Home » Despre consultația homeopată

Despre consultația homeopată

Cum decurge o consultaţie homeopată?

Consultaţia homeopată este una specifică, diferită de consultaţiile medicale obişnuite. Medicul homeopat va fi interesat nu doar de diagnosticul clinic, dar cum această afecțiune este exprimată în cazul tău, deoarece un homeopat adevărat nu-și va baza niciodată prescripția pe denumirea bolii. Inițial medicul homeopat te va întreaba care este motivul adresării, apoi va asculta cu atenție suferința ta. Abia mai târziu va pune întrebări pentru a specifica anumite momente, va întreba despre situațiile de stres, despre starea emoțională, despre frici, despre somn, despre preferințele alimentare, și multe alte detalii. Medicul homeopat e interesat chiar și de ceea ce vi se pare a fi nesemnificativ și fără nicio legatură cu boala pe care o aveți. Scopul culegerii informației detaliate este identificarea remediului homeopat constituţional, ce acoperă totalitatea simptomelor pe nivel fizic, emoţional şi mental. După o analiză detaliată a cazului, medicul homeopat va veni cu o recomandare individualizată.

Cât durează o consultaţie homeopată?

Un mit despre homeopatie este că “consultaţia homeopată durează foarte mult”. Este adevărat că o consultație la medicul homeopat, pe lângă faptul că pare “ciudat”, durează mai mult decât o consultație la medicul alopat. Durata consultației depinde de multitudinea simptoamelor ce vor vi discutate detaliat, de istoricul bolii, de dificultatea cazului, de experienţa medicului homeopat, precum şi de iscusinţa de a valoriza corect simptomele prezente. Deobicei durata primei consultații poate varia între 40 minute -1 oră, pe cînd consultația homeopată de evaluare durează 30 – 40 minute. Iar consultația homeopată pentru situația acută poate fi mai scurtă, deoarece sunt suficiente câteva simptome pentru o prescriere de urgenţă. 

Sunt necesare analizele de laborator pentru o consultaţie homeopată?

Investigaţiile paraclinice nu sunt esenţiale pentru alegerea remediului homeopat, însă ele sunt informative pentru stabilirea unui diagnostic alopat şi pentru monitorizarea evoluţiei cazului pe parcursul tratamentului. Bunăoară, urmărirea transaminazelor într-o afecţiune hepatică fără alte simptome evidente pentru pacient, ne permite să apreciem evoluţia cazului dat; sau analiza urinei va fi informativă în eficacitatea tratamentului homeopatic în unele afecţiuni renale. Analizele de laborator uneori ne permit să prognosticăm o anumită evoluţie a cazului, şi să evaluăm dacă cazul este curabil sub un tratament homeopat. Dacă ai efectuat recent careva analize de laborator, ele pot fi scanate sau fotografiate și trimise prior consultației. În momentul consultației vom discuta mai detaliat despre ele, iar dacă va fi necesar de careva investigații suplimentare, vei primi recomandarea necesară.

De ce sunt necesare consultaţiile repetate dacă eu deja mă simt mai bine?

Deseori consultaţia de evaluare este ignorată din cauză că pacientul vede rezultatul şi crede că aceasta este sufficient. Sau un alt motiv este că pacientul nu vede efectul dorit şi este dezamăgit. Oricare ar fi motivul, consultaţia de evaluare nu trebuie neglijată, pentru că, de cele mai dese ori, a doua consultație este cu mult mai importantă şi decisivă în conduita unui caz. Consultaţia de evaluare permite medicului de a estima şi de a analiza răspunsul organismului la remediul homeopat prescris, dacă este necesară o altă diluţie, sau aşteptăm ca remediul să-şi termine acţiunea, sau mergem cu un remediu complementar, sau … Deci, pentru a avea un tratament homeopat cu succes, consultaţiile de evaluare sunt obligatorii.

De câte consultații va fi nevoie?

Oamenii se prezintă la medicul homeopat cu o diversitate de afecţiuni. Unele dintre ele fiind recent dobândite, altele cu o durată mai mare în timp. La fel variază mult modul de viaţă al pacientului, circumstanţele în care apare dezechilibrul, precum şi nivelul de sănătate preexistent. Din aceste motive este destul de dificil de a prezice de câte vizite va fi necesar pentru o vindecare. Doar după prima consultaţie, când medicul homeopat dispune nu doar de un diagnostic alopat, dar şi de toată informaţia necesară pentru analiza cazului, se va înţelege cât de profundă este afecţiunea şi nivelul de sănătate al pacientului. Iar după consultaţia de evaluare, când medicul homeopat apreciază răspunsul organismului la remediul homeopat, se vor putea face careva prognoze asupra timpului necesar pentru vindecare. Totul este foarte individual şi depinde de claritatea cazului, de răspunsul organismului la remediul homeopat, de respectarea contraindicaţiilor şi modului sănătos de viaţă, de informaţia furnizată medicului, de existenţa barajelor în tratamentul homeopat ş.a.

Dacă e să vorbim la general, pentru o maladie cronică pacientul ar trebui să facă cel puţin patru consultaţii într-o perioadă de minim şase luni. Pe această perioadă de tratament se evaluează reacţia pacientului la remediu, cu ajustarea lui ulterioară pentru a ne convinge că organismul a luat calea spre vindecare. Apoi vizitele devin mai rare, cu consultaţii repetate la 2-3 luni. Trebuie de menţionat faptul că, în cazul apariţiei unor noi simptome sau a unei stări acute, medicul homeopat ar trebui să fie contactat şi înştiinţat. În cazul în care adresarea se face pentru o problemă acută, de cele mai multe ori sunt necesare 1-2 consultaţii, plus careva corecţii de prescriere la necesitate, pentru o vindecare definitivă.

De ce să alegi o consultație online?

Experiența în consultații online, de mai mult de 5 ani de zile, îmi permite să afirm cu convingere că consultația homeopată online este la fel de eficace ca cea a unei consultații la cabinet. Dacă în localitatea ta nu ai un medic homeopat, datorită progresului tehnic medicul homeopat e mai aproape de tine ca niciodată. Consultația homeopată online îți oferă accesul la medicul tău homeopat, fie că ești în vacanță la munte sau la mare. Iar avantajul diferenței de fus orar între noi, îți oferă accesibilitate în orele târzii: seara după lucru la tine – e dimineață la mine, iar dacă ai nevoie de un consult acut de urgență în plină noapte – eu sunt aici pentru tine.

Vreau o consultație online!

Astăzi e mai simplu ca niciodată programarea pentru o consultație online. Primul pas este să accesezi rubrica Programare Online. Completezi câmpurile necesare și în scurt timp vei primi un email de confirmare. Dacă au fost efectuate careva investigații paraclinice, ele pot fi scanate/fotografiate și partajate cu mine. Voi depune tot efortul, experiența și cunoștințele mele ca să-ți readuc starea de sănătate. Îmi face plăcere să fiu medicul tău homeopat, iar vindecarea poate fi doar la un click distanță.