Home » Top 10 remedii homeopate indicate în afecțiuni urinare.

Top 10 remedii homeopate indicate în afecțiuni urinare.

E-BOOK GRATUIT: Ghidul Pacientului Homeopat. Descarcă aici →

Să vedem care sunt cele top 10 remedii homeopate indicate în afecțiuni urinare.

Din afecțiunile urinare majoritatea adresărior se fac pentru infecțiile urinare. Infecțiile urinare la copiii mici merită o atenție deosebită. Deseori însoțite de febră cu alterarea stării generale sunt confundate fie cu o viroză/răceală, fie cu erupția dinților la sugari, deoarece deseori înafară de febră copilul nu mai prezintă acuze. Atunci o analiză de laborator a urinei ne va confirma afecțiunea la nivelul tractului urinar.

Infecția tractului urinar poate fi clasificată în dependență de nivelul afectării:  porțiunea superioară – mai frecvent fiind pielonefritele, sau inferioară  – cistită, uretrită . Cel mai des adresările pentru infecții urinare aparțin genului femenin, explicația fiind dată de particularitățile anatomice ale tractului urinar inferior: lungimea uretrei fiind mai scurtă, în comparație cu lungimea  uretrei la genul masculin. Deci E.coli, bacteria responsbilă de un număr mare de infecții urinare, la fete cu mult mai ușor ajunge în caile urinare, pe cale asccendentă. În caz cînd se depistează în urina bacteria E.coli, atunci pe lingă prescrierea remediului homeopat constituțional, putem indica remediul homeopat Colibacilinum.

Infecțiile urinare răspund foarte bine la un tratament homeopat, indicația fiind conform simptomelor prezentate. Sub acțiunea remediului homeopat infecțiile urinare nu mai sunt o problemă, iar necesitatea utilizării antibioticelor dispare.

Din afecțiunile renale ce beneficiază de un tratament homeopat la fel de bine ca și infecțiile urinare, este enurezisul, despre care puteți citi în articolul Enurezis la copii – tratament homeopat. Dacă enurezisul este întâlnit preponderent la copii, atunci incontinența imperioasă este întâlnită și la maturi, cu o frecvență mai mare la femeile ce au avut mai multe nașteri, iar mușchii uretrei sunt slăbiți. Incotenența imperioasă este caracterizată prin  scurgeri de urină atunci când apare dorința de urinare dar nu se ajunge la toaletă la timp. Acest simptom este întâlnit în “sindrom de vezică hiperactivă”, atunci când este nevoie de a urina frecvent și fără avertizare.

Top 10 remedii indicate în afecțiuni urinare

Staphysagria este primul remediu la care ne ducem cu gîndul în cazul cistitei care se dezvotă după actul sexual, care mai este numită  “cistita lunii de miere”, sau în cazul uneie cistite cauzată de prezența cateterului în vezica urinară. Tabloul este prezentat de micțiuni frecvente, și cel mai des analiza bacteriologică a urinei nu depistează nici un agent patogen. Este un remediu indicat în suprimări, mînie și resentimente.

Cantharis– este indicat în cistite/uretrite, care sunt caracteristice prin prezența unei dureri intense la nivelul uretrei, senzație de arsură, și în momentul micțiunii resimte fiecare picatură de urina ca și cum ar fi foarte fierbinte.

Pulsatilla – este remediu indicat des în afecțiuni urinare la copii, mai mult pentru segmentul superior, sau așa numitul reflux urinar, precum și în enurezis. Dacă persoana este labil emoțională, plîngăcioasă, plină de afecțiune și dragoste, se simte mai bine în aer liber, le displace alimentele grase, și este prezentă lipsa setei, atunci Pulsatilla va rezolva definitiv probleme urinare ale persoanei.

