Home » Despre tratament homeopat

Despre tratament homeopat

Ce boli tratează homeopatia?

Deseori primesc întrebări de felul “trataţi bronşita?”, “aveţi ceva pentru gastrită?”, “cu remedii homeopate se poate trata alergia?”. Răspunsul este afirmativ de fiecare dată, şi ţin să menţionez că prin homeopatie se tratează bolnavul, în unitatea trup, minte și suflet. Principiul fundamental al homeopatiei este individualizarea, cu o abordare holistică a persoanei, ceea ce ar însemna că nu putem separa un organ afectat de restul organismului. În homeopatie pacientul este vazut ca un tot întreg, cu toate suferinţele sale, iar simptomele prezente este limbajul bolii. Medicul homeopat va “decodifica” acest limbaj și va veni cu un tratament homeopat. Homeopatia este o reamintire a organsimului despre abilitatea sa de a se autovindeca. Oricine poate beneficia de efectele terapeutice a homeopatiei, însă homeopatia nu le tratează pe toate. Ca orice altă terapie medicală homeopatia are limite de acțiune.

Este tratamentul homeopat sigur în timpul sarcinii și/sau în perioada de alăptare?

Homeopatia este cea mai bună alegere pentru a trata anumite dereglări în timpul sarcinii, mai ales atunci când medicamentele convenţionale sunt contraindicate. Remediile homeopate sunt sigure şi pentru mamă şi pentru făt. În urma unui tratament homeopat în timpul sarcinii, vom avea o mulţime de beneficii pentru mamă şi copil. Copilul va fi mult mai sănătos şi va avea o dezvoltare fizică armonioasă, emoţional va fi bine echilibrat, şi cu o constituție mai puternică. Tratamentul homeopat poate ajuta corpul și starea emțională a femeii să se pregătească pentru naştere, în special prin ameliorarea anxietății, ramolirea colului uterin, favorizarea contracţiilor uterine, scurtând astfel durata travaliului. Ulterior, după naştere, tratamentul homeopat poate ajuta la instalarea şi menţinerea secreţiei lactate la mamă şi poate ajuta la o mai rapidă vindecare a cicatricei unei eventuale cezariene.

Pot urma un tratament homeopat dacă sunt pe medicație alopată de lungă durată: insulină, preparate hormonale, corticosteroizii inhalatori, etc.?

Există situaţii în care homeopatia serveşte drept medicină complementară medicinei alopate. Din această categorie fac parte bolile cornice. În aceste cazuri remediile homeopate sunt administrate cu o medicație alopată. Astfel, în caz că aveţi o maladie cronică gravă şi luaţi medicamente alopate de ani de zile, un medic homeopat bun niciodată nu va întrerupe brusc acest tratament. Pentru o perioadă veţi fi îndrumat să luaţi concomitent medicamente alopate si homeopate. Ulterior, pe masură ce se constată ameliorarea, doza medicamentelor se va reduce treptat. Cu cât boala este mai “tânără” şi nivelul de sănătate mai ridicat, cu atât necesitatea în medicamentele alopate scade. Dacă sunteţi sub tratament medicamentos, nu renunţaţi la medicaţie înainte de a consulta specialistul!

Este necesar să urmez o anumită dietă în timpul tratamentului homeopat?

În general, tratamentul homeopat nu necesită o careva dietă specială. Pentru o stare bună a organismului ar fi bine să mâncaţi sănătos şi să evitaţi substanţele dăunătoare (aditivi, coloranţi, conservanţi, etc.). În cazul alergiilor este recomandat ca contactul cu produsul alergic să fie limitat la maxim, fie este vorba despre alergiile alimentare, fie în cazul alergiilor de contact sau cele sezoniere. Uneori alimentaţia incorectă sau stilul de viaţă pe care îl duceţi, reprezintă factorii care contribuie la menţinerea problemelor de sănătate cu care vă confruntaţi. Conştientizarea şi excluderea lor face ca tratamentul sa fie mult mai eficient. „Înainte să vindeci pe cineva, întreabă-l dacă este dispus să renunțe la lucrurile care îl îmbolnăvesc” – Hippocrate, părintele medicinei.

Urmând un tratament homeopat se creează dependenţă și va trebui să administrez remediul homeopat toată viața?

Homeopatia nu creează dependenţă şi se foloseşte doar la necesitate. Administrarea remediului homeopat poate avea un efect rapid, de la minute pînă la câteva ore, în situațiile acute ca de exemplu în cazul colicelor abdominale sau reducerii febrei în debut de răceală. Uneori tratamentul homeopat poate fi administrată chiar şi timp de 6 luni, în cazul unor boli cronice precum artrita, astm, alergie, etc.

Se pot evita operaţiile cu un tratament homeopat?

În practica mea am întâlnit situații când necesitatea unei intervenţii chirurgicale a dispărut datorită unui tratament homeopat. Chirurgia, este o terapie radicală şi trebuie să se recurgă la ea când nici o medicaţie nu aduce ameliorare şi vindecare, sau în cazurile de urgenţă majoră, când viaţa pacientului este în pericol. Însă, în anumite condiţii medicale, cum ar fi amigdalita, hipertrofia vegetaţiilor adenoide, hemoroizi, negi, chist tiroidian sau ovarian, fibrom uterin ş.a., homeopatia ne oferă posibilităţi terapeutice cu o rată mare de succes. Ar fi bine de menţionat că şi în cazul când intervenţia chirurgicală este inevitabilă, putem interveni cu remedii homeopate în perioada pre- şi post-operatorie, având ca scop accelerarea vindecării şi evitarea efectelor secundare ale anesteziei, precum şi pentru a contracara orice efect de anxietate. Homeopatia mânuită cu iscusinţă şi bună cunoaştere aduce rezultate spectaculoase, chiar şi atunci când se pare că nu mai sunt speranţe.

Cât durează tratamentul homeopat?

În ceea ce priveşte durata tratamentului homeopat, trebuie să ţinem cont de mai mulţi factori care influenţează procesul de vindecare, printre care: vârsta pacientului, stadiul bolii, gradul de sănătate, moştenirea genetică, vitalitatea organismului şi medicaţia alopată folosită. Remediile homeopate încep să acţioneze imediat după administrare: de la un efect în câteva minute, până la câteva luni – totul este posibil. Vindecarea este un proces, nu un eveniment, să dăm timpului timp! Voi depune tot efortul, experiența și cunoștințele mele ca să-ți readuc starea de sănătate.

Îmi face plăcere să fiu medicul tău homeopat, iar vindecarea poate fi doar la un click distanță.