Deseori sunt întrebată: “Pot să evit intervenția chirurgicală cu un tratament homeopat?” Fie că este vorba de adenoizi sau polipi nazali la copii, fie un chist de glanda tiroidă sau chist ovarian, sau obstrucția de canal lacrimal la bebeluș, sau chalazion (șalazion) la ochi, în practica mea am avut cazuri când necesitatea unei intervenţii chirurgicale a dispărut datorită unui tratament homeopat.
Chirurgia, este o terapie radicală şi trebuie să se recurgă la ea când nici o medicaţie nu aduce ameliorare şi vindecare, sau în cazurile de urgenţă majoră, când viaţa pacientului este în pericol. Însă, în anumite condiţii medicale, cum ar fi amigdalita, hipertrofia vegetaţiilor adenoide, hemoroizi, negi, chist tiroidian sau ovarian, fibrom uterin ş.a., homeopatia ne oferă posibilităţi terapeutice cu o rată mare de succes. Ar fi bine de menţionat că şi în cazul când intervenţia chirurgicală (operatie chirurgicală) este inevitabilă, putem interveni cu remedii homeopate în perioada pre- şi postoperatorie, având ca scop accelerarea vindecării şi evitarea efectelor secundare ale anesteziei, precum şi pentru a contracara orice efect de anxietate. Homeopatia mânuită cu iscusinţă şi bună cunoaştere aduce rezultate spectaculoase, chiar şi atunci când se pare că nu mai sunt speranţe.
Chirurgia reprezintă medicina convențională în cele două aspecte: cea mai bună și cea mai rea. Pe de o parte, intervenția chirurgicală demonstrează un progres al medicinei incredibil de sofisticat, dar, pe de altă parte, indică adesea incapacitatea medicilor și a pacienților de a preveni acest tratament invaziv de ultimă instanță. La fel ca alți profesioniști din domeniul sănătății, medicii homeopați onorează rolul special pe care chirurgia și chirurgii îl au în îngrijirea sănătății.
Medicii homeopați nu sunt împotriva intervenției chirurgicale, deoarece anumite afecțiuni pur și simplu nu pot fi tratate fără ea. În același timp, însă, sunt cazuri când intervenția chirurgicală este efectuată inutil, din diverse motive. Se efectuează atunci când alte măsuri mai puțin invazive pot fi utilizate în mod eficient. Se efectuează prea devreme când organismul încă se poate vindeca. Și se efectuează inadecvat, în primul rând pentru că chirurgii știu foarte bine să taie, și prin natura profesiei, nu prea cunosc, sau acceptă, alte opțiuni non invasive de tratament. “Legea ciocanelor” pătrunde în multe profesii: când ești ciocan, totul devine cui. Să nu se facă o impresie că se generalizează ideia unei intervenții chirurgicale efectuată inadecvat, mai bine spus, ași vrea să cred că aceastea sunt cazuri rare și excepționale. Deci, când se pune în discuție o eventuală intervenție chirurgicală, de șapte ori măsoară și odată taie. Parafrazând, recomand mereu să se ceară o a doua opinie.
În cazul când s-a efectuat operația cu succes, înseamnă oare acest lucru că persoana este vindecată? Aparent, problema principală a fost înlăturată, dar nu s-a rezolvat sursa dezechilibrului patologic. Ca exemplu, chirurgul poate să îndepărteze un abces, pietre la rinichi sau vezica biliară, polipi sau adenoizii nazali, ș.a. Dar, deoarece această îndepărtare nu schimbă procesele patologice care au stat la bază și au contribuit la rezultatul final, nu putem vorbi de o vindecare profundă. Dacă nu se ține cont de factorii ce au declanșat și au dezvoltat rezultatul final, atunci în scurt timp adenoizii vor recidiva, se vor forma din nou pietre la rinichi, iar după înlăturarea vezicii biliare problemele digestive nu dispar. Este necesară o vindecare profundă și definitivă, unde homeopatia ca terapie holistică excelează.
Dacă am trăi într-o lume perfecta, nu ar trebui să ajungem în situațiile cînd o afecțiune curabilă se ajunge sub bisturiul chirurgului. Însă, sunt situații când adresarea se face prea târziu, procesele patologice sunt prea profunde, și atunci intervenția chirurgicală este unica soluție. Nu te descuraja, nici acum nu este prea tîrziu să îți asumi responsabilitatea pentru sănătatea ta. Totul depinde de tine, o gîndire pozitivă este primul pas spre vindecare. Ține cont de importanța echilibrului muncă – odihnă, un somn calitativ, o alimentație echilibrată, felul în care faci față stresului, activitate fizică regulată, relaxare, meditație, un hobby pentru sănătatea ta mintală, și multe alte verigi care în sumă te ajută să fii sănătos. Homeopatia ar fi un instrument pentru ați restabili sănătatea, cea mai bună alegere în episoadele acute și ca profilaxie pentru bolile cornice. Homeopatia vindecă organismul profund și definitv, adresând problema de la rădăcina dezechilibrului, și își are aplicația în pregătirea preoperatorie și pentru o recuperare ușoară și o vindecare rapidă postoperatorie, și desigur ca profilaxie în prevenirea recidivelor și a revenirii bolii. Integrarea remediilor homeopate cu îngrijirea chirurgicală folosește tot ce este mai bun din medicina alopată și holistică, sau altfel spus medicina convențională și cea naturistă. Să merităm ce e mai bun!
Îmi face plăcere să fiu medicul tău homeopat, iar vindecarea poate fi doar la un click distanță.

Tatiana Savciuc
CCH, RCSHom, IACH (cert), MD (Europe)
Fondatoare Homeopatie.md