate.

Evitarea vizitelor inutile la unitățile medicale permite sistemului de asistență medicală să funcționeze mai eficient, astfel protejându-vă pe voi și pe ceilalți. Pentru problemele tale de sănătate consultația homeopată online este o posibilitate reală acum mai mult ca niciodată. Te ajut cu drag, oriunde te-ai afla!

Îmi face plăcere să fiu medicul tău homeopat, iar vindecarea poate fi doar la un click distanță.Tatiana Savciuc

Tatiana Savciuc

CCH, RCSHom, IACH (cert), MD (Europe)
Fondatoare Homeopatie.md

Calendar programari consultatie homeopata