Home » Trusa homeopata pentru vacanta de vară

Trusa homeopata pentru vacanta de vară

E-BOOK GRATUIT: Ghidul Pacientului Homeopat. Descarcă aici →

După un an de griji și oboseală a venit și binemeritata vacanță, iar gândul că micile probleme de sănătate ar putea influența calitatea odihnei, ne scade din satisfacția concediului. Unele probleme pot apărea pe neașteptate, îndeosebi când mergem în vacanță cu copiii, și nu numai. Gândul că suntem departe de casă ne insuflă și mai multă îngrijorare și frică. Pentru a savura la maxim zilele de vacanță, este necesar să avem remediile de prim ajutor cu noi în valiză. Deci, să purcedem în a organiza trusa homeopata pentru vacanta de vară.

Remedii homeopate în trusa homeopata pentru vacanta

Aconitum napellus – este cel mai bun remediu în primele ore de boală, cu debut acut, febră mare cu mâini și picioare fierbinți, care apare după o expunere la vânt rece, este prezentă o sete intensă, iar transpirația aduce ameliorare. Mai este util pentru persoanele pletorice, care urmează să facă o calatorie cu avionul, și dezvoltă atacuri de panică, cu o frică de necontrolat, iar tensiunea arterială are tendința de a se ridica.

Apis mellifica – este indicat în cazul înțepăturilor de albine, sau alte insecte (Ledum palustre) și se caracterizează printr-un edem local, cu hiperemie, roșeață și căldură în zona înțepăturii, prurit care se ameliorează în urma aplicațiilor reci.

Arnica montana – este de nelipsit dacă mergem în vacanță cu copii mici; primul remediu în caz de traumatisme, însoțite de echimoze; fiind administrat imediat, va favoriza reabsorbția vânătăilor. Se recomandă ca în trusă să fie și o cremă ce conține Arnica.

Arsenicum album – este remediul care ne vine în ajutor în cazul « diareei călătorului », intoxicațiilor alimentare cu vomă și diaree, însoțite de anxietate, neliniște, epuizare și frisoane.

Belladonna – este util în caz de otite, amigdalite, ce au un debut brusc, cu febră mare, cefalee pulsatilă, ochi sticloși, față îmbujorată și congestivă, specifice fiind extremitățile reci ca de gheață.

Cantharis – cu două mari indicații, prima fiind în caz de cistite, cu micțiuni frecvente însoțite de dureri arzătoare. Este deasemenea foarte util și în cazul arsurilor solare de gradul 2, când se formează vezicule. În cazul arsurilor de gradul 1, caracterizate prin hiperemie, în ajutor ne va veni Belladonna.

Chamomilla – este de nelipsit în trusă, dacă aveți copii mai mici de 2 ani. Va aduce imediat liniștea în cazul unei dentiții mai dificile, însoțite de o hipersalivație, diaree cu scaun verde, dureri colicative, copilul este foarte capricios și greu de mulțumit, are somnul agitat, și este ameliorat fiind purtat în brațe sau plimbat cu mașina. Este util deasemenea în cazul unei otite, când copilul este foarte agitat, capricios și strigă de durere.

Euphrasia officinalis –  va fi de mare ajutor în conjunctivite, ochii sunt roșii cu eliminări galbene, cu o lacrimare iritativă acidă, însoțită de o rinoree nesemnificativă, iar simptomele sunt ameliorate în aer liber și agravate seara.

Glonoinum – util în caz de insolație, este primul remediu când apare o cefalee congestivă după o expunere îndelungată la soare. Durerile de cap sunt zvâcnitoare și pulsatile, sunt sincrone cu pulsul, fața fiind îmbujorată.

Nux vomica – este de nelipsit din trusa homeopată de vacanță, util în cazul exceselor , fie alimentare, fie alcoolice. Este foarte util în enteroviroze cu greață, vomă și diaree, crampe, dureri abdominale.

Podophyllum – va fi de neînlocuit în cazul unei diaree la copii, caracterizată prin scaune apoase, frecvente, explozive, spumoase, zgomotoase. Cea mai frecventă indicație de administrare pentru Podohyllum fiind diareea ce apare vara, pe vreme caniculară, fiind cauzată de consumul de fructe acide.

Rhus toxicodendron – nu ar trebui să lipsească din trusă în caz că suferiți de herpes. Deasemenea, este util în dureri articulare, și va răspunde bine în special durerilor care se agravează în repaus, iar în mișcare lentă se ameliorează.

Ruta graveolens – este de nelipsit dacă aveți o vacanță foarte activă. Va aduce ameliorare în caz de luxații, traumatism la nivelul ligamentelor și tendoanelor.

Silicea – mai este numit și « bisturiul homepatic », remediul ce va « împinge » în afară o așchie rămasă în țesuturile moi, deasemenea folosit și pentru drenarea abceselor. Util în caz de ulcioare la copii. Tineți minte că acest remediu nu trebuie sa fie administrat fără prescrierea medicului homeopat.

Tabacum – remediul va fi de mare ajutor pentru cei ce suferă de rău de mișcare: greață, transpirații reci, frisoane, tegumente palide. Alte remedii cu indicație în rău de transport sunt Cocculus, Petroleum, Sepia.

Recomand ca trusa homeopata pentru vacanta să dispună și de tinctura spirtoasă de Calendulă, care va fi de mare ajutor în prelucrarea rănilor deschise, precum și în gargare în caz de amigdalite: se dizolvă 20 picături la 200 ml de apă fiartă și răcită. Din bagaje să nu lipsească crema cu factor de protecție solară, iar expunerea la soare sa fie făcută dozat, și de evitat orele de vârf 11.00 – 16.00.

Nota: Remediile homeopate, chiar dacă sunt inofensive și fără reacții adverse, nu ar trebui să fie luate fără sfatul medicului homeopat. Frecvența și diluția administrării va fi dictată de gravitatea și intensitatea simptomelor, după principiul: simptome intense – o administrarea mai frecventă, iar odată cu ameliorarea stării se reduce/întrerupe administrarea.

Sfatul meu e ca trusa homeopata pentru vacanta să fie organizată împreună cu medicul vostru homeopat, care va alege diluțiile potrivite și va da careva sfaturi în administrarea lor. Acum nu-mi rămâne decât să vă doresc o odihnă sănătoasă!

Îmi face plăcere să fiu medicul tău homeopat, iar vindecarea poate fi doar la un click distanță.



Tatiana Savciuc

Tatiana Savciuc

CCH, RCSHom, IACH (cert), MD (Europe)
Fondatoare Homeopatie.md

Calendar programari consultatie homeopata