Home » Orjelet, urcior/ulcior la ochi.

Orjelet, urcior/ulcior la ochi.

E-BOOK GRATUIT: Ghidul Pacientului Homeopat. Descarcă aici →

Orjeletul (urcior sau ulciorul la ochi) este o afecțiune acută, ce se manifestă clinic prin apariția unei tumefacții la nivelul pleoapei. Aceasta este cauzată de o infecție bacteriană a unui folicul de păr de pe pleoapă sau a glandelor Meibomius, cât și cele Zeiss.  La scurt timp de la debut locul devine roșu, cu o senzație de arsură, foarte dureros la palpare. În două trei zile se formează o colecție purulentă care ulterior se elimină și pleopa regenerează. În cazul când glanda Meibomius ramâne blocată și conținutul ei nu se evacuiază, se creiaza condițiile unei inflamații cronice, care în 2-3 săptămâni dezvoltă un nodul bine delimitat. Spre deosebire de orjelet, semnele de inflamție sunt mult reduse, iar deranjul este minim. Șalazionul are tendința la recidive, frecvent întâlnit la copii și adolescenți. Medicina alopată ne oferă un tratament cu antibiotice, și dacă chalazionul recidivează atunci se recomandă injecții cu steroizi sau intervenția chirurgicală. Homeopatia vine cu o soluție blândă, non-invazivă și definitivă.

Caz clinic

Istoricul bolii

Motivul adresării: în ultimii doi ani fetița (9ani) suferă de ulcior cronic la ochi (orjelet), care  reapare la fiecare viroză sau răceală. Medicul oftalmolog a recomandat intervenția chirurgicală. Mama este în căutarea unei alternative tratamentului invaziv.

Acuze la momentul adresării

Obiectiv la ochiul drept, pe pleoapa de sus,  se depistează o formațiune proeminentă, cu o zona hiperemică ce denotă o inflamație. Este dureroasă și prezintă discomfort cu o senzație de arsură. Conjunctiva este hiperemiată, cu prurit și senzație de nisip în ochi. A fost diagnosticată cu urcior (orjelet) al ochiului drept.

La moment pacienta mai acuză gît dureros la deglutiție, mai mult pe partea stîngă, obiectiv – mucoasa vălului palatin hiperemiată, amigdalele fără depuneri.

În urma interogatoriului s-a constatat că pacienta este o fire timidă, responsabilă, afectivă, cu o dispoziție ușor labilă, foarte sensibilă și ușor plînge. Este o persoană fruguroasă, are sete pronunțată, pentru cantități mici de apă. Din preferințe alimentare iese în evidență gustul dulce, și produsele lactate: smîntîna, înghețată. Scaunul este regulat. Somnul odihnitor. Transpiră la efort în regiunea spatelui.

Pînă la momentul adresării pacienta a folosit în perioada de manifestare a urciorului tratament topic  (unguent antibiotic) precum și antibioticoterapie orală. Însă ulcioarele continuă să reapară.

A fost indicat Pulsatilla 200ch.

Consultaţie de evaluare  #1

Consultația de evaluare a avut loc la o distanță de 5 săptămâni. Cu remediu homeopat recomandat urciorul s-a vindecat, iar recidive nu au mai apărut. Acuze nu sunt.

Consultaţie de evaluare #2

Consultația de evaluare a avut loc la o distanță de 3 luni de la adresare. De cînd pacienta a urmat un tratament homeopat urcior la ochi nu a mai fost. Pacienta menționează (ceia ce nu a fost spus la consultația inițială) că nigelul/veruca de la mînă a început să se micșoreze.

S-a repetat Pulsatila 200ch.

Consultaţie de evaluare #3

Timp de 5 luni, de cînd pacienta a început un tratament homeopat, urcior / orjelet nu a mai fost. Nigelul a dispărut definitiv. Acuze nu prezintă. Am fost în contact cu mama la mai mult de un an după adresarea inițială, orjelet nu a fost.

Disclaimer

Toate cazurile clinice prezentate sunt istorii reale, iar acești pacienți au fost tratați personal de mine. Rezultatele unui tratament homeopat poate varia, iar expemlpele date nu pretind să fie rezultate tipice sau obișnuite. Totuși, ele descriu cel mai bine efectele pe care le poate avea homeopatia în cazul unei prescrieri homeopate corecte.

Îmi face plăcere să fiu medicul tău homeopat, iar vindecarea poate fi doar la un click distanță.



Tatiana Savciuc

Tatiana Savciuc

CCH, RCSHom, IACH (cert), MD (Europe)
Fondatoare Homeopatie.md

Calendar programari consultatie homeopata