Home » Ipecacuanha – tuse, greata, voma

Ipecacuanha – tuse, greata, voma

E-BOOK GRATUIT: Ghidul Pacientului Homeopat. Descarcă aici →

Remediul homeopat Ipecacuanha este unul din principalele remedii homeopate pentru greață. Util în vărsături, grețuri matinale, colici, enteroviroză, dureri de travaliu cu prezența greței persistente, sângerări nazale. Ipeca va ameliora tusea însoțită de vomă și respirație șuierătoare, o tuse convulsivă sau tuse astmatică.

Ipeca – planta

Ipecacuanha planta este un arbust ce crește în pădurile tropicale din Brazilia și în alte părți ale Americii de Sud și Centrale. Pentru proprietățile ei medicale este cultivată în India și Asia de Sud-Est. Bogată în alcaloizi, precum emetine, cefelina și psihotrina – îi determină proprietățile sale curative. Datorită acțiunii de a fluidifica secrețiile mucoaselor îi oferă proprietăți expectorante, indicată în infecțiile respiratorii. În doze mari, excită centrul vomei, irită mucoasa stomacului, declanșeaza senzația de vomă. Aceste proprietăți o fac utilă în diverse intoxicații pentru a fi indusă voma. Siropul din rădăcina de Ipeca se administrează numai la indicația și în doza prescrisa de medic. Important: în forma sa homeopată Ipecacuanha este lipsită de efectele sale adverse.

Ipecacuanha – remediul homeopat

Remediul homeopat Ipecac este pregătit din rădăcina plantei, iar în procesul preparării și diluării successive este lipsit de efectele adverse și toxice, ce îl face sigur în administrare în cazul copiilor mici și femeilor însărcinate. Ipecacuanha este un remediu indicat pentru senzația de greață intensă, care nu este ameliorate de vomă, dureri de cap însoțite de greață și vărsături, crize de tuse până la vomă, greață extremă asociată cu tratamentele de chimioterapie. Greață și vomă – sunt simptomele cheie în o prescriere posibilă pentru remediul homeopat Ipecac.

Indicată în tuse sau astm, Ipecac va adduce amelioarea cînd vom avea următorul tablou: spasme de tuse, copilul tuşeşte până vomită, este present un hârâit brusc, cu o senzatie de sufocare și greutate în piept. Mucusul se acumulează la nivelul traheei, însă este greu de expectorat. Accesele de tuse sunt prelungite, iar căldura, umiditatea aerului sau schimbările de vreme agravează lucrurile. De obicei, într-un caz unde va fi indicată Ipecac, persoana va fi lipsită de sete dar va avea salivație abundentă cu limba curată, fără depuneri, iar vărsăturile nu le vor ameliora greața sau plângerea de bază.

Ipecac este remediul faimos pentru grețurile matinale. Va aduce rapid ameliorarea în caz de greață intensă și constantă pe tot parcursul zilei, însoțită de vărsături și salivație excesivă. Greața persistentă și vărsături violente, care nu ameliorează starea general în caz de chimioterapie, va fi ușurată de administrarea remediului homeopat Ipecacuanha.

Ipecacuanha este sigur de administrat femeilor gravide care suferă de grețuri în timpul sarcinii, sau sângerări. Util în probleme ginecologice, și anume fluxul menstrual precoce și abundent, însoțit de greață, vărsături și leșin. Sîngerările care au loc între două menstruații pot fi tratate cu remediul homeopat Ipecac.

Ipecacuanha este un remediu utilizat în marea majoritate a cazurilor de afecțiuni acute, este recomandat să nu lipsească din trusa ta homeopată. Ipecac 9ch sau 30ch sunt diluțiile cel mai des recomandate. Diluția selectată și frecvența administrării remediului este dictată de intensitatea simptomelor, starea generală a pacientului, vârsta, nivelul de sănătate.

Remediul homeopat Ipecac este similar în simptome cu următoarele remedii, în hemoragii – China, Secale, Phosphorus, pentru simptomele digestive cu Pulsatilla, Antimonium crudum, Arsenicum album, Nux vomica, în simptomele respiratorii cu Antimonium tartaricum, Cocus cacti, Kali carbonicum, Kali sulphuricum. Medicul homeopat cunoaște diferențele mici între remediile homeopate, iar modalitățile de agravare sau ameliorare ajută mult într-o prescriere. Chiar dacă citind acest articol crezi că Ipeca este un remediu bun pentru starea ta sau a copilului tău, apelează la serviciile unui medic homeopat. Lasă alegerea remediului homeopat în mînele unui specialist bun.

Îmi face plăcere să fiu medicul tău homeopat, iar vindecarea poate fi doar la un click distanță!Tatiana Savciuc

Tatiana Savciuc

CCH, RCSHom, IACH (cert), MD (Europe)
Fondatoare Homeopatie.md

Calendar programari consultatie homeopata