Home » Remedii homeopate utile în pregătirea pentru operatie și în recuperarea imediată postoperatorie chirurgicală

Remedii homeopate utile în pregătirea pentru operatie și în recuperarea imediată postoperatorie chirurgicală

E-BOOK GRATUIT: Ghidul Pacientului Homeopat. Descarcă aici →

Odată ce se stabilește că intervenția chirurgicală (operatie chirurgicală) este necesară din punct de vedere medical, ar fi bine să cunoști că homeopatia îți poate fi alături. Remediile homeopate pot reduce complicațiile intervenției chirurgicale și pot accelera vindecarea. Chirurgii cer de obicei pacienților să nu ia alimente, băuturi sau medicamente înainte de operație. Deși este logic să eviți alimentele, băuturile și medicamentele convenționale, nu au fost niciodată raportate probleme legate de administrarea remediilor homeopate înainte de operatie.

Remedii homeopate utile în pregătirea preoperatorie

Arnica – este remediul homeopat frecvent indicat înainte și după operatie datorită capacității sale de a reduce șocul chirurgical și de a minimiza sângerarea. Un studiu randomizat, controlat cu placebo, a arătat că remediul homeopat Arnica a scăzut semnificativ timpul de sângerare.

Remediile homeopate pot fi benefice și pentru pacienții care urmează terapie intravenoasă de lungă durată. Întroducerea frecventă intravenoasă provoacă în mod obișnuit flebită – inflamația venei, și hematom – adunarea sângelui sub piele. Un studiu dublu-orb folosind Arnica 5ch a constatat că poate reduce și preveni în mod eficient astfel de probleme. Studiul a arătat beneficii semnificative aduse de administrarea remediului homeopat Arnica, inclusiv reducerea durerii, creșterea fluxului sangvin și a factorilor de coagulare a sângelui. Ne permitem să concluzionăm că Arnica este minunată pentru a evita complicațiile post-chirurgicale precum tromboza.

În timp ce Arnica este cel mai cunoscut remediu în pregătirea preoperatorie, mai sunt un șir de remedii homeopate cu indicații specifice. Pentru intervențiile chirurgicale pe cartilaj și periost, așa cum se întâmplă adesea la operațiile pe genunchi sau cot, se recomandă să luați Ruta graveolens. Pentru intervenție în cazul hemoroizilor se recomandă Staphysagria sau Aesculus.  Pentru circumcizie – Staphysagria și Arnica.

Anxietate și frica de operatie

Aconitum napelus – este indicat atunci când persoana este îngrozită de operație și crede că va muri din cauza acesteia. Adminstrat câteva zile înainte de operație va aduce calmul pe nivel mental emoțional, dar și pe cel fizic. La necesitate poate fi administrat și după intervenție dacă frica de moarte încă persistă. Un studiu dublu-orb, randomizat, pe 50 de copii care au suferit o intervenție chirurgicală, a arătat că 95% dintre cei cărora li s-a administrat remediul homeopat Aconitum au experimentat mult mai puține dureri și agitație postoperatorie. Aconitum a fost ales deoarece este un remediu comun pentru afecțiunile în care sunt declanșate brusc. Debutul violent, de șoc sau traumă este o indicație principală, precum și simptomele de frică și anxietate, care sunt emoții deosebit de frecvente experimentate de copii înainte de operație.

Arsenicum album – util pentru cei care se simt foarte neliniștiți și din cauza emoțiilor au nevoie să se plimbe prin cameră, nu pot sta locului.

Gelsemium – pentru anxietatea de anticipație, însoțită de teamă, slăbiciune și tremur înainte de operație.

Unii medici homeopati recomandă Ferrum phosphoricum 6ch sau 9ch, pentru a preveni infectia si hemoragia.

Remedii homeopate utile după o intervenție chirurgicală

Recuperare după anestezie

Phosphorus – acest remediu poate fi util dacă o persoană are dificultăți în a se recupera după efectele anesteziei. Simptomele pot include dezorientare, stupoare, slăbiciune, greață și vărsături. Persoana poate să-i fie sete, dar adesea vărsă după ce a băut.

Nux vomica – va ajuta la detoxifierea ficatului și ar ajuta la procesarea și eliminarea încărcăturii toxice din medicamentele administrate.

Gelsemium – pentru cefaleea intensă, destul de rezistentă la tratamentul antialgic, apărută după rahianestezie, unde lumina, mişcarea, zgomotul, temperatura constituie factori agravanți.

