Home » Formare profesională

Formare profesională

Te salut!

Mă bucur mult să vad că te interesează cealaltă latură a medicinei, și anume medicina holistică. Sunt fascinantă de posibilitățile de vindecare pe care ni le oferă natura. Să facem cunoștință. Sunt Tatiana Savciuc, medicul tău homeopat, mamă a doi copii minunați și o soție fericită!

Orice medic homeopat îşi are istoria sa de devenire ca specialist. Calea mea spre homeopatie, a fost o cale pe care am urmat-o după vocaţie. Nu a fost nicidecum una legată de careva dezamăgiri şi frustrări. Fiind studentă în anul 4 la Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie «Nicolae Testemiţanu», am cunoscut o altă latură a medicinei – medicina holistică. Atunci am înteles ce-mi doresc să fac pentru tot restul vieţii. Am avut marele noroc să o întâlnesc pe Dna Bolbocean Tatiana, care a reuşit să-mi insufle dragostea faţă de homeopatie în aşa mod ca să-mi fie o primă şi ultimă alegere!

Astfel, după absolvirea Universităţii, am luat rezidenţiatul în Medicină Alternativă şi Complementară, unde am îmbrăţişat cu drag homeopatia, acupunctura şi fitoterapia. Homeopatia totuşi avea un loc aparte pentru mine şi am absorbit-o fără oboseală. Orice informaţie legată de ea îmi atrăgea atenţia, astfel încât timpul petrecut studiind-o, trecea fără a-i da o unitate de măsură, cu o deosebită plăcere şi mulţumire de sine. Prin urmare, începând cu anul 2009, fac ceea ce-mi place, cu mare satisfacţie personală şi gratitudine din partea pacienților mei.

Sunt adeptă a homeopatiei clasice şi pentru o practică obiectivă, ştiinţifică, holistică am frecventat cursuri şi seminare ale unor homeopaţi de renume din străinătate. În 2012 – 2013 am avut fericita ocazie de a audia lecțiile profesorului George Vithoulkas, considerat drept unul dintre cei mai mari homeopați ai lumii contemporane, care în 1996 a primit The Right Livelihood Award, numit şi Premiul Nobel Alternativ. Această experienţă mi-a deschis o altă perspectivă către homeopatia clasică, studiind timp de doi ani adevarata artă a vindecării.

În 2015 s-a realizat o altă aspirație profesională, cea de a ajunge pe insula Alonissos, Grecia, unde e stabilită Academia Internațională de Homeopatie Clasică și de a-l audia în persoană pe marele George Vithoulkas. Urmând cursul “Analiza aprofundată a cazurilor dificile” mi-am îmbogățit cunoștințele în arta analizei cazurilor și în înțelegerea puterii curative a homeopatiei la un nivel avansat.

După ce m-am stabilit cu traiul în Canada, mi-am pus ca scop să devin homeopat clasic certificat. Astfel, pentru a atinge acest obiectiv am frecventat partea practică a cursului de Homeopatie la Western College of Homeopathic Medicine, având-o ca mentor pe Linda Miller, o persoană deosebită și un homeopat cu o experiență largă. Tot efortul, străduința și dedicația au fost pe deplin răsplătite, devenind Certified Classical Homeopath (CCH) recunoscut în SUA și Canada: a 5-a în Calgary, unica CCH vorbitoare de română și rusă din provincia Alberta (Canada) și prima de origine moldovenească în America de Nord.

Mă strădui să fiu la curent cu toate noutățile din lumea homeopatiei, sunt abonată la o multitudine de reviste electronice de specialitate. Din 2004 sunt membră a Asociației de Medicină Tradițională din Republica Moldova, din 2009 membră a LMHI (Liga Medicorum Homeopathica Internationalis), din 2017 membra a AHA (Alberta Homeopathic Association) și tot din 2017 membra Canadian Society of Homeopaths.

La insistența mai multor pacienți am decis să fiu mai aproape de ei și am inițiat o experiență nouă pentru mine, cea în consultație homeopată online. Mă strădui să fiu maxim accesibilă și disponibilă pentru pacienții mei actuali și potențiali. Graficul consultațiilor este deobicei unul flexibil, favorabil ambelor părți, inclusiv seara și în zilele de weekend. Este plăcerea mea să te pot ajuta și îți doresc să beneficiezi în totalitate de efectele curative ale acestui sitem medical minunat, homeopatia. Grație tehnologiilor moderne, depărtarea deja nu mai este o barieră. Poți lua legătura cu mine aici pe site, sau mă găsiești pe Facebook și Instagram pagina Homeopatie.md

Îmi face plăcere să fiu medicul tău homeopat, iar vindecarea poate fi doar la un click distanță.