Home » Laringotraheita – tratament homeopat

Laringotraheita – tratament homeopat

E-BOOK GRATUIT: Ghidul Pacientului Homeopat. Descarcă aici →

Infecţiile acute ale tractului respirator superior sunt foarte frecvente mai ales la copiii de vîrstă preşcolară, dar şi la copii mai mari şi chiar la adulţi. Mulţi dintre copii încep să facă faringite, rinofaringite, laringotraheita, amigdalite, otite repetate, etc. odată ce încep socializarea. Pe măsură ce cresc, imunitatea lor se dezvoltă şi devin mai rezistenţi la astfel de infecţii. Însă o anumită predispoziţie moştenită, asociată cu unii factori de mediu şi excesul nejustificat de medicamente (antibioticele, preparate cortizonice, etc.) fac ca această perioadă să se prelungească. Sigur, ideal ar fi să încercăm să prevenim astfel de probleme prin mijloacele nemedicamentoase pe care le avem la dispoziţie, de exemplu: tinctura de Echinaceea, tinctura de propolis, unele macerate glicerinice precum Rosa Canina, Ribes Nigrum, etc. sau alte preparate din plante. Un supliment de vitamina C este binevenit în sezonul rece, ideal ar fi ca marea parte să fie luată din fructe şi legume.

Factorii favorizanţi pentru laringotraheitele acute sau cronice sunt: poluarea cu substanțe iritante, frigul uscat sau umed, refluxul gastro-esofagian, vorbitul sau cîntatul în exces. Laringitele sunt mult mai frecvente în lunile sezonului rece: Noiembrie – Aprilie și în perioada de vîrsta 12 luni – 5 ani.

Laringotraheita – tablou clinic

Laringotraheita acută se manifestă prin disfonie: voce răgușită, și tuse „lătrătoare”, chinuitoare, iritativă, prelungită. Ea poate fi insoțită de o febră usoară, cel mai des fiind cauzată de o infecție virală, deseori avînd ca zonă de atac laringele. Tusea apare datorită inflamației mucoasei laringelui, și deoarece cel mai des e de origine virală, antibioticele nu au loc în prescriere, fiind puțin efective. Printre mecanismele de apărare ale organismului, în prima linie se situiază așa numitele bariere externe: nas, gură, piele, vagin, tub digestiv, unde exista microbi regionali “buni”. Acești microbi nu atacă organismul, ci îl ajută să se apere de alți microbi “răi”, patogeni. Antibioticul administrat nu face diferență între cei “buni” și cei “răi”, distrugîndu-i pe toți laolalta. Astfel aceste porți de apărare, ramân fără bariere de protecție, și la următorul atac viral, sau bacterian, microorganismul patogen străin nu întâmpină concurență și se instalează boala cu mult mai ușor și cu mult mai profund.

Beneficiile unui tratament homeopat în laringotraheita

Tratamentul homeopatic constituţional în laringotraheita stimulează organismul să-şi formeze în timp o imunitate bună şi să se dezvolte armonios din toate punctele de vedere. Urmînd un tratament homeopat episoadele infecţioase se reduc în intensitate şi frecvenţă.

Remediul homeopat este ales pentru fiecare caz în parte în funcţie de totalitatea simptomelor, aşa că nu există unul anume recomandat în acest sens.  Pentru cei care urmeaza deja un tratament homeopat, este posibil ca episodul acut să se poată ameliora cu remediul constitutional, eventual repetat mai des; acest lucru îl hotărăşte medicul homeopat al cărui sfat trebuie cerut imediat.

Uneori însă, în funcţie de simptomele care apar, este necesar un remediu specific pentru această afecţiune în stare acută, vezi top 7 remedii homeopate în laringotraheita acută. Întrucât administrarea remediului este individualizată, aşa cum este cazul în orice situaţie în homeopatie, chiar dacă simptomele sunt aparent doar cele obişnuite pe care le au şi alți pacienţi, foarte probabil medicul homeopat va administra fiecăruia un alt remediu.

Îmi face plăcere să fiu medicul tău homeopat, iar vindecarea poate fi doar la un click distanță.



Tatiana Savciuc

Tatiana Savciuc

CCH, RCSHom, IACH (cert), MD (Europe)
Fondatoare Homeopatie.md

Calendar programari consultatie homeopata