Durere postoperatorie

Hypericum – acesta este un remediu important pentru leziunile nervoase și este probabil cel mai des indicat în cazul rănilor pe nervi sau periferia nervilor, precum traumatisme sau operații a degetelor sau coccisului. Este un remediu important de luat în considerare în amputațiile membrelor și operațiile coloanei vertebrale.

Magnesia phosphorica – marele remediu antispastic, pentru durerile nevralgice și colici. Este un bun remediu după intervențiile chirurgicale abdominale unde există colici cu flatulență.

Staphysagria – recomandat în operații cu incizii clare, cezariană spre exemplu sau epiziotomie la o nașterea naturală. Acțiunea remediului Staphysagria este frumos completată de Bellis perennis, care acționează asupra țesuturilor mai profunde. Bellis perennis este mai bun decât Arnica Montana în cazul unei intervenții chirurgicale abdominale majoră. Colocynthis urmează bine după Staphysagria în operatiile abdominale, cînd sunt prezente dureri abdominale sub formă de colice.

Chamomilla – numit și „opiul homeopatiei”, îndicat în colici sau durere persistentă după proceduri chirurgicale. Durerea este atât de intensă încât necesită o ușurare instantanee. Este un remediu bun pentru durerea care provine din hipersensibilitate după abuzul de narcotice, adesea în primele zile după o intervenție chirurgicală majoră. Durerea generează un temperament prost și o stare de iritabilitate, care nu poate fi potolită.​

Ruta – orice operație care implică cartilaj sau periost va avea probabil nevoie de acest remediu la un moment dat. Acesta este un remediu de luat în considerare pentru protecția genunchiului sau șoldului și în orice intervenție chirurgicală ortopedică.

Symphytum – este indicat pentru traumatismele ce s-au soldat cu fractura oasoasă sau intervențiile pe os. Este remediu care va calma durerea și va accelara vindecare în o intervenție chirurgicală ortopedică, și poate fi combinat la indicație cu Hypericum, dacă avem leziune pe nerv.

Vindecare rapidă a rănii și prevenirea infecției după operatie

Calendula – este un remediu minunat pentru vindecarea rănilor interne sau externe după operație și funcționează foarte frumos după Staphysagria și Bellis-perennis. De asemenea, va preveni infecția la locul rănii și/sau intervenției chirurgicale. Poate fi adminstrată în diluție 30ch sau aplicată local tinctură alcoolică de Calendulă.

Tiosinaminum – este un remediu excelent pentru țesutul cicatricial care s-a contractat și s-a îngroșat. Acest remediu are puterea de a dizolva țesutul cicatricial gros după operații chirurgicale, dar trebuie utilizat de două ori pe zi timp de câteva luni.

Graphites – pentru cicatricele dureroase.

Dacă inflamația deja s-a dezvoltat, atunci medicul homeopat va considera o posibilitate în prescriere de Belladonna, Ferrum phosphoricum, Pyrogenum, Hepar sulfuricum, Lachesis, Gunpowder, Sulphur și altele. Remediile sunt alese individual în dependență de stadiul inflamației și simptomele prezente.

Constipație după operatie

Constipația este o problemă foarte frecventă după operație. Lipsa activității fizice și medicamente precum analgezicele opioide și alte medicamente sunt de obicei cauza principală.

Nux vomica – acționează ca un agent de curățare a ficatului și ajută la reglarea peristaltismului.

Alumina – indicat dacă nu există nicio dorință pentru un scaun, în caz de inactivitate a rectului și a intestinelor. ​

Opium – este indicat după utilizarea analgeziei opioide care creează o paralizie a intestinelor.

Notă: În acest articol sunt menționate cel mai des indicate remedii în pregătirea preoperatorie, cît și remediile utile pentru o vindecare rapidă și în cazul complicațiilor după o operatie chirurgicală. Dar lista este pe departe a fi completă, și această informație nu poate servi ca recomandare. Diluția remediilor homeopate a fost intenționat omisă, doarece în homeopatie recomandarea se face individualizat. Fă click pe butonul de mai jos  și vei primi o recomandare profesionistă în urma unei consultații homeopate online.

Îmi face plăcere să fiu medicul tău homeopat, iar vindecarea poate fi doar la un click distanță.Tatiana Savciuc

Tatiana Savciuc

CCH, RCSHom, IACH (cert), MD (Europe)
Fondatoare Homeopatie.md

Calendar programari consultatie homeopata