Home » Oscillococcinum – în sezonul de gripă și răceală

Oscillococcinum – în sezonul de gripă și răceală

E-BOOK GRATUIT: Ghidul Pacientului Homeopat. Descarcă aici →

Oscillococcinum este un medicament homeopatic utilizat pentru tratamentul stărilor gripale. Folosit de peste 70 de ani și disponibil în 50 de țări, Oscillococcinum rămâne a fi cel mai bine vândut medicament împotriva gripei în Franța. Consecutiv, din 2009, Oscillococcinum a fost numit de revista Pharmacy Times drept medicamentul homeopatic #1 al gripei în SUA.

Oscillococcinum este preparat din extractul de inimă și ficat al raței de Barbary. Fabricat în laboratoarele firmei Boiron, disponibil în diluție 200ch sub formă de granule cu dizolvare rapidă. Oscilloccocinum este ușor în administrare, granulele sunt plasate sub limbă și lăsate să se dizolve. Produsul este indicat pentru adulți și copii cu vîrsta peste 2 ani.

Spre deosebire de alte medicamente împotriva gripei, Oscillococcinum este lipsit de careva simptome adverse, precum somnolență și nu are interacțiuni cunoscute cu alte medicamente sau suplimente naturiste. Administrat la debutul bolii el nu va masca simptomele care vor indica o afecțiune mai gravă în evoluție, ceea ce este deosebit de important în cazul gripei.

Tratamentul gripei cu Oscillococcinum

În stare gripală incipeintă se începe administrarea medicamentului cît mai devreme posibil. Instrucțiunea de pe ambalaj indică administrarea remediului la fiecare șase ore, și nu mai mult de trei ori pe zi. Se continuă administrarea câte o doză dimineață și una seara timp de 1 – 3 zile. Consultați medicul dacă simptomele persista și după 3 zile.

Tratamentul preventiv al gripei cu Oscillococcinum

Pentru prevenția gripei se administrează o doza pe săptămână în perioada de expunere gripală, Noiembrie – Martie. Un alt remediu homeopatic util în prevenția gripei este Influenzinum. Compania Boiron produce Influenzinum anual, în dependență de tulpina de virus gripală sezonieră. Acest produs este disponibil în diluție 9ch, și se administrează săptămânal.

5 sfaturi în menținerea unui sistem imunitar puternic

Sistemul imunitar este responsabil de protejarea organismul de infecții respiratorii virale acute în sezonul gripal. Prin urmare, o persoană cu un sistem imunitar slăbit este mai predispusă la infectări frecvente. Iata cinci modalități de a vă susține sistemul imunitar în bună funcționalitate și a vă proteja de afecțiunile specifice sezonului rece:

1. Alimentație sănătoasă – urmați o dietă bogată în antioxidanți și grăsimi sănătoase, cum ar fi acizii grași Omega-3 disponibili în pește, semințele de in și ulei de krill.

2. Mișcarea – activitățile fizice făcute în mod regulat mobilizează celulele T, globulele albe cunoscute pentru a proteja organismul împotriva infecțiilor. 

3. Reducerea stresului – stresul cronic are un impact negativ asupra imunității. Pentru a menține stresul sub control se recomandă de practicat meditația, yoga sau exercițiile de respirație.

4. Somnul – este un obicei sănătos vital pentru prevenirea bolilor.  este obtinerea unui total de opt ore de somn in fiecare noapte, ceea ce poate ajuta la reglarea functiei imunitare. 22-23 este momentul ideal de adormire, deoarece temperatura corpului și nivelul de cortizol, hormonul stresului, începe să scadă. Conform ciclului cicardian, odată ce intesintatea luminei de zi scade, creierul uman începe să producă melatonină, hormonul responsabil de starea somn-veghe.

5. Remediul homeopat constituțional – care va stimula forța vitală a organismului și va readuce starea de echilibru în organism. Un organism sănătos este capabil să lupte cu infecția gripală sau starea de răceală, fără a ajunge la complicații sau agravarea stărilor cronice.

Îmi face plăcere să fiu medicul tău homeopat, iar vindecarea poate fi doar la un click distanță.

Programare Consultație Online

Tatiana Savciuc

Tatiana Savciuc

CCH, RCSHom, IACH (cert), MD (Europe)
Fondatoare Homeopatie.md

Calendar programari consultatie homeopata