Apis – efectiv în afecțiuni ale vezicii urinare, cu micțiuni scunde, însoțite de senzație de arsură; iar prezența edemelor sub ochi și lipsa setei ne va indica prescrierea lui. Este de neprețuit în caz de incotenență urinară de efort (alături de Causticum, Sepia). Persoana care va avea nevoie de Apis se va simți în general mai bine la mai rece, și respectiv este agravat atunci când este fierbinte . Este o persoană  foarte activă, care se simte bine în urma eforului fizic.

Berberis – este un alt remediu des indicat în caz de cistite, cu dureri puternice, ce iradiază spre uretră,  precum și dureri la nivelul rinichilor, cu extinderea durerii spre uretere. Urina este tulbure, și lasă un sediment galben-murdar, uneori are aspect de „spălătura de carne” сe ne va fi un indiciu al prezenței eritrocitelor în urină. Berberis este renumit pentru acțiunea sa în caz de micronefrolitiaza (pietre la rinichi).

Acidum benzoic – este indicat în afecțiuni urinare caracteristice printr-o urină tulbure, cu sediment, de o culoare închisă și cu un miros ofensiv, precum „urina de cal”  (Nitric acid). Este foarte uti în caz de enurezis la copii, în care mirosul de urină este foarte intens. În caz de asociere, sau aternanță a afecțiunilor renale cu dureri reumatice migratoare atunci Benzoic acid va ajuta mult la rezolvarea cazului.

Sepia – este cu o indicație majoră pentru femeile în vârstă, ce suferă de incontenență imperioasă, asociată cu prolabarea uterului. Este caracteristic inconteneța urinei la tusă, strănut sau rîset în hohote. În sedimentul urinar sunt prezenți preponderent fosfați. Remediul homeopat Sepia este foarte util în caz de enurezis la copii în prima perioadă a somnului.

Lycopodium – este efectiv în caz de micțiuni frecvente nocturne cu cantități mari de urină. Chemărie spre micțiune fiind dureroase, iar persoana este nevoită să se abțină pentru a putea executa micția, însoțită cu dureri în spate. Este caracteristică lateralitatea dreaptă, deci rinichiul drept este afectat mai des, fie proces inflamator, fie micronefrolitiază.

Nux vomica– este foarte uti în caz de vizică iritată, cu chemări frecvente la toaletă,  însă cu eliminarea unei cantități mici de urină. La nivelul vezicii urinare sunt resimțite dureri sub formă de crampe, și este prezent pruritul la nivelul uretrei, aceste simptome sunt ameiorate de o baie fierbinte. Tabloul de Nux vomica este completat de o iritabilitate, nervozitate, persoana este nerăbdătoare, friguroasă, și workaholic.

Colibacillinum – este un remediu homeopat, indicat în cazul prezenței bacteriei Escherichia coli în urină. De obicei E. Coli habitează intestinul, însă la instalarea unui dezechilibru în organism cu scăderea imunității, această bacterie poate habita tractul renal devenind patogenă, fiind de multe ori responsabilă de infecțiile urinare.

Notă: Ordinea prezentării remediilor, nu este dictată de frecvența indicațiilor, dar a fost scrisă aleatoriu. Prescrierea remediului se face în baza totalității simptomelor, precum și conform tabloului psiho-emoțional al pacientului, cu modalitățile de agravare și ameliorare. Diluția și frecvența administrării este dictată de starea persoanei și este indicată în urma unui consult cu medicul D-stră homeopat.

Orice automedicație are riscul de-a schimba tabloul afecțiunei creînd un caz confuz ulterior, iar vindecarea va necesita deja mai mult timp și răbdare. Nu încurajez sub nici o forma automedicația, iar articolul dat are scop informativ: de a prezenta importanța detaliilor în prescrierea homeopată.

Îmi face plăcere să fiu medicul tău homeopat, iar vindecarea poate fi doar la un click distanță.



Tatiana Savciuc

Tatiana Savciuc

CCH, RCSHom, IACH (cert), MD (Europe)
Fondatoare Homeopatie.md

Calendar programari consultatie homeopata